'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (2024)

WASHINGTON -Oud-president Donald Trumppleitte niet schuldig aanbeschuldigingen dat hij de verkiezingen van 2020 probeerde te stelen− na zijn derde arrestatie en voorgeleiding in vier maanden tijd.

Een sombere Trump kwam rond 16.00 uur de rechtszaal binnen. te worden aangeklaagd, gekleed in een marineblauw pak, een rode stropdas en een wit overhemd. Hij vouwde zijn handen op de tafel voor hem, boog zijn hoofd en ging tussen zijn advocaten Todd Blanche en John Lauro zitten.

Trump en zijn advocaten praatten stilletjes met elkaar, wachtend op Magistraat Rechter Moxila A. Upadhyaya om binnen te komen.

Speciaal aanklager Jack Smith, die de aanklacht leidde, leek 4,5 meter van Trump verwijderd te zijn, en de twee wisselden een paar blikken naar elkaar uit, waaronder een van Smith die langer dan 20 seconden duurde.

De hoorzitting begon ruim 30 minuten nadat de oud-president voor het eerst plaats had genomen in de rechtszaal. Hij schudde zijn hoofd "nee" terwijl de strafzaak werd voorgelezen.

Trump bood zijn eigen pleidooi aan: niet schuldig.

Beide partijen stemden in met een "spoedig" proces, hoewel het juridische team van Trump stappen heeft ondernomen om gerechtelijke procedures in eerdere zaken uit te stellen.

Voordat zijn verschijning voor de federale rechtbank begon, riep de voormalige president op om het proces te verplaatsen van het sterk democratische Washington, D.C., naar een meer Republikeins-vriendelijke plek als West Virginia.

"Deze aanklacht gaat helemaal over verkiezingsinmenging!!!" zei de vooraanstaande Republikeinse kandidaat op zijn Truth Social-website.

Toen hij donderdagmiddag laat de rechtbank verliet, klonken gezangen van "sluit hem op" buiten de rechtszaal.

Het was niet meteen duidelijk of er meer anti-Trump-demonstranten waren dan Trump-aanhangers, maar ze waren zeker luider.

Vlak voordat Trump aan boord van zijn Boeing 757 stapte, vertelde hij verslaggevers dat het juridische proces oneerlijk is.

"Dit is een heel trieste dag voor Amerika", zei hij voordat hij Reagan National Airport naar New Jersey verliet. Terwijl hij een paraplu vasthield om de aanhoudende regen tegen te houden, noemde Trump de zaak de "vervolging van een politieke tegenstander".

"Dit had nooit mogen gebeuren in Amerika", zei hij, terwijl hij Washington achterliet onder een donkere wolk.

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (1)

Trump riskeert 55 jaar gevangenisstraf voor de laatste aanklachten, zegt Magistraat Rechter Moxila A. Upadhyaya

Tijdens de voorgeleiding van Trump vertelde de voorzittende rechter, magistraat-rechter Moxila A. Upadhyaya, de voormalige president dat hij maximaal 55 jaar gevangenisstraf riskeert als hij op alle punten wordt veroordeeld.

Dat omvat een mogelijke straf van niet meer dan 5 jaar op de eerste telling van samenzwering om de Verenigde Staten te bedriegen. Bij de tweede telling van samenzwering om een ​​officiële procedure te belemmeren, riskeert Trump niet meer dan 20 jaar gevangenisstraf en een boete van niet meer dan $ 250.000.

Als Trump wordt veroordeeld voor de derde aanklacht wegens belemmering van en poging tot belemmering van een officiële procedure, riskeert hij niet meer dan 20 jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal $ 250.000 en vrijlating onder toezicht van niet meer dan 3 jaar. En bij de vierde aanklacht van Conspiracy Against Rights riskeert Trump niet meer dan 10 jaar gevangenisstraf; een boete van niet meer dan $ 250.000 of beide; en vrijlating onder toezicht van niet meer dan 3 jaar.

