30 verschoonbare redenen om vroegtijdig te stoppen met werken | Bouw op afstand (2024)

Soms voelt het als een hele opgave om je volle acht uur in te zetten. Terwijlflexibele planningsoptiessteeds populairder worden, zijn niet alle bedrijven het eens met het idee dat werknemers gewoon komen en gaan (of aan- en afmelden) wanneer ze willen.

Maarop afstand,hybride, en volledig persoonlijke werknemers hebben soms een reden nodig om de werkplek te verlaten voordat hun volledige acht (of meer) uren om zijn. We wilden weten wat anderen in deze functie hadden gedaan, dus plaatsten we de oproep op onze lijst met bijdragers en vroegen we naar goede excuses om eerder te stoppen met werken. Hun 30 suggesties variëren vanexcuses missen werk op korte termijntot excuses die vragen ontmoedigen (inclusief grote en kleine lichamelijke problemen), en excuses die, als ze correct worden gebracht, ervoor kunnen zorgen dat u eruitziet als een betere werknemer.

Excuses op het laatste moment om eerder te stoppen met werken

  • Rugpijn
  • Auto onderhoud
  • Ik moet de kinderen ophalen
  • Gevaarlijk weer
  • Onderhoud en onderhoud aan huis
  • Ik zal het morgen uitleggen
  • Ik moet naar de dokter
  • Ik moet mijn huisbaas onder ogen zien
  • Lekkende leidingen
  • Veranda piraat preventie

Redenen die vragen ontmoedigen

  • Buikproblemen
  • Familie noodgeval
  • Ik kwam vroeg, dus ik vertrek vroeg
  • Ik heb migraine
  • Ik ben duizelig... en misselijk
  • Ik ga trouwen
  • Mijn ischias laait op
  • Ziek familielid
  • Er is iemand overleden
  • Voor mijn huisdier zorgen
  • Onverklaarbare ziekte (buikgriep editie)

Professioneel klinkende excuses voor het verlaten van het werk

  • Mijn uren aanpassen om de productiviteit te maximaliseren
  • Afspraak met een loopbaanadviseur
  • Het bijwonen van een loopbaanontwikkelingsevenement
  • Computerproblemen
  • Internetproblemen
  • Ik heb school
  • Vrijwilligerswerk bij een belangrijk evenement

30 Excuses om vroegtijdig te stoppen met werken (volledige lijst)

Voel je je genoodzaakt om meer details te geven bij je uitleg? De onderstaande reacties zijn klaar om te gaan.

Buikproblemen

Als je last hebt van je maag, denk ik niet dat je baas zou willen dat je blijft werken. Stel je voor dat het een zeer besmettelijke gastro-intestinale aandoening zou zijn en je zou midden in een menigte zitten. Je superieuren willen waarschijnlijk geen epidemie op het werk. Wat als je werk bestaat uit het serveren van eten? Je zou anderen in gevaar kunnen brengen. Het is beter voor uw werkgevers om slechts één afwezigheid te behandelen (de uwe). Het is de perfecte rechtvaardiging om vroegtijdig te stoppen met werken.

— Zephyr Chan vanHet goede leven leiden

Mijn uren aanpassen om de productiviteit te maximaliseren

Als je in een stressvolle, moeilijke werkomgeving werkt, kan het slim zijn om een ​​paar dagen eerder te stoppen met werken om mentaal weer op te laden. Als je op woensdag een paar uur eerder kunt vertrekken om naar huis te gaan en uit te rusten, kun je misschien nog effectiever zijn als de donderdagochtend aanbreekt.

—Brent Thurman vanKeystone-verzekering

Afspraak met een loopbaanadviseur

Ik heb een afspraak met een loopbaanadviseur om mijn toekomstplannen en carrièremogelijkheden te bespreken. Het is belangrijk om de beschikbare opties te begrijpen, dus ik moet vroeg van mijn werk vertrekken om de afspraak bij te wonen.

— Liam John vanEen gelukkig stel

Het bijwonen van een loopbaanontwikkelingsevenement

Een uniek excuus om vroegtijdig te stoppen met werken zou kunnen zijn om een ​​loopbaanontwikkelingsevenement bij te wonen, zoals een netwerkseminar of een professionele conferentie. Dit soort evenementen kan helpen bij toekomstige vooruitzichten op een baan en kan worden gebruikt als een geldig excuus om vroegtijdig te stoppen met werken.

