Den nye vrien i Hunter Bidens sak er en enorm politisk hodepine for faren hans | CNN-politikk (2024)

The new twist in Hunter Biden's case is a huge political headache for his father | CNN Politics (1)

Tilbakemelding på videoannonser

"Dette er bare en debakel": Eks-føderal aktor om lengden på Hunter Biden-etterforskningen

02:08 - Kilde:CNN

CNN

En plutselig ny vri i etterforskningen avHunter Bidenbetyr at hans juridiske prøvelser sannsynligvis vil strekke seg i flere måneder, og skape en uønsket ny trøkk på farens hvite hus ogbud på gjenvalg.

For bare uker siden så det ut til at skyggen av mistanke om Hunter Biden var i ferd med å lette. Men høyden avDavid Weiss, aktor som etterforsker president Joe Bidens sønn, til spesialadvokatstatus på fredag ​​var like viktig av symbolske og politiske grunner som det var for juridiske. Den nye statusen gir ham ekstra krefter til å utvide henvendelsene hans – potensielt til andre stater utover hans nåværende oppdatering som amerikansk advokat i Delaware.

USAs advokat David C. Weiss snakker til media i september 2022. Saquan Stimpson/Spesial til Delaware News Journal/USA Today Network Hvorfor ble Weiss utnevnt til spesialadvokat for å etterforske Hunter Biden? Det er komplisert.

Endringen av status fulgtekollaps av en avtaleI forrige måned ville Hunter Biden sannsynligvis blitt dømt til prøvetid etter å ha erkjent skyldig i to skatteanklager for forseelser. Avtalen ville også ha inkludert en ordning som ville ha løst en siktelse for forbrytelse av våpen. Weiss sa i en rettssak på fredag ​​at forhandlinger om å restrukturere avtalen – som en dommer hadde bekymret seg for var grunnlovsstridig – nå har nådd en "blide" og at en rettssak er sannsynlig.

Utsiktene til at presidentens sønn skal stilles for rettssak, under et skarpt medias søkelys, ville være en marerittdistraksjon for ethvert hvitt hus, enn si – potensielt – under en gjenvalgskampanje. Det vil også forlenge den personlige belastningen på presidenten og hans familie av en etterforskning av hans eneste overlevende sønn, en narkoman i bedring, som allerede har vart i fem år.

Et slikt opptog kan være så skadelig for Joe Biden at tidligere justisminister Alberto Gonzales sa på CNNs «The Lead with Jake Tapper» fredag ​​at en ny bønnavtale ikke kunne utelukkes.

"Risikoen (for en rettssak) er potensielt mye større for Hunter Biden, det er også dårlig for faren hans ... ønsker sønnen virkelig å sette presidenten gjennom en rettssak midt i en kampanje?" sa Gonzales, som tjenestegjorde i George W. Bush-administrasjonen.

De nøyaktige juridiske implikasjonene av forespørselen fra Weiss vil først bli helt klare i løpet av de kommende ukene. Det er for eksempel spørsmål om hvorfor Weiss ba om sin nye forhøyede status etter å ha vært klar til å inngå en bønnavtale med Hunter Biden og tidligere sagt at han ikke trengte spesielle rådgivere. Og hvorfor bestemte riksadvokat Merrick Garland at dette var øyeblikket, i samsvar med vedtektene for spesialrådgivere i amerikansk lov, at det var tilstrekkelig med kriminelle påstander til å etterforske, så vel som potensielle interessekonflikter ved å holde Weiss under direkte tilsyn av justisen Avdeling?

Hunter Bidens advokat Abbe Lowell fortalte CNNs Kaitlan Collins på "The Source" fredag ​​at selv om Weiss tittel hadde endret seg, hadde ikke fakta i saken gjort det. Etter fem år, av det han beskrev som en av de mest grundige undersøkelsene noensinne, sa Lowell at karriereanklagere hadde bestemt at de eneste passende anklagene var skatteforseelser og en omdirigert våpensiktelse. "Så, uansett hva tittelen hans er, og hva som skjer videre, er vi sikre på at det bør være den samme konklusjonen," sa han.

Andre spørsmål for Weiss omgir også spørsmålet om hvorfor en etterforskning som startet tilbake i Trump-administrasjonen har tatt så lang tid å komme til en konklusjon, og om hans nye status varsler et trekk utover skatte- og våpenanklagene som Hunter Biden står overfor og inn i hans.forretnings aktivitetereller noen andre områder.

