Bestelling: Verplichting voor luchtvaartmaatschappijen en exploitanten om contactgegevens te verzamelen van alle passagiers die in de Verenigde Staten aankomen | Quarantaine (2024)

Minus

Gerelateerde pagina's

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) binnen het Department of Health and Human Services (HHS) hebben op 25 oktober 2021 een bevel uitgevaardigd waarin wordt geëist dat luchtvaartmaatschappijen en andere vliegtuigexploitanten contactgegevens van passagiers verzamelen voordat ze vanuit een buitenland, bewaar de informatie gedurende 30 dagen en stuur de informatie op verzoek door naar CDC. Het doel van het verzamelen van deze informatie is het identificeren en lokaliseren van passagiers die mogelijk zijn blootgesteld aan een persoon met een overdraagbare ziekte voor follow-up van de volksgezondheid.

Luchtvaartmaatschappijen, andere vliegtuigexploitanten en passagiers moeten uiterlijk op 8 november 2021 aan het bevel voldoen.

Bekijk deBestellen [PDF – 34 pagina's]. Dit besluit wordt gepubliceerd in hetfederaal register.
Op 10 november 2021 heeft CDC dit bevel opnieuw gepost om kleine grammaticale en typografische fouten te corrigeren. De juridische inhoud van het besluit blijft hetzelfde.

Met ingang van 30 november 2021,CDC gericht [PDF – 3 pagina's]luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigexploitanten die passagiers vervoeren die in de Republiek Botswana, het Koninkrijk Eswatini, het Koninkrijk Lesotho, de Republiek Malawi, de Republiek Mozambique, de Republiek Namibië, de Republiek Zuid-Afrika of de Republiek Zimbabwe waren geweest gedurende de 14 dagen voorafgaand aan hun vlucht naar de Verenigde Staten om de contactgegevens van deze passagiers door te geven aan CDC. Luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigexploitanten kregen de opdracht om de gegevenselementen te verzenden die vereist zijn in deBestellen [PDF – 34 pagina's]zoals beschreven in deTechnische instructies voor CDC's Order voor het verzamelen van contactgegevens, als ze nog niet worden verzonden via gevestigde gegevenssystemen van het Amerikaanse Department of Homeland Security. Op 4 januari 2022, GGDheeft deze richtlijn ingetrokken [PDF – 1 pagina], meteen effectief. CDC's bevel van 25 oktober 2021 blijft van kracht.

Veelgestelde vragen op deze pagina:

  • Overzicht
  • Voor passagiers
  • Voor luchtvaartmaatschappijen en operators

Overzicht

Dit besluit is van toepassing op:

  • Alle luchtvaartmaatschappijen en exploitanten die passagiers vervoeren naar de Verenigde Staten vanaf een buitenlands laatste punt van vertrek
  • Alle passagiers en bemanningsleden die vanuit een buitenlands laatste punt van vertrek naar de Verenigde Staten vliegen of op doorreis zijn

Binnen 72 uur voordat hun vlucht naar de Verenigde Staten vertrekt, moeten passagiers de volgende informatie verstrekken, voor zover deze bestaat: volledige naam (zoals vermeld in hun paspoort), adres in de Verenigde Staten, telefoonnummer van de primaire contactpersoon, telefoonnummer voor secundair of noodcontact en e-mailadres.

Passagiers moeten ook:

  • Erkennen dat de verplichting om volledige en nauwkeurige informatie te verstrekken een vereiste is van de Amerikaanse overheid en dat het niet verstrekken van volledige en nauwkeurige informatie kan leiden tot strafrechtelijke sancties, en
  • Controleer of de door hen verstrekte informatie volledig en juist is.

