[2023] Voorbeeld afscheidsbrief aan werknemer die een baan/bedrijf/organisatie verlaat - plumcious (2024)

In dienst zijn van een organisatie is niet altijd voor altijd.

Ja, zelfs uw favoriete werknemer zal op een dag uw organisatie verlaten en u laten zoeken naar een voorbeeld van een afscheidsbrief aan een werknemer die zijn baan opzegt.

Er zijn veel redenen waarom een ​​werknemer ontslag neemt bij een bedrijf, enkele van deze redenen zijn; loopbaanontwikkeling, verhuizing, promotie, slechte gezondheid, huwelijk, enz.

Daarom is het handig om een ​​afscheidsbrief te schrijven aan een werknemer die net ontslag heeft genomen.

Hierdoor zal de medewerker zich gewaardeerd en gewaardeerd voelen. Hij zal uw organisatie hoog in het vaandel dragen en zal altijd uitkijken naar de toekomstige samenwerking met uw organisatie.

Het schrijven van een afscheidsbrief aan een werknemer die een bedrijf verlaat, kan echter overweldigend zijn, vooral als je te maken hebt met het vacuüm dat hij/zij heeft gecreëerd door zijn/haar vertrek.

Waarschijnlijk zult u woorden verloren hebben en daarom heb ik deze verschillende voorbeeldafscheidsbrieven samengesteld voor een werknemer die een baan opzegt.

Verwant bericht: Opmerkingen van de manager over de prestaties van de werknemer

Inhoud

  1. Voorbeeld afscheidsbrief aan werknemer die het bedrijf verlaat
  2. Korte en eenvoudige afscheidswensen aan een collega die ontslag heeft genomen
  3. Emotionele afscheidsmail aan collega die een baan verlaat
  4. Wat te schrijven op een kaart als iemand een baan verlaat
  5. Bedankt en tot ziens wensen aan collega's die vertrekken
  6. Hartverwarmende afscheidscitaten op kantoor

Voorbeeld afscheidsbrief aan werknemer die het bedrijf verlaat

Een werknemer die een organisatie verlaat, kan worden vergeleken met een kind dat naar de universiteit gaat na een aantal jaren bij zijn ouders te zijn geweest. Dit kind heeft alle vriendelijke woorden en steun nodig die hij van zijn ouders kan krijgen om hem in staat te stellen zelfstandig te leven op de universiteit.

Ja, uw werknemer heeft uw steun, motivatie, waardering en aanmoediging nodig om de toekomst tegemoet te gaan die hem op zijn nieuwe werkplek te wachten staat.

Een manier om dit te doen is door middel van een afscheidsbrief.

Voordat we echter meteen in de verzamelingen duiken van Voorbeeld van afscheidsbrief aan werknemers die een baan/bedrijf verlaten, zijn hier een paarrichtlijnen voor het schrijven van een afscheidsbrief aan een medewerker.

● Begin met uit te drukken wat u vindt van het vertrek van uw werknemer.

● Markeer enkele van zijn/haar bijdragen en prestaties in de organisatie.

● Stimuleer uw medewerker om zijn contactgegevens achter te laten voor verdere communicatie.

● Uw woordgebruik bij het schrijven van een afscheidsbrief hangt af van uw relatie met uw werknemer.

Dat gezegd hebbende, hier zijn voorbeelden van afscheidsbrieven aan werknemers die een baan/bedrijf verlaten.

1. Hallo Piet,

Ik moest je ontslagbrief keer op keer lezen, en eindelijk drong het tot me door dat je deze organisatie gaat verlaten.

Dit is inderdaad een grote klap voor deze organisatie. Desalniettemin zijn we zeer dankbaar voor uw scherpzinnig leiderschap als teamleider en de onmiskenbare offers die u heeft gebracht om ervoor te zorgen dat de organisatiedoelen worden bereikt.

Je zult enorm gemist worden en ik hoop dat je alle waarden die je in deze organisatie hebt geleerd, zult doordringen in je nieuwe teamgenoten.

Ik wens je het allerbeste. Ik ben ook benieuwd naar uw baanbrekende prestaties in uw nieuwe organisatie, houd contact.

Hoogachtend,

Benson

(Directeur)

2. Hallo Eva,

Uw vertrek uit dit bedrijf is inderdaad een trieste.

De afdeling Klantenservice zal een gedreven Sales medewerker missen.

Je hebt je taken altijd met grote professionaliteit uitgevoerd en ook geholpen om de omzet van het bedrijf te verhogen met je eersteklas klantenservice-vaardigheden.