Hvorfor spesialråd er dårlige nyheter for administrasjoner

Politiske gjenklang brøt ut så snart Garland kunngjorde sitt trekk i en overraskende nyhetsopptreden.

Riksadvokaten har forsøkt å unngå offentlig tilsynelatende politisk innblanding i etterforskningen, gitt det han kalte de "ekstraordinære omstendighetene" i saken - nemlig at den involverer sønnen til en sittende president. Men den symbolske vekten av en utnevnelse av en spesialadvokat stivner oppfatningen av skandale og potensielle forseelser selv om de juridiske realitetene i saken ikke har endret seg.

Bekymringen for Det hvite hus er at spesielle rådgivere og uavhengige påtalemyndigheter, fra Clinton-administrasjonen til Trump-administrasjonen, har hatt en historie med å utvide etterforskningen utover deres strenge opprinnelige områder, og ingen kan være sikre på nøyaktig hvordan eller når deres sonder kan ende.

Den mest håndgripelige politiske konsekvensen av fredagens beslu*tning vil være å gi måneder med nytt materiale for republikanere som ønsker detfremstille president Biden som korrupt, en velkommen distraksjon fra de enestående og flere tiltalene som står overforeks-president Donald Trump.

Det er ikke klart at utnevnelsen av en spesiell advokat vil føre til at Hunter Biden-historien utvider seg til den politiske mainstream utover den febrilske dekningen i konservative medier og opptar oppmerksomhet fraHusets republikanere. Men republikanerne vil jobbe for å sikre at uavhengige og svingende velgere får høre alt om det og fremme deres ubeviste påstand om at Hunter Biden får urettferdige fordeler fra justisdepartementet mens Trump blir forfulgt.

Disse fortellingene om delt skjerm ble bevist fredag ​​morgen da kunngjøringen fra spesialadvokaten delte overskriftene medførste forhåndsmøtefor dommer Tanya Chutkan over Trumps tiltale for påstander om at han brøt loven i sine forsøk på å omstøte resultatet av valget i 2020. En seer som ikke er kjent med detaljene i hver sak, kan få et feilaktig inntrykk av at Biden og hans potensielle republikanske rival i valget i 2024 sto overfor tilsvarende juridisk tvang.

"En del av Trumps politikk generelt er å antyde at vannet er grumsete, alle svømmer i dem, alle oppfører seg på samme måte og derfor skal disse lovbruddene ignoreres," sa David Axelrod, en tidligere topphjelper til president Barack Obama. som nå er senior politisk kommentator på CNN.

Viktige forskjeller mellom Hunter Biden og Trump-saker

Det er to viktige skiller mellom Biden og Trump som republikanerne prøver å viske ut.

Den første er at den tidligere presidenten allerede er personlig og kriminell tiltalt tre ganger. Ingen annen eks-president har blitt stilt for forbrytelser én gang.

Trump står også overfor beskyldninger som langt oppveier de som konfronterer Hunter Biden, inkludert den påståtte feilhåndteringen avnasjonale sikkerhetsdokumentersom han hamstret på feriestedet sitt i Florida etter at han forlot kontoret. Han er også effektivt siktet for den ultimate forbrytelsen i et demokrati – å forsøke å omstøte velgernes vilje i et valg.

Den andre forskjellen ligger i det faktum at president Bidens oppførsel ikke er et problem i de nåværende parameterne i straffesaken mot sønnen hans. Mens republikanerne prøver å vise koblinger mellom Hunter Bidens forretningsaktiviteter og lukrative avtaler i nasjoner som Ukraina og Kina og Bidens beslu*tningstaking som visepresident, har de så langt ikke klart å fremlegge bevis for farens feil. Dette til tross for nye bevis på at Hunter Bidenhandlet på familiens merke, som reiser etiske spørsmål fra hans side, men så langt ser det ikke ut til å bevise at faren misbrukte makten hans.

I et intervju med Tapper onsdag reiste James Comer – republikaneren som leder House Oversight Committee – nye mistanker.

"Jeg tror (det er) mer enn nok bevis til å vise at Joe Biden ikke har vært sannferdig med det amerikanske folket, og han hadde kunnskap om at familien hans hvitvaskte penger. Han måtte," sa Comer.