-Jos Meyer

In het DC-gerechtsgebouw waar Trump werd aangeklaagd, een portret van president Biden

Het portret van president Joe Biden en vice-president Kamala Harris wordt tentoongesteld in het E. Barrett Prettyman US Courthouse, waar voormalig president Donald Trump arriveerde in de zaak die verband houdt met zijn vermeende pogingen om de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

Trump zal voor de rechtbank verschijnen nadat hij naar verluidt betrokken was bij een poging om de presidentsverkiezingen van 2020 van Biden te stelen, maar het portret van de president in het gerechtsgebouw diende als een stille, symbolische herinnering aan de uitkomst van de presidentsverkiezingen van 2020.

Trump is echter niet gestopt met het herhalen van valse beweringen dat de verkiezingen van 2020 van hem zijn gestolen, en deed dit in een Truth Social-post slechts enkele uren voor zijn aankomst bij het gerechtsgebouw in het centrum van Washington.

Mijl J. Herszenhorn

Trump in hechtenis, vingerafdrukken laten nemen

Voormalig president Donald Trump werd in hechtenis genomen voor boeking door de U.S. Marshals Service.

Trump liet zijn vingerafdrukken digitaal nemen nadat hij bij het E. Barrett Prettyman Courthouse in het centrum van Washington was aangekomen voor zijn eerste rechtszitting in de zaak die verband hield met zijn vermeende pogingen om de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

Terwijl Trump zijn vingerafdrukken kreeg, werd hij niet onderworpen aan een mugshot als onderdeel van het boekingsproces. De voormalige president liet zijn politiefoto niet maken tijdens zijn aanklachten bij de rechtbank van New York en de federale rechtbank van Miami.

Trump zal nu naar de rechtszaal worden begeleid voor zijn voorgeleiding.

Mijl J. Herszenhorn

Trump arriveert bij het gerechtsgebouw

Trump arriveerde via de ondergrondse ingang bij het gerechtsgebouw van E. Barrett Prettyman. Een grimmige Trump kwam de rechtszaal binnen waar hij naar verwachting zal worden aangeklaagd in een marineblauw pak, een rode stropdas en een wit overhemd.

De beveiliging hield de kamer in de gaten terwijl Trump naar zijn stoel werd geleid, en een groep toeschouwers achter in de rechtszaal keek naar Trump.

Magistraat Rechter Moxila Upadhyaya houdt toezicht op de voorgeleiding van Trump.

Sudiksha Kochi

Wat is een dagvaarding?

Eenaanklacht is een formele aanklachttegen een beschuldigde verdachte worden voorgelezen door een rechter. Dit vindt plaats tijdens de eerste verschijning van een beklaagde voor een rechter, waar ze worden verteld over de specifieke aanklachten waarmee ze worden geconfronteerd.

Trump zal donderdag worden gevraagd hoe hij wil pleiten voor de officiële aanklacht. De voormalige president zal naar verwachting onschuldig pleiten, zoals hij in twee eerdere aanklachten heeft gedaan.

De rechter beslist dan of borgtocht vereist is. Ze kunnen er ook voor kiezen om geen borgtocht in te stellen, waardoor Trump onmiddellijk kan worden vrijgelaten zonder in de gevangenis te worden gezet.

-Olivia Munson en Rachel Looker

Waar is de aanklacht tegen Trump? Elijah Barrett Prettyman Gerechtsgebouw

Het optreden van Trump vandaag in het E. Barrett Prettyman Courthouse zal delaatste historische momentin een federaal gerechtsgebouw waar de Watergate-processen plaatsvonden en waar delen van de Iran-Contra-affaire plaatsvonden.

Zeven mannen, waaronder twee voormalige assistenten van het Witte Huis, die betrokken waren bij het politieke schandaal dat leidde tot het aftreden van president Richard Nixon, stonden daar voor Chief Federal District Judge John Sirica. Het gerechtsgebouw zag ook processen in de Iran-Contra-affaire, het schandaal uit de jaren tachtig waarin hoge functionarissen van de regering van president Ronald Reagan schuldig werden bevonden aan het faciliteren van geheime en illegale wapenverkopen.