Ik ben ervan overtuigd dat je de verwachtingen in je nieuwe baan zult overtreffen en naar grotere hoogten zult blijven stijgen.

Ik wens je veel plezier op je nieuwe werkplek. Ik hoor graag snel van je.

Hoogachtend,

Brandon.

(Algemeen directeur)

3. Hallo Elvis,

Gefeliciteerd met het opzetten van uw eigen uitgeverij.

Dit nieuws komt met gemengde gevoelens van opwinding en verdriet. Ik ben verheugd dat je op het punt staat zelfstandige te worden en ik ben ook verdrietig dat ik je zal laten gaan als hoofdredacteur van Mijn bedrijf.

Door de jaren heen hebt u blijk gegeven van een grote toewijding, toewijding en integriteit bij het uitvoeren van de toegewezen verantwoordelijkheden.

Ik ben zeer dankbaar voor uw uitstekende dienstverlening in deze organisatie.

Het allerbeste zijn mijn wensen voor jou en wanneer je zin hebt om dit nieuwe pad dat je hebt gevonden op te geven, onthoud dan dat ik in je geloof.

Aarzel niet om contact met me op te nemen als je hulp nodig hebt.

Hoogachtend,

Richard.

(MD)

4. Hallo Sandra,

Afscheid nemen van zo'n uitstekende medewerker is het moeilijkste wat ik in mijn leven moet doen.

Je kwam in deze organisatie met de vastberadenheid om een ​​verschil te maken en dat deed je en daarom moet ik zeggen dat ik echt trots op je ben.

Bedankt voor het schijnen van je licht. Je verlichtte het leven van het management, je collega's en de studenten met je charisma.

Je bent er misschien niet meer, maar we zullen je woorden van wijsheid en bemoediging in ons hart koesteren.

Onze studenten zullen je ochtendoptreden op het congresterrein missen en de voltallige directie en staf zullen je ook heel erg missen.

Uw leven is een belichaming van levenslessen geweest en ik ben er zeker van dat u veel levens in uw nieuwe organisatie zult beïnvloeden.

Moge je veel voldoening vinden in je nieuwe functie en vergeet niet contact te houden.

Hartelijke groeten,

Valentijn

(Directeur, ABC Groep Scholen)

Verwant bericht: Zinvolle bedankbriefjes

Korte en eenvoudige afscheidswensen aan een collega die ontslag heeft genomen

Het ontslag van een collega kan een emotionele ervaring zijn. Dit kan te wijten zijn aan de band en herinneringen die u als collega's moet hebben gedeeld.

Door deze overweldigende emoties kom je waarschijnlijk woorden tekort en dat is de reden voor deze voorbeelden van eenvoudige afscheidswensen aan een collega die het bedrijf verlaat.

Hoe dan ook, afscheid nemen van een collega die ontslag heeft genomen, is een geweldige kans om zijn/haar ontslag gedenkwaardig te maken door middel van uw attente wensen. Het is ook een gelegenheid om waardering te tonen en een professionele relatie op te bouwen waar u in de toekomst baat bij kunt hebben.

Laat daarom je collega een traantje wegpinken en hartelijk lachen met deze simpele afscheidswensen.

● Uw impact was voelbaar in deze organisatie omdat u altijd het goede voorbeeld gaf. Ik ben optimistisch dat u zult slagen in uw nieuwe organisatie. Blijf stijgen Champ.

● Mensen zeggen dat goede dingen niet blijvend zijn, en dat geldt ook voor uw verblijf als mijn teamgenoot in dit bedrijf.

De goedheid van je hart heeft mijn perceptie van zoveel dingen veranderd en ik kan niet anders dan je het allerbeste wensen op je nieuwe werkplek.

● We hebben inderdaad het geluk u als onze teamleider te hebben, we zijn er zeker van dat uw nieuwe werkgever hetzelfde over u zal zeggen. Het hele projectmanagementteam zal een geweldige teamspeler echt missen en we hopen dat je voldoening vindt in je nieuwe functie.

● Bedankt dat je altijd voor me hebt gezorgd toen je hier was. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst over je geweldige prestaties te horen. Dag vriend.

● Het was een grote eer om met u samen te werken. Ik heb zoveel van je geleerd, deze lessen hebben me geholpen om een ​​competentere werknemer te worden. Ik wens je het allerbeste terwijl je verder gaat in je carrièrepad.