Luchtvaartmaatschappijen en passagiersvervoerders zijn verplicht om de volledige naam en het adres van elke passagier in de Verenigde Staten, het telefoonnummer van de primaire contactpersoon, het telefoonnummer van de secundaire contactpersoon of het e-mailadres voor noodgevallen en het e-mailadres, voor zover deze informatie bestaat, binnen 72 uur vóór de vlucht te verzamelen. vertrek van de vlucht. Luchtvaartmaatschappijen en operators moeten deze gegevenselementen voor bemanningsleden bijhouden. Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten moeten ook, voor zover de gegevens al beschikbaar zijn en worden onderhouden door de luchtvaartmaatschappij, de volgende informatie bijhouden voor elke passagier en elk bemanningslid:

  • geboortedatum
  • naam luchtvaartmaatschappij
  • vluchtnummer
  • stad van vertrek naar de Verenigde Staten
  • vertrekdatum en tijd
  • stad van aankomst in de Verenigde Staten
  • aankomst data en tijd
  • stoelnummer

De luchtvaartmaatschappij of exploitant moet deze informatie gedurende 30 dagen na het vertrek van de vlucht bewaren, tenzij de luchtvaartmaatschappij of exploitant ervoor heeft gekozen om de informatie veilig naar het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) te verzenden via hun gevestigde datasystemen. Gegevens die nog niet naar DHS zijn verzonden, moeten op verzoek binnen 24 uur aan CDC worden verzonden.

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten moeten de passagiers ook op de hoogte stellen van de bedoeling en het doel van het verzamelen van informatie en van elke passagier een bevestiging krijgen dat de verplichting om volledige en nauwkeurige informatie te verstrekken een vereiste is van de Amerikaanse overheid, dat het niet verstrekken van volledige en nauwkeurige informatie kan leiden tot strafrechtelijke vervolging sancties en bevestiging dat de verstrekte informatie volledig en nauwkeurig is.

Deze bestelling volgt op februari 2020Tussentijdse slotregeldat machtigde CDC om van luchtvaartmaatschappijen en andere vliegtuigexploitanten te eisen dat ze bepaalde contactgegevens van passagiers verzamelen voordat ze aan boord gaan van een vlucht naar de Verenigde Staten, en om de informatie binnen 24 uur na een bestelling van CDC aan CDC te verstrekken.

Bovenaan de pagina

Voor passagiers

Vliegtuigpassagiers zijn verplicht om binnen 72 uur voor vertrek van hun vlucht de volgende informatie te verstrekken, voor zover deze bestaat:

  • voor-en achternaam
  • adres in de Verenigde Staten
  • telefoonnummer van het primaire contact
  • secundair of noodtelefoonnummer
  • en e-mailadres

De volledige naam moet de naam zijn die op het paspoort van een passagier staat. Adres in de Verenigde Staten moet een volledig adres zijn, inclusief adres, stad, staat of territorium en postcode. Een in de VS gevestigd telefoonnummer heeft de voorkeur als telefoonnummer voor het primaire contact. Het opgegeven e-mailadres moet er een zijn dat routinematig wordt gecontroleerd in de Verenigde Staten.

Passagiers moeten ook:

  • Erkennen dat de verplichting om volledige en nauwkeurige informatie te verstrekken een vereiste is van de Amerikaanse overheid en dat het niet verstrekken van volledige en nauwkeurige informatie kan leiden tot strafrechtelijke sancties, en
  • Controleer of de door hen verstrekte informatie volledig en juist is.

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten moeten de informatie van passagiers binnen 72 uur na het vertrek van hun vlucht verzamelen. Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten kunnen het formaat of de middelen kiezen voor het verzamelen van de contactgegevens van passagiers. Veel passagiers die online boekingssystemen of mobiele telefoonapplicaties (apps) gebruiken, ontvangen een prompt van hun luchtvaartmaatschappij om hun contactgegevens via e-mail of een app te verstrekken of te bevestigen. Als passagiers bijvoorbeeld inchecken voor een vlucht via een mobiele telefoon-app, moeten ze mogelijk vakjes aanvinken om hun contactgegevens te bevestigen en de bevestiging in te vullen.

Zodra een luchtvaartmaatschappij of exploitant de informatie heeft verzameld, wordt deze op verzoek rechtstreeks gedeeld met CDC of wordt deze gedeeld met het Department of Homeland Security (DHS) via hun gevestigde datasystemen. Informatie die naar DHS wordt verzonden, wordt op verzoek naar CDC verzonden. Alle gegevensoverdrachten zullen veilig zijn om de informatie van passagiers te beschermen.