— Haris Bacic vanPrijslijst

Rugpijn

Het ongemak in iemands rug is een typische reden voor mensen om medische hulp in te roepen of vrij te nemen van het werk. Rugpijn kan catastrofale gevolgen hebben als het onbehandeld blijft.

— Mathew Bowley vanSolmar-villa's

Auto onderhoud

Als u uw voertuig moet brengen voor onderhoud, moet u dit tijdens kantooruren doen. Zeg tegen je baas dat je wat werk afmaakt voordat je de auto om drie uur afzet. Het toont toewijding - gebruik het alleen niet te vaak.

— Jeremy Dawes vanJezweb

Computerproblemen

Mijn professionele mening is dat thuiswerken zijn eigen unieke hindernissen met zich meebrengt, waaronder computerproblemen. Afhankelijk van de problemen kan het zijn dat u een dag of langer moet wachten voordat een nieuwe computer bij u thuis wordt afgeleverd. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw hebt opgestart voordat u contact opneemt met de helpdesk of uw supervisor, die u kan vragen of u deze of andere procedures hebt uitgevoerd, zoals het opnieuw opstarten van de computer, voordat u om hulp belt.

— Kenny Kline vanBarbend

Familie noodgeval

Als je een heel vaag excuus wilt geven, kun je uitleggen dat je moet reageren op een noodsituatie in het gezin en het daarbij laten. Er is geen verdere uitleg in dit excuus, zolang je oprecht klinkt. De meeste bazen zouden dit excuus één keer per jaar accepteren zonder een wenkbrauw op te trekken, zolang je geen geschiedenis hebt van afwezig zijn of te veel vrije tijd vragen.

—Jennifer Curtis vanshecookssheets.co.uk

Ik moet de kinderen ophalen

Hoewel u er niet per se gebruik van wilt maken, is het altijd het beste excuus om uw werk eerder te verlaten als uw kinderen om welke reden dan ook ergens vandaan moeten worden gehaald. Werkgevers hebben het moeilijk met die reden om te vertrekken. Tenzij het de vijfde keer in evenveel dagen is dat je 'een afspraak' hebt voor je kind. Dan krijg je misschien een duwtje in de rug.

— Amy Weiher uitgeschakeldWeer creatief

Gevaarlijk weer

We hebben het weer niet in de hand en sommige chauffeurs zijn beter gewend om in ongunstige weersomstandigheden te rijden dan andere. Soms gaat een bedrijf dicht als er sneeuw of ijs wordt voorspeld, en soms ook niet. Het is aan de werknemer om te beoordelen of rijden veilig is.

—Tom Miller vanGeschiktheid was

Ik kwam vroeg, dus ik vertrek vroeg

Ik heb gemerkt dat als ik vroeg aankom en me 's ochtends op mijn werk concentreer, ik vaak meer gedaan kan krijgen voor de lunch dan wanneer ik later aankom. Als gevolg hiervan vertrek ik vaak eerder op de dag, maar doe ik toch al mijn werk. Ik werk gewoon efficiënter door de tijd die ik 's ochtends heb te benutten en voorop te lopen. Aan je baas uitleggen dat je eerder op de dag meer gedaan kunt krijgen als je voor alle anderen komt, kan een goed excuus zijn om je modus operandi uit te leggen.

— Dan Troha vanTrivia gelukzaligheid

Ik zal het morgen uitleggen

Als je een supervisor hebt die je wil grillen als je weg wilt, maar je wilt gewoon de voordeur uit, dan kun je hem of haar vertellen dat je een noodgeval hebt als je wegrent... en duimen dat ze vergeet het. Als ze het niet vergeten? Zeg iets als: "Het spijt me, het is persoonlijk en ik voel me ongemakkelijk om erover te praten."

— AJ Silberman-Moffitt vanTandem

Ik heb migraine

Persoonlijk denk ik dat een ernstige migraine een van de beste excuses is om vroeg te vertrekken. Nee zeggen tegen iemand met barstende hoofdpijn zou wreed zijn. Stel voor een extra effect dat u moeite heeft met concentreren vanwege de felle lichten en harde geluiden. Dit zijn goed gedocumenteerde verzwarende factoren voor migraine.