Het gebouw is in 1997 vernoemd naar een opperrechter van het Amerikaanse Hof van Beroep voor het D.C. Circuit en oorspronkelijk gebouwd in het midden van de 20e eeuw op het Judiciary Square in D.C.

Savannah Koechar

Trump geeft zich over als demonstranten, supporters verzamelen zich bij het gerechtsgebouw

Een groep anti-Trump-demonstranten en Trump-aanhangers verzamelde zich aan de achterkant van het gerechtsgebouw waar Trump binnenkwam.

Sommigen stonden op grote betonnen plantenbakken om zijn colonne beter te kunnen zien.

Met trommels slaand en sprekend op microfoons, schreeuwden Trump-aanhangers heen en weer met degenen die schreeuwden "sluit hem op".

“Dirty Democrats”, riep een Trump-aanhanger door een megafoon.⁃ Rachel Looker

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (2)

Gaat Donald Trump de gevangenis in?

Als je de score bijhoudt, is dit de derde arrestatie van Trump dit jaar.

Een formele arrestatie maakt deel uit van het voorgeleidingsproces, zoals gebeurde met Trump in de staatsrechtbank van New York begin april wegens zwijggeld en in juni in de federale rechtbank van Florida wegens beschuldigingen met betrekking tot geheime documenten.

Drie arrestaties - mogelijk nog meer.

Een grote staatsjury in Atlanta overweegt een aanklacht tegen en arrestatie van Trump wegens pogingen om zijn verkiezingsverlies in Georgië ongedaan te maken.

Trump zit niet in de gevangenis en zal na zijn voorgeleiding waarschijnlijk het gerechtsgebouw verlaten.

Nadat de voormalige president een pleidooi heeft gehouden voor de aanklacht, zal de rechter beslissen of borgtocht vereist is of geen borgtocht, waardoor Trump kan worden vrijgelaten zonder gevangenisstraf uit te zitten.

Hij is niet gevangen gezet na zijn eerdere aanklachten.

-David Jackson En Rachel Kijker

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (3)

Wat betekent aangeklaagd?

Een aanklachtis een formeel aanklachtdocument dat wordt gebruikt wanneer wordt aangenomen dat een persoon een misdrijf heeft gepleegd. Het omvat aanklachten tegen een persoon en moet worden ingediend voordat een zaak voor een rechtbank kan worden gebracht, vertelde David Weinstein, een voormalige federale en openbare aanklager, eerder aan USA TODAY.

Een aanklacht betekent dat een grand jury heeft besloten dat er "waarschijnlijker wel dan niet" genoeg bewijs is - op basis van getuigenissen - om verder te gaan met het aanklagen van een persoon, zei Weinstein. Bij een federale rechtbank verlopen alle zaken via een aanklacht.

Marina Pitofsky

Trump aangeklaagd

Een grote jury in Washingtonklaagde Trump dinsdag aanop beschuldiging van samenzwering met assistenten om zijn verkiezingsverlies voor president Joe Biden in 2020 ongedaan te maken, inspanningen die leidden tot de opstand van 6 januari 2021.

Zijn twee andere aanklachten: een staatszaak in New York met betrekking tot zwijggeldbetalingen en een federale zaak in Florida wegens vermeende belemmering van de rechtsgang en het ongepast bewaren van geheime documenten.

Magistraat Rechter Moxila A. Upadhyaya

Trump zal verschijnen voor de federale magistraat, rechter Moxila A. Upadhyaya, om zijn pleidooi in te dienen. Van hem wordt verwacht dat hij niet schuldig zal zijn aan de vier aanklachten waarmee hij wordt geconfronteerd.

Zodra het proces begint, staat Trump tegenover de Amerikaanse districtsrechter Tanya S. Chutkan. Chutkan, een kandidaat van president Barack Obama, heeft andere zaken voorgezeten die verband houden met de opstand van 6 januari 2021. Zij is de enige rechter in D.C. die deze beklaagden langere straffen heeft opgelegd dan was gevraagd door het ministerie van Justitie.