Zoals nodig kan zijn voor de follow-up van de volksgezondheid, kan CDC de informatie veilig delen met relevante nationale, lokale en territoriale volksgezondheidsautoriteiten op de bestemming van een passagier. Met de verzamelde gegevens kunnen CDC en de relevante gezondheidsafdelingen contact opnemen met degenen die mogelijk zijn blootgesteld aan COVID-19 of andere overdraagbare ziekten. Opvolging kan zijn:

  • Reizigers controleren op tekenen en symptomen van COVID-19 en andere overdraagbare ziekten
  • Het bieden van preventieve zorg indien beschikbaar en geïndiceerd
  • Identificeer snel iedereen met symptomen en hun contacten
  • Symptomatische personen vragen zich te isoleren en hun contacten in zelfquarantaine te plaatsen
  • Ervoor zorgen dat reizigers die symptomen ontwikkelen de juiste medische evaluatie en zorg krijgen
  • Reizigers informeren over hoe ze stappen kunnen nemen om voor zichzelf te zorgen en anderen in hun huis en gemeenschap te helpen beschermen

Persoonlijk identificeerbare informatie (bijv. namen, adressen) die aan CDC wordt verstrekt, wordt opgeslagen op beveiligde CDC-servers en veilig gedeeld met gezondheidsafdelingen op de bestemmingen van passagiers. De persoonlijk identificeerbare informatie is alleen toegankelijk voor CDC-personeel en andere volksgezondheidsfunctionarissen die de informatie nodig hebben voor officiële volksgezondheidsdoeleinden. CDC zal de aangewezen informatie bewaren, gebruiken, verwijderen of anderszins vernietigen in overeenstemming met de Federal Records Act, de toepasselijke Privacy ActKennisgevingen systeem van recordsen ander toepasselijk recht.

Voor gegevens die door luchtvaartmaatschappijen en exploitanten worden verzonden via een gevestigd DHS-gegevenssysteem, kan het DHS de gegevens gebruiken voor elk gebruik dat is toegestaan ​​door de toepasselijkeSystemen van Records Kennisgeving. DHS kan passagiersgegevens delen met andere rechtshandhavings- en nationale veiligheidspartners op grond van overeenkomsten met die partners.

Passagiers die in de VS geen toegang hebben tot een telefoon of e-mail, moeten het e-mailadres en telefoonnummer van de accommodatie vermelden waar ze op hun bestemming zullen verblijven. Dit kan het telefoonnummer en/of e-mailadres zijn van een vriend of familielid bij wie passagiers tijdens hun bezoek logeren, of een hotel, zolang de passagiers zelf bereikbaar zijn op dat telefoonnummer en/of e-mailadres.

Passagiers moeten het adres opgeven van de eerste locatie waar ze zullen verblijven (bijv. hotel, hostel, huis van een vriend of familielid, enz.) terwijl ze in de Verenigde Staten zijn, tenzij passagiers van plan zijn om voor langere tijd op volgende locaties te verblijven.

Ja, alle passagiers zijn verplicht om deze gegevens, voor zover ze bestaan, aan hun luchtvaartmaatschappij of exploitant te verstrekken. Ouders of voogden van minderjarige kinderen kunnen namens hun minderjarige kinderen de benodigde gegevens verstrekken. Een geautoriseerde persoon kan de vereiste gegevens voor een andere passagier verstrekken, als die passagier niet in staat is om de informatie namens zichzelf te verstrekken (bijvoorbeeld vanwege leeftijd of fysieke of mentale beperking).

Passagiers moeten een primair telefoonnummer opgeven waarop contact met hen kan worden opgenomen terwijl ze in de Verenigde Staten zijn en een in de VS gevestigd telefoonnummer heeft de voorkeur. Passagiers die een internationale telefoon als hun primaire telefoon gebruiken, moeten ervoor zorgen dat ze in de Verenigde Staten bereikbaar zijn. Passagiers die een internationale telefoon als hun primaire of secundaire telefoon gebruiken, moeten de landcode en eventuele aanvullende codes opgeven die nodig zijn om de telefoon te bereiken terwijl de persoon zich in de VS bevindt (bijv. landcode en netnummer of providercode).