● Voor elk begin is er een einde. Het voelt net als gisteren toen we onze aanstellingsbrieven ontvingen. Helaas is uw verblijf in dit bedrijf ten einde, ga door en bereik grotere dingen vriend.

● Blijf jezelf zijn, blijf barrières doorbreken en onthoud altijd dat je mijn steun hebt. Ik hoop dat je al je doelen in je nieuwe functie realiseert, ik zeg je vaarwel!

● Ook al hadden we moeilijke tijden terwijl we samenwerkten, je bleef me inzetten voor mijn groei. Ik ben dankbaar voor deze daad van liefde en ik kijk ernaar uit van je te horen.

● Bedankt dat je zo'n geweldige collega bent. Je zult erg gemist worden. Veel succes.

● U bent een uitzonderlijke medewerker geweest en we zullen uw positieve inbreng tijdens bestuursvergaderingen missen. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

Verwant bericht:Beste wensen aan vrienden / collega's

Emotionele afscheidsmail aan collega die een baan verlaat

Er zijn veel redenen waarom veel werknemers kiezen voor een afscheidsmail aan een collega die uit dienst gaat. Enkele van deze redenen zijn;

● Afwezigheid op de dag van ontslag van de collega.

● Het ontslag van een collega verraste een medewerker.

● Er was geen hechte band tussen degene die een baan verliet en de werknemer.

● Sommige werknemers zijn misschien verlegen, geschokt of overweldigd door emoties, daarom zal een afscheidsmail hen helpen om zich schriftelijk uit te drukken.

Meer nog, als je je afvraagt ​​hoe je afscheid moet nemen van een collega via een e-mail, heb ik enkele voorbeelden samengesteld van afscheidse-mails aan collega's die het bedrijf verlaten om je te inspireren.

1. Hallo Jesse,

Ik wil je van harte feliciteren met je nieuwe baan.

Het is een welverdiende positie na al die jaren zo hard te hebben gewerkt om op te vallen in deze organisatie.

Je veerkracht, focus en uitmuntendheid hebben eindelijk hun vruchten afgeworpen, en ik ben zo trots op je.

Helaas laat je een groot vacuüm achter op de HR-afdeling en zal ik onze geklets en discussies tijdens de lunchpauze missen.

Ik wens je nog meer geweldige prestaties en ik kijk ernaar uit om snel van je te horen.

Hartelijke groeten,

Natalie.

2. Hallo Williams,

Wat vervelend om te horen dat je ons aan het eind van de maand gaat verlaten.

Ik ben echter blij dat het alleen maar beter kan worden, je gaat naar grotere hoogten in je carrière.

In de loop der jaren ben ik je gaan respecteren vanwege je uitstekende arbeidsethos en innovatieve vaardigheden.

Helaas zal de redactie niet hetzelfde zijn zonder jou. Desalniettemin wil ik je graag bedanken voor het bepalen van het tempo voor mij en de andere teamleden.

Ik ben er zeker van dat u een grote aanwinst zult zijn voor uw nieuwe bedrijf en ik wens u veel succes.

Probeer me alsjeblieft op de hoogte te houden van al je loopbaantrajecten in je nieuwe baan.

Hoogachtend,

Bernardus.

3.Hallo Fred,

Je vertrek heeft me verrast. Het lijkt net gisteren toen je onderdeel werd van het marketingteam en ik je handen vasthield en je alle beginselen van marketing leerde.

Ik ben opgetogen dat je hebt geleerd en geëvolueerd en dat je gedurfde stappen zoals deze zet.

Je bent zo'n geweldige teamspeler geweest. Ik zal je steun en intelligente ideeën echt missen.

Ik zou graag spoedig contact met je opnemen, laat dan je nieuwe contactgegevens achter. Veel succes.

Hartelijke groeten,

Adam.

4. Hallo Jef,

Zojuist vernomen van het HRM-team dat donderdag je laatste werkdag is.

Dit nieuws kwam voor mij als een grote verrassing. Desalniettemin feliciteer ik je graag met je nieuwe functie in de Xyz-bedrijvengroep.

Laat me ook van de gelegenheid gebruik maken om je te bedanken dat je me met veel enthousiasme naar de maandag en elke andere werkdag hebt laten kijken.

Jij maaktewerk leuk en minder stressvolmet je opgewekte karakter.

Ik bied u mijn beste wensen aan en ik kijk ernaar uit om meer te horen over uw heldendaden op uw nieuwe werkplek.

Hoogachtend,

Johannes Paulus.