-Savannah Kuchar

Trump 757, Trump Force One: Wat voor vliegtuig heeft Trump?

De voormalige president gebruikte een privéjet, eigendom van de Trump Organization, om in Washington aan te komen.

De enorme Boeing 757, door de man zelf "Trump Force One" genoemd, kostte volgens rapporten $ 100 miljoen.

Het kreeg ook een facelift te midden van de aanklachten, met een nieuwe verfbeurt met zijn naam in goud op de voorkant van het vliegtuig.

— Phillip M. Bailey

Trump arriveert in het D.C.-gebied, op weg naar het gerechtsgebouw

Het vliegtuig van de voormalige president is geland op Ronald Reagan Washington National Airport, aan de overkant van de Potomac-rivier vanuit de hoofdstad van het land.

Een andere autocolonne van Trump gaat nu naar het federale gerechtsgebouw in het centrum van Washington, waar hij zal worden gearresteerd, aangeklaagd en waarschijnlijk op borgtocht vrijgelaten.

De voorgeleiding is gepland voor 16.00 uur; dan gaat hij terug naar Bedminster, N.J.

-David Jackson

Meer pers dan demonstranten

Voormalig president Donald Trump wordt om 16.00 uur verwacht. voor zijn voorgeleiding bij het federale gerechtsgebouw in Washington, maar minder dan twee uur voor zijn verwachte aankomst zijn de pers nog steeds overweldigend talrijker dan de demonstranten voor het gerechtsgebouw.

Enkele tientallen journalisten wachten in het gerechtsgebouw op het begin van de hoorzitting, terwijl buiten talloze mediapersoneel camera's bedient.

Hoewel er tot nu toe geen grote demonstraties zijn geweest, is er een handvol anti-Trump- en pro-Trump-demonstranten buiten het gerechtsgebouw verschenen.

Mijl J. Herszenhorn

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (4)

Trump vertrekt vanuit Newark

Het vliegtuig van de voormalige president is in de lucht van Newark naar Washington D.C. De vlucht duurt niet langer dan 90 minuten.

De autocolonne van Trump vertrok eerder vanaf zijn golfclub in Bedminster, N.J., op weg naar de luchthaven van Newark voor de vlucht naar Washington, D.C., en zijn laatste aanklacht bij de federale rechtbank.

Overal protesteren.

"IK GA NU NAAR WASHINGTON, D.C., OM GEARRESTEERD TE WORDEN VOOR HET UITDAGEN VAN EEN CORRUPTE, VERKLEINDE EN GESTOLEN VERKIEZING", zei hij in hoofdletters op Truth Social. "HET IS EEN GROTE EER, WANT IK WORD VOOR JOU GEARRESTEERD. MAAK AMERIKA WEER GROOT!!!"

Eigenlijk wordt Trump beschuldigd van criminele samenzwering met anderen om de verkiezingen van 2020 van president Joe Biden te stelen.

Het vliegtuig van Trump zal naar verwachting rond 14.00 uur vertrekken vanuit Newark; het zal naar verwachting rond 15.30 uur in de buurt van D.C. landen.

De voorgeleiding bij het federale gerechtsgebouw in het centrum van Washington staat gepland om 16.00 uur.

-David Jackson

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (5)

Trump's derde aanklacht: dit is wat we weten

  • Trump zal waarschijnlijk onschuldig pleitenzoals hij deed in het geval van de federale regering en beweerde dat hij documenten van de nationale veiligheid verkeerd had behandeld.
  • De aanklacht richt zich zwaar oppogingen om verkiezingsfunctionarissen in Georgië onder druk te zetten, waar Trump op elk moment met een vierde aanklacht kan worden geconfronteerd wegens claims van verkiezingsfraude in een afzonderlijk onderzoek.
  • ONS. Districtsrechter Tanya Chutkan, de rechter die toezicht houdt op de zaak van Trump in Washington, is een door Obama aangestelde persoon die een van de zwaarste is geweest wat betreft de veroordeling van relschoppers van 6 januari.
  • In tegenstelling tot de twee eerdere aanklachten,deze zaak stelt het land en de kandidaten voor een grotere en nooit eerder geziene stresstestvoor de Amerikaanse democratie, inclusief vragen als kan een president regeren vanuit een gevangeniscel?