Passagiers, inclusief degenen die alleen via een Amerikaanse luchthaven naar een bestemming in het buitenland reizen, moeten, voor zover de informatie bestaat, het volgende verstrekken: hun volledige naam, adres in de Verenigde Staten, telefoonnummer voor primair contact, telefoonnummer voor secundair contact of voor noodgevallen, en e-mailadres.

Passagiers die op doorreis zijn, hebben waarschijnlijk geen adres als ze in de Verenigde Staten zijn en moeten de toepasselijke optie "op doorreis" selecteren, indien verstrekt door hun luchtvaartmaatschappij. Passagiers dienen contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor aanvullende informatie over het verstrekken van de vereiste gegevens.

Bovenaan de pagina

Voor luchtvaartmaatschappijen en operators

Dit bevel is van toepassing op alle passagiersvervoersoperaties die worden uitgevoerd met vliegtuigen die aankomen in de Verenigde Staten vanaf een buitenlands laatste vertrekpunt (inclusief vluchten met tussenlandingen in de Verenigde Staten tussen het buitenlandse vertrekpunt van de vlucht en de eindbestemming).

Het bevel wordt van kracht op 8 november 2021. CDC moedigt luchtvaartmaatschappijen en exploitanten aan om op de ingangsdatum te beginnen met het verzamelen en bewaren of verzenden van de vereiste informatie. CDC zal haar handhavingsbevoegdheid uitoefenen voor luchtvaartmaatschappijen of exploitanten die extra tijd nodig hebben om aan de vereisten van het bevel te voldoen.

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten moeten de volgende informatie verzamelen, voor zover deze bestaat, van elke passagier:

  • voor-en achternaam
  • adres in de Verenigde Staten
  • telefoonnummer van het primaire contact
  • secundair of noodtelefoonnummer
  • e-mailadres

Luchtvaartmaatschappijen en operators moeten de bovenstaande informatie bijhouden voor bemanningsleden.

Voor elke passagier en elk bemanningslid moet de luchtvaartmaatschappij of exploitant bovendien, voor zover dergelijke gegevens beschikbaar zijn, de volgende informatie bijhouden:

  • geboortedatum
  • naam luchtvaartmaatschappij
  • vluchtnummer
  • stad van vertrek naar de Verenigde Staten
  • vertrekdatum en tijd
  • stad van aankomst in de Verenigde Staten
  • aankomstdatum en tijd
  • stoelnummer

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten moeten van elke passagier het volgende verkrijgen ("erkenning"):

  • Erkenning dat de verplichting om volledige en nauwkeurige informatie te verstrekken een vereiste is van de Amerikaanse overheid en dat het niet verstrekken van volledige en nauwkeurige informatie kan leiden tot strafrechtelijke sancties, en
  • Bevestiging dat de door hen verstrekte informatie volledig en nauwkeurig is.

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten moeten passagiers op de hoogte stellen ("bevestiging"):

  • van het doel en de bedoeling van de informatieverzameling,
  • dat de verplichting om volledige en nauwkeurige informatie te verstrekken een vereiste is van de Amerikaanse overheid, en
  • dat het niet verstrekken van volledige en nauwkeurige informatie kan leiden tot strafrechtelijke sancties.

Er is een sjabloon beschikbaar met de taal die luchtvaartmaatschappijen en exploitanten moeten opnemen bij het verzamelen van de vereiste informatiehier [PDF – 2 pagina's].

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten moeten de contactgegevens en bevestiging van passagiers niet meer dan 72 uur voor vertrek van hun vlucht verzamelen.

Luchtvaartmaatschappijen en operators zijn verplicht om contactgegevens van bemanningsleden bij te houden en deze op verzoek aan CDC te verstrekken. Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten hoeven niet voor elke vlucht contactgegevens van bemanningsleden te verzamelen, maar moeten de relevante informatie voor elk bemanningslid op een bepaalde vlucht beschikbaar hebben.

Luchtvaartmaatschappijen kunnen alle middelen of formaten gebruiken die zij kiezen om de gegevenselementen van passagiers te verzamelen en de bevestiging te verkrijgen. Dit kan een selectievakje voor de bevestiging bevatten.