Men Comer var gjentatte ganger ikke i stand til å fremlegge bevis for denne aktiviteten eller noen konkrete koblinger mellom Joe Biden og eventuelle påståtte forseelser fra sønnen hans. Så mens republikanerne forsøker å skape likestilling mellom den nåværende presidenten og en forgjenger som forventes å stå for retten flere ganger neste år for en rekke kriminelle anklager, er ikke innholdet og omfanget av deres to saker like.

Og mens konservative mediaverter slår Joe Biden over sønnens oppførsel natt etter natt, er det ikke klart om tvil om den nåværende presidentens ærlighet og integritet fortsatt plager et bredere publikum.

Likevel, i et valg som sannsynligvis vil være nærme, kan selv små bevegelser blant uavhengige og svingende velgere være viktig – spesielt hvis noen amerikanere er misfornøyde med Bidens prestasjoner, men er bekymret for Trumps kriminelle eksponering. Enhver forstand som GOP kan implantere i velgernes sinn av at Joe Biden er korrupt, kan gi noen av dem en slags tillatelsesseddel til å avgi sin stemme for ekspresidenten hvis han er GOP-nominert.

Republikanerne reagerer på et trekk de krevde med angrep

Gitt at republikanerne har etterlyst en spesiell rådgiver i flere måneder, kan det ha vært forventet at de skulle feire fredagens bombekunngjøring.

Men de øverste GOP-lovgiverne satte umiddelbart i gang en rekke angrep på Weiss, til tross for at han først ble utnevnt under Trump, og hevdet at langt fra å isolere saken fra politisk innflytelse, var utnevnelsen hans som spesialadvokat et forsøk på å skjule. GOP har vendt seg mot Weiss fordi han ikke har underbygget deres bevisfrie påstander om at Joe Biden konspirerte med sønnen sin for å berike familien deres mens han var visepresident, og de hevder også at bønnavtalen som opprinnelig ble tilbudt Hunter Biden var en "kjæreste" avtale.

Den amerikanske advokaten David C. Weiss uttaler seg til media etter et initiativ om førerutdanning torsdag morgen ved William Penn High School i New Castle. Saquan Stimpson/Delaware News Journal/USA Today Hvem er David Weiss, spesialadvokaten som fører tilsyn med Hunter Biden-kriminaletterforskningen?

"Dette grepet fra justisminister Garland er en del av justisdepartementets forsøk på å forsøke å skjule Biden-familien i lys av House Oversight Committees økende bevis på president Joe Bidens rolle i familiens ordninger som selger "merket" for millioner av dollar til utenlandske statsborgere ", sa Comer, som representerer et Kentucky-distrikt.

Den republikanske presidenten i Representantenes hus, Kevin McCarthy fra California, la til: "Hvis Weiss forhandlet frem kjæresteavtalen som ikke kunne bli godkjent, hvordan kan han stole på som spesialrådgiver?"

South Carolina-senator Lindsey Graham advarte: "Hvis målet med statsadvokat Garlands beslu*tning om å utnevne Mr. Weiss som spesialrådgiver i Hunter Biden-etterforskningen var å legge denne historien på sengen, mislyktes han totalt."

Reaksjonen fra GOP viste hvordan spørsmål om Hunter Biden – og om Trumps kriminelle anklager – har blitt håpløst politisert. På en måte var republikanerne i stand til å få sin politiske kake og spise den på fredag ​​ved å skape furore over høyden av Weiss, men posisjonere seg for å dra politisk fordel av forlengelsen av etterforskningen hans.

Fredagens utvikling vil også bidra ytterligere til en febril politisk atmosfære som har topprepublikanere i huset til å vurdere lanseringen av enriksrettsetterforskninginn i presidenten. Mens noen moderate republikanere, hvis distrikter vil være nøkkelen til partiets håp om å opprettholde flertallet neste år, kan fraråde et slikt skritt, vil en ny tildekningsfortelling som blir drevet til feber i konservative medier, sannsynligvis ytterligere presse menige medlemmer å omfavne en riksrettssak.

Selv om det er mange spørsmål for Hunter Biden å svare på, kan den fortsatte mangelen på solide bevis for at Biden begikk en forbrytelse eller opptrådte på en måte som visepresident som krever at han avsettes som president år senere, ikke ha mye med i republikanske beregninger.

Denne historien er oppdatert med tilleggsinformasjon.

Den nye vrien i Hunter Bidens sak er en enorm politisk hodepine for faren hans | CNN-politikk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6434

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.