Verwant bericht: Erkenning/award gefeliciteerd berichten

Wat te schrijven op een kaart als iemand een baan verlaat

Een origineel schrijvenkaartbericht achterlatenkan een ontmoedigende taak zijn, vooral wanneer uw collega's alles moeten hebben geschreven wat u van plan bent te schrijven.

Om het proces van het schrijven van een afscheidsbericht voor een collega te vereenvoudigen, volgen hier een paar aandachtspunten;

● Uw relatie met de ontvanger:

uw relatie met de ontvanger bepaalt uw woordgebruik. Overdrijf echter niet door dingen te zeggen die in strijd zijn met de werkethiek van uw organisatie.

Het doel van het vertrek van de ontvanger:

De ontvanger kan vertrekken naar een nieuwe baan, een baby krijgen, met pensioen gaan of op reis gaan.

Als je eenmaal het doel van het vertrek van de ontvanger hebt geleerd, moeten je woorden zo worden gestructureerd dat ze bij dat doel passen.

Dat gezegd hebbende, hier zijn voorbeelden van wat u op een kaart moet schrijven als iemand een baan verlaat.

Voor een collega die vertrekt naar een nieuwe baan:

● Het leven is een continue reis, moge uw reis in uw nieuwe bedrijf bevredigend zijn.

● Bedankt dat je een betrouwbare collega bent, ik zal je missen. grappig afscheidsbericht voor collega's op kantoor

● Gefeliciteerd met uw nieuwe baan; het is het begin van grotere dingen die komen gaan.

● Je hebt me op veel manieren geïnspireerd, blijf geweldig.

● Ik laat je achter met deze drie woorden: “Je bent fenomenaal”.

● Je bent er misschien niet meer, maar ik zal alle momenten die we deelden koesteren.

● Ik wou dat ik de superkrachten had om je te laten blijven, het is echt triest om afscheid te nemen.

● Bedankt voor al het plezier dat je ons hebt gebracht, we zijn gezegend om met je verbonden te zijn.

● Je hebt een speciaal plekje in mijn hart (naam invullen), ik hoop je weer te zien.

● Ik zal het missen om mijn tafel met jou te delen tijdens de lunchpauze…….veel succes vriend!

Voorbeelden van weggaan voor een babymassage:

● Geniet van je zwangerschapsverlof, terwijl we je hier missen.

● Moge je zwangerschapsreis gevuld zijn met zoveel vreugde en vrede.

● Ik hoop dat u even niet aan uw werk denkt en goed voor uzelf zorgt. Fijne babypauze.

● Terwijl je wacht om het gezicht van je bundel van vreugde te aanschouwen, onthoud dan dat ik ernaar uitkijk je binnenkort te zien.

Voorbeelden van afscheidsberichten:

● Bedankt voor het toevoegen van zoveel waarde aan ons leven. Heb een zalig pensioen.

● Je hebt een uitmuntende voetafdruk achtergelaten in deze organisatie, ik hoop dat ik je nalatenschap kan voortzetten. Gefeliciteerd met je pensioen.

● Elk jaar dat je bij ons doorbracht was indrukwekkend, ik kan nog steeds niet geloven dat je met pensioen gaat. Je zal enorm gemist worden in deze organisatie.

● Ik wens u een vruchtbaar, vredig en bevredigend pensioen.

● Ik waardeer uw vriendschap en steun gedurende de afgelopen jaren. Moge dit hoofdstuk van je leven alles zijn wat je wenst dat het is. Gelukkig pensioen!

● De stofzuiger die je hebt achtergelaten is te groot om onopgemerkt te blijven, bedankt voor een uitstekende jarenlange dienst.

● Bedankt dat je de lat voor ons hoger hebt gelegd, geniet van je pensioen!

Verwant bericht: Professionele manieren om bedankt te zeggen

Bedankt en tot ziens wensen aan collega's die vertrekken

Een werkplek is niet alleen een plek om carrièrevoldoening te bereiken, het is een omgeving voor het opbouwen van gezonde relaties die een leven lang kunnen duren.

Om organisatiedoelen te bereiken, moeten werknemers samenwerken om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken. Tijdens het samenwerken bouwen werknemers vriendschappen en verbindingen op die de werkomgeving kunnen overstijgen.

Het vertrek van een collega is daarom pijnlijk en kan voor andere medewerkers als een verrassing komen.

Je leest dit ook omdat je eencollega die vertrektvoor een nieuwe baan, verhuizing, pensionering, enz.

Ja, er schieten duizend woorden door je hoofd, die je graag tegen een collega zult zeggen als je afscheid van hem/haar wenst. Het kan echter zijn dat je emoties de overhand hebben gekregen en het lijkt alsof je niet al je gedachten in woorden kunt uiten.