Een sjabloon met taal die luchtvaartmaatschappijen en operators moeten opnemen bij het verzamelen van de vereiste informatiehier beschikbaar [PDF – 2 pagina's].

CDC begrijpt dat passagiers die door de VS reizen naar een buitenlandse bestemming geen adres in de VS zullen hebben. CDC verzoekt luchtvaartmaatschappijen en operators om passagiers een manier te bieden om aan te geven dat ze alleen door de VS reizen (bijv. " optie voor "onderweg" voor het adres) om bevestiging van passagiers te krijgen dat ze zoveel mogelijk informatie hebben verstrekt.

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten zijn verplicht om de door het bevel vereiste informatie minimaal 30 dagen na de vlucht te bewaren, tenzij alle vereiste informatie al aan de Amerikaanse overheid is doorgegeven.

Zie deTechnische instructies voor CDC's Order voor het verzamelen van contactgegevensvoor informatie over het verzenden van gegevens naar CDC. Luchtvaartmaatschappijen kunnen als alternatief gegevens verzenden via bestaande DHS-gegevenssystemen.

Nee, luchtvaartmaatschappijen en operators worden aangemoedigd om vroegtijdig een SAMS-account aan te maken om vertragingen bij het verzenden van gegevens op verzoek van CDC te voorkomen. Zie deTechnische instructies voor het verzamelen van contactinformatie door CDCvoor informatie over het opzetten van een SAMS-account.

Het bevel vereist dat luchtvaartmaatschappijen en exploitanten de gegevenselementen verzamelen voor zover deze bestaan. CDC begrijpt dat sommige passagiers mogelijk geen secundair telefoonnummer of e-mailadres hebben. Een volledig fysiek adres, inclusief het straatadres, de stad, de staat en de postcode, zou redelijkerwijs moeten bestaan ​​voor elke passagier met een bestemming in de VS CDC verzoekt luchtvaartmaatschappijen en exploitanten om passagiers een manier te bieden om aan te geven dat ze niet over de contactgegevens beschikken (bijv. optie voor "N.v.t." voor secundaire telefoon) om bevestiging van passagiers te krijgen dat ze zoveel mogelijk informatie hebben verstrekt.

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten kunnen naar eigen goeddunken redelijke inspanningen leveren om de door passagiers verstrekte informatie te verifiëren. Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten kunnen bijvoorbeeld de door de passagier verstrekte gegevens vergelijken met de gegevens die de passagier heeft verstrekt om reisupdates en instapkaarten voor die reis te ontvangen. Dit is geen vereiste van de Orde.

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten zijn verplicht om van passagiers het volgende te verkrijgen: erkenning van het doel en de bedoeling van deze verzameling; erkenning dat de verplichting om volledige en nauwkeurige informatie te verstrekken een vereiste is van de Amerikaanse overheid; dat het niet verstrekken van volledige en nauwkeurige informatie kan leiden tot strafrechtelijke sancties; en bevestiging dat de verstrekte informatie volledig en nauwkeurig is.

Luchtvaartmaatschappijen en exploitanten kunnen deze erkenning verkrijgen in een van de volgende formaten:

  • Mondeling – luchtvaartmaatschappijen en exploitanten kunnen een medewerker mondelinge bevestiging van passagiers laten verkrijgen dat zij het doel en de bedoeling van het bevel begrijpen en dat zij volledige en juiste informatie hebben verstrekt. Werknemers van luchtvaartmaatschappijen of operators moeten het cursieve script lezen volgens de mondelinge instructies in desjabloon [PDF – 2 pagina's]bij het verkrijgen van een mondelinge bevestiging.
  • Digitaal – luchtvaartmaatschappijen en exploitanten die de bevestiging digitaliseren, moeten de verklaringen in de sjabloon opnemen en mogen selectievakjes gebruiken, bijvoorbeeld op het moment dat een passagier zijn contactgegevens verstrekt. De Privacy Act-verklaring, Office of Management and Budget (OMB) Control Number, OMB-vervaldatum en de Burden Statement in de voettekst van desjabloon [PDF – 2 pagina's]moet worden opgenomen bij het digitaal verzamelen van de vereiste gegevenselementen (volledige naam, adres in de VS, primair telefoonnummer, secundair of alarmnummer en e-mailadres) en de
  • Papieren exemplaar - luchtvaartmaatschappijen en exploitanten kunnen de bevestiging combineren met het attest in een papieren exemplaar of ze kunnen een schriftelijke bevestiging van passagiers verkrijgen los van het attest. Bevestigingen in dit formaat moeten de Privacy Act-verklaring, het OMB-controlenummer, de OMB-vervaldatum en de lastenverklaring in de sjabloon bevatten.

