Acht waarschuwingssignalen van mogelijke beëindiging van het dienstverband en acht manieren om te reageren - Jaburg Wilk (2024)

Ons bedrijf

Veel werknemers komen aan het werk en worden plotseling ontslagen of ontslagen en zitten zonder werk. De beëindiging komt als een complete verrassing. De werknemer heeft al dan niet herkende waarschuwingssignalen ontvangen. Als een werknemer de signalen zoekt en herkent, kan de werknemer mogelijk de beëindiging voorkomen, een andere baan zoeken terwijl hij nog in dienst is of andere corrigerende maatregelen nemen.

In dit artikel onderzoeken we acht waarschuwingssignalen die u waarschuwen dat u op het punt staat ontslagen te worden. Als u op het ontslagtraject zit, zijn er stappen die u kunt nemen om uw ontslag te voorkomen.

Waar u op moet letten als u wordt klaargestoomd voor beëindiging

Hoewel de meeste banen in Arizona "naar believen" zijn, zijn veel werkgevers slim genoeg om voorzichtig te zijn met het hebben van een reden voor beëindiging. Wanneer een werkgever kan aantonen dat er een goede reden was om te beëindigen, is de kans groter dat de werkgever gevrijwaard blijft van elke claim van intimidatie of discriminatie. Zakelijk is het ook verstandiger om mensen alleen te ontslaan als daar een reden voor is. De beste manier voor een werkgever om te bewijzen dat er een goede reden is om te beëindigen, is met documentatie, en er zijn andere manieren die supervisors gebruiken om een ​​goede reden op te bouwen.

Hier zijn dingen waar elke werknemer op moet letten om te zien of ze worden ingesteld om te worden beëindigd:

  1. Je baas begint zijn onvrede met je te uiten. Een van de eerste tekenen van een dreigend probleem is wanneer uw supervisor begint te zeggen dat hij teleurgesteld, ongelukkig of ontevreden is over u of uw werk. De uitingen kunnen komen in de vorm van mondelinge kritiek, scherp commentaar, afdelingsvergaderingen, in een e-mail, in een interne memo of andere communicatie. Telkens wanneer een baas enige vorm van ontevredenheid over u uit, moet u dat als een vroege rode vlag beschouwen dat er iets moet worden opgelost.
  2. Je wordt opgeschreven. Een van de belangrijkste stappen om de reden voor beëindiging te bewijzen, is goede documentatie die laat zien wat er is gebeurd en waarom. Wanneer een werknemer een fout maakt of een bedrijfsregel overtreedt, is het niet ongebruikelijk dat er een waarschuwing, corrigerende actie of andere vorm van documentatie bij staat. Als u bent opgeschreven en er is een goede reden voor dat opschrijven, kan het zijn dat het opschrijven gepast en te goeder trouw is geschreven om het probleem aan te pakken. Maar als je oneerlijk bent opgeschreven of als je bent opgeschreven terwijl een mondeling gesprek voldoende had moeten zijn, is dat een rode vlag dat de baas misschien van plan is om je binnenkort de deur uit te lopen.
  3. De schrijfacties escaleren. Het is een belangrijke rode vlag als u in korte tijd meer dan eens bent opgeschreven. Veel bazen besluiten dat ze iemand willen ontslaan en schrijven ze dan op voor alles en nog wat ze kunnen vinden. Als u meer dan eens wordt opgeschreven en de redenen zwak of onnodig lijken, dan is dit een belangrijke rode vlag dat u binnenkort wordt beëindigd.
  4. Je wordt uitgesloten. Een andere belangrijke rode vlag om op te letten, is wanneer u merkt dat u wordt uitgesloten van dingen waar u eerder deel van uitmaakte. Misschien is het een werkcommissie. Misschien wordt u niet meer uitgenodigd voor de lunch of maakt u geen deel meer uit van een beslissingsteam. Wanneer u verneemt dat er vergaderingen, lunches, borrels of evenementen worden gehouden en u niet wordt uitgenodigd, zou u dit waarschijnlijk als een belangrijke factor moeten zien. Nogmaals, het zou kunnen betekenen dat een roze slip niet ver weg is.
  5. Je wordt gedegradeerd. Veel werkgevers beginnen het beëindigingsproces met een spelletje 'afhalen'. Het kan zijn dat u minder autoriteit, minder rapporteringsverantwoordelijkheden, minder taken of zelfs minder werk heeft. Als je merkt dat je baan wordt verminderd door objectieve actie van je baas, zou dat je ook iets moeten vertellen.
  6. Bijeenkomsten worden geannuleerd. Een ander ding om op te letten, is wanneer je regelmatig één-op-één-gesprekken hebt en deze worden geannuleerd, zonder reden of heel weinig reden. Als u uw baas regelmatig zou ontmoeten voor één-op-één-gesprekken en dit gebeurt plotseling steeds minder vaak, dan moet u nadenken over wat er gebeurt en waarom.
  7. Je wordt klaargestoomd voor mislukking. Veel werkgevers stellen doelen en verwachtingen voor hun werknemers. Vaak worden dergelijke doelen en verwachtingen gezamenlijk gecreëerd en uitgewerkt via een interactief proces tussen management en medewerker. Maar als je merkt dat je doelen hebt die niet kunnen worden gehaald of verwachtingen die onredelijk zijn, moet je nadenken over de reden waarom dit gebeurt. Het is heel goed mogelijk dat u wordt ingesteld om te falen.
  8. Het werkt allemaal samen. Als u enkele of alle van de hierboven vermelde rode vlaggen ziet, zou dit u iets moeten vertellen. Het betekent in ieder geval dat er iets niet goed gaat op het werk. Als u er echter meerdere van ervaart, betekent dit waarschijnlijk dat u het doelwit bent van beëindiging. Als dat zo is, moet u erover nadenken, analyseren wat er gebeurt en beslissen hoe u wilt handelen en reageren.