Het is vermeldenswaard dat een afscheidswens aan een collega kort, eenvoudig en attent moet zijn.

Om je creativiteit de vrije loop te laten, volgen hier daarom voorbeelden van korte, doordachte en eenvoudige afscheidswensen aan een collega.

● Je kwam dit bedrijf binnen als een vreemde, nu ga je weg als een vriend. Dank u voor uw hand van vriendschap. Vaarwel mijn vriend!

● Het was zo'n groot voorrecht om al die jaren onder je te leren, ik weet dat je enorm zult uitblinken in je nieuwe functie. Bedankt en tot ziens!

● Ik heb uw leiderschapsstijl altijd bewonderd, bedankt dat u mij beter heeft gemaakt door uw leiderschapskwaliteiten. Tot ziens meneer!

● Het leven bestaat uit fasen. Moge deze nieuwe fase van je leven vreugdevol voor je zijn. Veel succes.

● Dankzij uw steun hebben we als team deadlines gehaald en alle gestelde doelen behaald. Het was een groot genoegen om jou als ons teamlid te hebben, je zal gemist worden!

● Ik ben in de loop der jaren gegroeid omdat je me uit mijn comfortzone duwde. Ik ben echt dankbaar voor deze geweldige impact, tot ziens meneer!.

● Ik zal je flauwe grappen en warme glimlach missen. Veel plezier in je nieuwe functie, ik duim voor je vriend!

● Uw enthousiasme en positieve ingesteldheid werkten aanstekelijk. Bedankt dat je ons leven op tal van manieren hebt beïnvloed, ik zeg je vaarwel!

● Als hard werken een persoon was, dan ben jij het. Bedankt voor je bijdrage aan de groei van deze organisatie!

● U was een voorbeeld van leiderschap door middel van uw acties. We zullen je offers voor altijd herinneren, we wensen je het allerbeste in je nieuwe hoofdstuk!

Verwant bericht: Tips om de werkomgeving te verbeteren

Hartverwarmende afscheidscitaten op kantoor

Een kantoor is een platform dat mensen met verschillende interesses met elkaar verbindt.

Sommigen blijven voor een zeer lange tijd, anderen misschien voor een korte tijd.

Ja, werknemers zullen om verschillende redenen vertrekken en er zal altijd behoefte zijn aan afscheidscitaten op kantoor.

Dus of u nu op zoek bent naar een voorbeeld van een afscheidsbrief aan een werknemer die een baan/bedrijf verlaat of naar voorbeelden van afscheidscitaten op kantoor, het feit is dat afscheid nemen pijnlijk is.

Daarom moeten woorden, ondanks uw emotionele toestand, zorgvuldig worden gekozen om de bedoelde boodschap over te brengen aan de ontvanger.

Wat dat betreft, zijn hier enkele voorbeelden van afscheidscitaten op kantoor om u te inspireren.

● Het gaat niet om de tijdsduur, maar om de kwaliteit van de tijd die u met anderen doorbrengt.

● Je zult niet worden herinnerd voor geweldige dingen die je niet hebt gedaan, je zult alleen worden herinnerd voor je kleine acties die anderen groot hebben gemaakt.

● Om de gewenste bestemming te bereiken, moeten focus en vastberadenheid uw metgezel zijn

● Het einde van een fase is het begin van een nieuwe fase, moge je geluk vinden in elke nieuwe levensfase.

● Iedereen op aarde heeft een uniek stukje van de wereldpuzzel in handen. Zorg ervoor dat je de jouwe repareert, waar je ook gaat, anders laat je een leegte achter.

● U krijgt misschien maar één kans om een ​​blijvende indruk te maken. Maak er het beste van.

● Als het afscheid eindigt, hebben we herinneringen om aan vast te houden.

Conclusie

Een voorbeeld van een afscheidsbrief aan een werknemer die een baan/bedrijf verlaat, dekt mogelijk niet alle impact en waarde van een werknemer.

Het is echter slechts een gids die u zal helpen woorden te schrijven die dat wel doeneen onuitwisbaar stempel drukken op de harten van vertrekkende medewerkers(je weet het nooit, jouw woorden kunnen de vonk zijn die hen zal helpen om enkele donkere dagen te overwinnen die ze kunnen tegenkomen).

[2023] Voorbeeld afscheidsbrief aan werknemer die een baan/bedrijf/organisatie verlaat - plumcious (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6448

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.