Elke luchtvaartmaatschappij of exploitant die een contract aangaat met de Amerikaanse militaire dienst om vervoer te bieden aan personen die zijn aangewezen door de Amerikaanse militaire dienst, is vrijgesteld van dit bevel voor vluchten die onder het contract vallen. De Amerikaanse militaire dienst verzamelt en bewaart doorgaans de aangewezen informatie en voert de nodige follow-up uit op het gebied van de volksgezondheid voor passagiers aan boord van het vliegtuig die werken in overeenstemming met het Amerikaanse militaire dienstcontract met de luchtvaartmaatschappij of exploitant.

Elke luchtvaartmaatschappij of exploitant die een contract aangaat met een andere Amerikaanse overheidsinstantie kan per geval in aanmerking komen voor een vrijstelling met goedkeuring van de CDC-directeur. Elk verzoek om deze vrijstelling moet worden ingediend bij CDC via e-mail opdgmqpolicyoffice@cdc.goven is onderworpen aan alle vereisten of beperkingen die zijn vastgesteld door de CDC-directeur, inclusief dat de Amerikaanse overheidsinstantie die partij is bij een dergelijk contract alle noodzakelijke follow-up op het gebied van de volksgezondheid voor passagiers en bemanning zal uitvoeren.

Elke luchtvaartmaatschappij of exploitant die volgens internationaal recht is aangewezen als staatsluchtvaartuig (1) door een bevoegde Amerikaanse federale overheidsdienst of instantie, of (2) door een buitenlandse overheid en diplomatieke toestemming heeft gekregen om het Amerikaanse luchtruim binnen te gaan.

Neem voor technische vragen over het veilig verzenden van informatie naar CDC contact op meteocgmtftasksuprt@cdc.gov.

Bovenaan de pagina

Bestelling: Verplichting voor luchtvaartmaatschappijen en exploitanten om contactgegevens te verzamelen van alle passagiers die in de Verenigde Staten aankomen
 | Quarantaine (2024)

FAQs

Wat is een API formulier? ›

Advance Passenger Information (API) zijn paspoort- en vluchtgegevens van passagiers die aan boord van een vliegtuig zitten. Bijvoorbeeld de naam, nationaliteit, gegevens over de vlucht en de reisroute. Op de website van het ministerie van Defensie staat een overzicht van de gegevens die worden vastgelegd.

Kan de douane zien waar je bent geweest? ›

De Douane gebruikt reisinformatie voor de risicoanalyse van bagage op vluchten vanuit en naar Nederland. Informatie hiervoor komt onder andere van de luchtvaartmaatschappij waar u uw vlucht boekt. U hebt het recht deze gegevens in te zien en ze te corrigeren.

Welke luchtvaartmaatschappijen zijn er in Nederland? ›

Vliegtuigmaatschappijen Nederland
  • KLM (vooral tijdens de KLM Real Deal Dagen)
  • TUIfly.
  • Vueling.
  • Transavia.
  • Wizz Air.
  • Corendon Airlines.
  • Ryanair.
  • EasyJet.

Hoeveel vliegmaatschappijen heeft Amerika? ›

In Noord-Amerika zijn 32 grote luchtvaartmaatschappijen, ongeveer de helft van de airlines is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Wat is API voor Amerika? ›

APIS-informatie voor USA

Het APIS-systeem houdt in dat internationale reizigers informatie moeten verstrekken over zichzelf en hun reis- en verblijfplaats. Die informatie kunt u doorgeven aan de airline aan boord van het vliegtuig (board crew deelt formulieren uit).