Zodra u zich realiseert dat u waarschijnlijk op weg bent naar beëindiging van uw dienstverband, moet u weten dat er opties zijn:

Reageren op de rode vlaggen

Het kan zijn dat de beslissing is genomen en het slechts een kwestie van tijd is voordat je weg bent. Als dat zo is, kunt u niets doen om de beëindiging te voorkomen en moet u op zoek gaan naar een nieuwe baan. Het kan echter zijn dat de rode vlaggen precies dat zijn: waarschuwingen dat er grote problemen zijn die zullen leiden tot beëindiging van het dienstverband als de zaken niet worden opgelost.

Hier zijn enkele ideeën die u zou kunnen overwegen als u het gevoel heeft dat u in de val wordt gelokt voor beëindiging.

  1. Vecht tegen de papieren oorlog. Wanneer er iets slechts over u wordt gezegd in een geschrift, reageer dan en adresseer het. Als het fout is, zeg het dan. Als de kritiek terecht is, geef dat dan toe en beloof het op te lossen. Hoe dan ook, je moet in hetzelfde formaat reageren als de eerste kritiek (e-mail naar e-mail, memo naar memo, enz.) en je moet dezelfde mensen schrijven die de eerste kritiek hebben ontvangen. Het is altijd belangrijk om uw kant van het verhaal op schrift te hebben voor wat later een "papieren oorlog" kan worden.
  2. Vraag waarom. Een andere strategie is om met je baas te gaan zitten en te vragen waarom deze dingen gebeuren. Nogmaals, het kan heel goed zijn dat u het doelwit bent van beëindiging. Omgekeerd kunnen ze u een waarschuwing geven over de noodzaak van verbetering. Open communicatie kan u niet alleen vertellen wat er gebeurt, maar ook wat u mogelijk moet doen om de uitkomst te veranderen.
  3. Repareer dingen. Hoewel voor de hand liggend, als er een probleem is, los het dan op. Overweeg om met collega's, collega's, klanten of anderen te praten over wat u beter zou kunnen doen en verbeter vervolgens uw prestaties.
  4. Voeg waarde toe aan uw werk. Een andere manier om je waarde te bewijzen, is door te bewijzen dat je onvervangbaar bent. Het kan zijn dat je meer waard bent dan je denkt. Denk na over wat u het bedrijf hebt gebracht, of het nu gaat om besparingen, efficiëntie of andere voordelen, en vind een manier om er professioneel over op te scheppen.
  5. Zorg ervoor dat iedereen weet wat je waard bent. Een andere benadering zou kunnen zijn om uw waarde te bewijzen door middel van rapporten, memo's, het bijwonen van vergaderingen of andere activiteiten die zichtbaar laten zien wat u voor het bedrijf hebt gebracht, hoe goed u het heeft gedaan en dergelijke.
  6. Wees creatiefEr zijn ongetwijfeld veel andere ideeën die u kunt bedenken om uw positie te verbeteren, uw relatie met degenen met wie u werkt te verbeteren en uw kansen op het behoud van uw baan te vergroten, en het enige wat u kunt doen is proberen. Het kan zijn dat het te laat is, of dat u uw baan nog kunt redden. Het is het beste om moeite te doen.
  7. Kijk voor een andere job.Als de rode vlaggen rood genoeg zijn, is het tijd om ergens anders te kijken. Het is altijd beter, en meestal gemakkelijker, om een ​​nieuwe baan te krijgen als je er al een hebt.
  8. Zoek juridisch advies. Als de rode vlaggen er zijn, kunt u het beste advies inwinnen bij adoorgewinterde arbeidsrechtadvocaat. Ze kunnen u mogelijk helpen met strategieën om uw dienstverband te verlengen of ze helpen u bij het ontwikkelen en indienen van een juridische claim tegen uw werkgever.

In het huidige klimaat is het een uitdaging om een ​​baan te vinden en soms zelfs nog moeilijker om er succesvol in te zijn. Als u rode vlaggen op het werk begint te zien, wees dan proactief en onderneem eerder vroeger dan later stappen. Het zal een verschil maken.

Jaburg Wolf

Jaburg Wilk, opgericht in 1984, biedt uitgebreide ervaring, diversiteit in praktijkgebieden en het vermogen om te denken als een ondernemer. Wij zijn een middelgroot AV-advocatenkantoor in Arizona, de hoogste beoordeling die een advocatenkantoor kan krijgen. Onze advocaten, paralegals en ander ondersteunend personeel voldoen aan de uiteenlopende juridische behoeften van onze cliënten en bieden uitzonderlijke service via onze 21 Fundamentals die The JW Way vormen.

Contact


Terug naar Alle inzichten

Acht waarschuwingssignalen van mogelijke beëindiging van het dienstverband en acht manieren om te reageren - Jaburg Wilk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6567

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.