— Timothy Allen vanConsultancy op het gebied van bedrijfsonderzoek

Ik moet naar de dokter

Voor het meestgeloofwaardig excuus om werk te missen, Ik zou gaan met een doktersafspraak. Het is niet iets dat al te voor de hand ligt en gemakkelijk kan worden geverifieerd door uw werkgever (als zij daarvoor kiezen). Dit is ook een goed excuus omdat het plausibel is en in veel situaties kan worden gebruikt.

— Nina Neuschütz vanBOSTONtec

Ik heb dingen te doen tijdens kantooruren

Om eerlijk te zijn, denk ik dat dit een probleem is voor velen die regelmatig werken. Veel overheids- en openbare kantoren zijn alleen open tijdens standaard kantooruren. Het kan voor voltijdwerkers moeilijk zijn om vrij te nemen om een ​​hypotheekverstrekker te ontmoeten of een autodealer te bezoeken. Om deze dingen voor elkaar te krijgen, is het af en toe nodig om iets eerder te vertrekken. U moet dit echter niet regelmatig voorkomen.

—Adam Wood vanInkomstenGeeks

Ik ben duizelig... en misselijk

Om vroeg weg te sluipen zonder wenkbrauwen op te trekken, heb je alleen maar buikpijn en wat badkamerproblemen nodig. Leg gewoon aan je manager uit dat je vroeg moet vertrekken zodat je naar het toilet kunt, en je zult waarschijnlijk verontschuldigd worden.

— Shakzod Khabibov vanNatuur Markt

Ik krijg internet geïnstalleerd/geüpgraded/gerepareerd

Deze verschijnt op onze lijst van debeste redenen om thuis te werken, te.

Het is begrijpelijk dat u vroeg moet stoppen met werken om internet en kabelinstallatie aan te pakken. Netwerkinstallatie vindt vaak plaats tijdens kantooruren, dus je moet thuis zijn. Probeer uw supervisor niet te snel uit te dagen door te vragen om eerder weg te gaan van het werk; laat het hem of haar een paar dagen van tevoren weten.

— Tyler Seeger van Pensioenwezen

Ik ga trouwen

De dag van het huwelijk van het paar is de belangrijkste dag van hun leven. Het is redelijk om te verwachten dat je tijd nodig hebt om je voor te bereiden op dit grote evenement. Het is prima om vrij te vragen, maar je moet het je manager een paar dagen van tevoren laten weten, zodat je plannen kunt maken om alles gedaan te krijgen op het werk. Verzin nooit een excuus; deze moet eerlijk worden gebruikt en alleen wanneer deze van toepassing is.

—Sai Blackbyrn vanStichting Coach

Ik moet mijn huisbaas onder ogen zien

Je kunt zeggen dat ze klagen dat je hond baldadig is, en er moet iets mis zijn, dus je moet het controleren. Of misschien zijn ze bang dat er een leiding op het terrein gesprongen is. U kunt de volgende dag terugkomen en zeggen dat het een vals alarm was.

—Zachary Colman vanCreatief

Ik heb school

Als uw werk echt om uw succes als werknemer geeft, dan moet elke kans die u krijgt om uw vaardigheden te ontwikkelen serieus worden genomen. Als je je hebt aangemeld voor online of persoonlijke lessen voor het ontwikkelen van vaardigheden, of zelfs voor een hobby zoals het leren van een nieuwe taal, dan zou je je werk eerder moeten kunnen verlaten om deel te nemen. Deze vaardigheden kunnen voor sommige bedrijven van onschatbare waarde zijn, en als ze willen dat hun werknemers expertise hebben op meerdere gebieden, moeten ze zich er niet al te veel zorgen over maken dat ze vroegtijdig stoppen met werken.

— Daniel Klimans vanStickerJij

Lekkende leidingen

"Mijn buurman belde en vertelde me dat mijn pijpen kapot waren." Deze is riskant omdat zoveel mensen het gebruiken. In werkelijkheid moet je hiervoor je acteerkarbonades gebruiken. Blijf dicht bij de uitgang; Op dit moment is het van cruciaal belang om in paniek over te komen op je baas. Terwijl je je redenering uitlegt, zou je al moeten vertrekken. Het kan lastig zijn om te verkopen als je vanuit huis werkt, maar het helpt als je een angstige toon gebruikt in een videogesprek.

— Kenny Kline vanBarBend

Onderhoud en onderhoud van de woning

Een noodgeval thuis, zoals het afgaan van het brandalarm of een waterlek in de kelder, is zeker een geldige reden om het werk eerder te verlaten. Alles dat onmiddellijke aandacht vereist, wordt als belangrijk genoeg beschouwd om het kantoor voor het einde van de dag te verlaten.