Wat is een API verzoek? ›

Op het internet verstuur je een verzoek naar een API om gegevens op te vragen (get) en te publiceren (post). Al je favoriete apps die verbinding met het internet maken, zijn gebaseerd op API's.

Kan de douane je strafblad zien? ›

Deze biometrische gegevens worden 75 jaar opgeslagen in IDENT, een database in het surveillanceprogramma US-VISIT. De douanier kan dan bijvoorbeeld zien of jouw vingerafdrukken in een Nederlandse database staan en of je een strafblad hebt.

Wat mag de douane aan je vragen? ›

Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.

Kan de douane je aanhouden? ›

De douane mag je enkel aanhouden als je een crimineel (waar ook harde bewijzen voor bestaan) bent, indien je op een zogeheten zwarte lijst staat, als je geen geldig paspoort en/of visum of ticket in handen hebt of bureaucratisch gezien onwettig een kind mee naar het buitenland neemt.

Wat is de goedkoopste luchtvaart maatschappij? ›

Vanuit Nederland. Er zijn drie grote low-cost maatschappijen die een Nederlands vliegveld als belangrijke basis hebben. De hoofdbasis van Transavia is Amsterdam Schiphol. Transavia is de enige echte Nederlandse low-cost luchtvaartmaatschappij.

Wat is de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland? ›

Nederland kent één grote nationale luchtvaartmaatschappij met een internationaal netwerk, de KLM. Die verzorgt meer dan de helft van de vluchten op Schiphol. Daarnaast zijn er nog veel meer luchtvaartmaatschappijen actief op Schiphol. Het vliegverkeer is de periode van 2010 tot en met 2019 enorm gegroeid.

Wat is de beste vliegtuigmaatschappij Nederland? ›

Nederlandse vliegmaatschappijen scoren goed als het aankomt op vliegveiligheid en betrouwbaarheid. Dat blijkt uit een onderzoek van Airlineratings.com. KLM staat in de top 20 van beste vliegmaatschappijen ter wereld, maar ook de kleinere bedrijven zoals Transavia doen het goed.

Wat is de beste vliegtuigmaatschappij van de wereld? ›

PARIJS - Skytrax heeft dinsdag op de Paris Air Show de World Airline Awards uitgereikt. In deze jaarlijkse verkiezing van beste luchtvaartmaatschappijen, die gebaseerd is op enquêtes onder passagiers, is ditmaal Singapore Airlines als beste uit de bus gekomen.

Wat is de grootste vliegmaatschappij van de wereld? ›

SCHIPHOL - American Airlines was in 2021 opnieuw de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, gemeten naar het aantal vervoerde reizigers.

Welke vliegtuigmaatschappij heeft de meeste ongelukken? ›

Uit het overzicht op de website blijkt de regionale Thaise carrier Nok Air de onveiligste airline van dit moment te zijn. Op de voet gevolgd door Nepal Air.

Wat is een API voor Dummies? ›

API staat voor Application Programming Interface. Kort gezegd is het een interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties of computerprogramma's met elkaar communiceren. Iedereen heeft er eigenlijk elke dag mee te maken, want zodra er twee systemen met elkaar in verbinding staan is er een API aan het werk.

Hoe maak je zelf een API? ›

Hoe worden API-koppelingen gemaakt? API koppelingen worden gerealiseerd door ontwikkelaars in technieken als Symfony en het API Platform. Aan de hand van een bestaande of zelfontworpen API maken ze de koppeling tussen systemen zodat deze met elkaar kunnen communiceren.

Hoe vind ik mijn API key? ›

Een API key is een unieke identificatie methode om een gebruiker, ontwikkelaar of programma te identificeren. Normaal gesproken wordt deze key gebruikt om een project te identificeren in plaats van een persoon. De API key zal doorgaans rechten hebben op de API die ermee geassocieerd is.

Hoe ziet een API key eruit? ›

Een API key heet voluit een Application Programming Interface en een dergelijke sleutel ziet eruit als een lange reeks cijfers. Het is een sleutel waarmee je twee verschillende platforms met elkaar kunt verbinden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6164

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.