— Anthony Martin vanKeuze wederzijds

Mijn ischias laait op

Ischias was in het verleden een van mijn sterkste redenen om het kantoor vroegtijdig te verlaten. Ischias is een aandoening die pijn doet aan de benen en onderrug. Meestal gebruikte ik dit excuus om vroeg uit het werk te komen.

— nicole pav vanSnijgereedschap

Persoonlijk noodgeval

U kunt altijd zeggen dat u voor een persoonlijk noodgeval moet zorgen. Als dit echt het geval is, zorg er dan voor dat je de situatie aan je baas uitlegt voordat je vertrekt. Ze zullen het waarschijnlijk begrijpen en je laten gaan. Het is niet ongebruikelijk dat er van tijd tot tijd persoonlijke noodsituaties opduiken, en het kan zijn dat u het werk eerder moet verlaten om ervoor te zorgen. In dit geval is het het beste om eerlijk te zijn tegen je baas over de situatie en de nodige documentatie te verstrekken ter ondersteuning van je behoefte om eerder te stoppen met werken.

— Jimmy Huh vanJH SEO

Veranda piraat preventie

Voor sommige pakketten is een handtekening vereist, dus je moet aanwezig zijn om ze te ontvangen. Naar mijn mening is een levering een geldig excuus om eerder te stoppen met werken. Leg aan je leidinggevenden uit wanneer ze de zending kunnen verwachten en laat ze een acceptatieformulier ondertekenen. Houd er rekening mee dat ze je kan vragen om toekomstige bezorgingen op kantoor te regelen, zodat je geen werk meer mist.

—Bram Jansen vanVPNWaarschuwing

Ziek familielid

Ik denk dat deze voor de meeste bazen logisch zal zijn. U kunt met een korte opzegtermijn eerder stoppen met werken als u zegt dat u voor een ziek kind moet zorgen. U kunt het zelfs gebruiken nadat u al aan uw werkdag bent begonnen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw excuses aanbieden en zeggen: 'Mijn kind is onwel. Er is niemand anders die voor haar kan zorgen.”

Er is iemand overleden

Vrij nemen van het werk om het verlies van een dierbare te verwerken, zal nodig zijn. U zult op zijn minst vroeg van uw werk willen vertrekken om de begrafenis bij te wonen, en de meerderheid van de supervisors zal begripvol zijn als u de situatie aan hen uitlegt. Het overlijden van een dierbare is een gebeurtenis die vaak plotseling komt en uw onmiddellijke aandacht vereist.

— De Lee vanZeeleeuwen

Voor mijn huisdier zorgen

Ik geloof dat de plotselinge ziekte van uw huisdier een geldige rechtvaardiging is. Veel mensen beschouwen hun huisdieren als gezinsleden, dus wanneer een van hen ziek wordt, kan dit veel stress veroorzaken en het onmogelijk maken om verder te werken. Het kan enige tijd duren voordat uw huisdier voor controle bij de dierenarts komt. Als gevolg hiervan zijn veel werkgevers bereid om dergelijke verlofaanvragen in te willigen.

—Tim Parker vanSyntaxis integratie

Onverklaarbare ziekte (buikgriep editie)

Als je je ziek voelt maar niet precies weet wat er aan de hand is, zal je leidinggevende je waarschijnlijk een dag vrij laten nemen. Laat het lijken alsof je griep hebt of iets dat even besmettelijk is, zodat ze je laten gaan om verspreiding op kantoor te voorkomen.

— Irene Graham vanSpilix

Vrijwilligerswerk bij een belangrijk evenement

Een uniek excuus om eerder te stoppen met werken kan zijn om vrijwilligerswerk te doen voor een goed doel of om een ​​belangrijk gemeenschapsevenement bij te wonen. Het kan een geweldige manier zijn om iets terug te doen voor de gemeenschap en een verschil te helpen maken. Het is iets dat veel werkgevers zouden willen overwegen.

— Ada Scott vanGemakUS

Wil je andere ideeën zien?

  • De beste excuses om zonder werk te komen
  • Excuses om werk op korte termijn te missen
  • Excuses om thuis te werken
30 verschoonbare redenen om vroegtijdig te stoppen met werken | Bouw op afstand (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6195

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.