-Philip Bailey

Volledige aanklacht tegen Trump

Trump wordt geconfronteerd met vier aanklachten in de aanklacht wegens inmenging in de verkiezingen:

  • Samenzwering om de Verenigde Staten te bedriegen
  • Samenzwering om een ​​officiële procedure te belemmeren
  • Belemmering van en poging tot belemmering van een officiële procedure
  • Samenzwering tegen rechten

Lees hier de aanklachten onder.

-Rachel Kijker

Zal de aanklacht van Trump op televisie worden uitgezonden?

Nee. Camera's en andere zendapparatuur zijn niet toegestaan ​​in federale rechtszalen, wat betekent dat de procedures van vandaag niet op televisie worden uitgezonden.

ZijnJuni voorgeleiding in Miami, waar hij werd beschuldigd van misdrijven in verband met het verkeerd omgaan met geheime documenten, werd om dezelfde reden ook niet op de televisie uitgezonden.

-Savannah Kuchar

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (6)

'Deze zou hem mogelijk negatief kunnen beïnvloeden'

Stephen Corson, 66, schat dat hij de afgelopen maanden 40 keer op de hoek voor het E. Barrett Prettyman United States Courthouse in Washington heeft gestaan.

Op de dag van Trumps aanklacht is hij van plan daar de hele dag te staan. Deze aanklacht is anders, zei hij.

"Ik denk dat deze hem mogelijk negatief kan beïnvloeden", zei hij over Trumps derde aanklacht voorafgaand aan de verkiezingen van 2024. "Het is zoals ik tegen iedereen heb gezegd: als ze hem deze verkiezingen niet van deze aanklachten afhouden, zouden ze misschien gewoon zeggen dat hij niet snel kan deelnemen."

Corson heeft elke nacht in Washington D.C. doorgebracht buiten de gevangenis waar relschoppers van de aanslag op het Capitool op 6 januari zijn vastgehouden. Hij houdt elke avond een wake van twee uur om te protesteren tegen wat volgens hem hun oneerlijke behandeling is geweest.

Voor hem verschilt de derde aanklacht van Trump van de vorige twee.

'Het is in de federale stad. Ze maken er een big deal van. Ze laten het etteren en groeien en een groot probleem worden, 'zei hij.

- Rachel Kijker

Aanhangers van Trump weigeren de aanklacht

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (7)

Uren voordat Donald Trump arriveerde voor zijn derde aanklacht, verzamelde een paar aanhangers van Trump zich buiten het gerechtsgebouw in Washington om de voormalige president te steunen en kritiek te uiten op de aanklachten tegen Trump.

Daniel Demoura, 32, stond buiten het gerechtsgebouw gekleed in een t-shirt met de tekst "bevrijd de J6 politieke gevangenen".

“De mensen hebben hun eigen keuzevrijheid om te doen wat ze willen en te protesteren”, vertelde Demoura VANDAAG aan USA, en zei dat de menigte die op 6 januari 2021 het Capitool binnenviel, hun eigen keuzes maakte en niet werd opgehitst door Trump. “Ik ben hier, Trump heeft me niet gezegd te komen. Ik kwam omdat ik de man steun."

- Ken Tran

‘Die vent is een oplichter:’ Chris Christie-supporter klopt Trump aan

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (8)

Domenic Santana, 61, zei dat hij vindt dat Trump in de gevangenis had moeten zitten en niet geschikt is om zijn ambt te bekleden. Santana zei dat hij vorige maand ook verscheen buiten het gerechtsgebouw waar Trump werd aangeklaagd in Miami, Florida, in de geheime documentenzaak tegen hem.

"De realiteit is dat de man een oplichter is", zei Santana. "Hij is ermee weggekomen."

Santana - een aanhanger van 2024 GOP-kandidaat Chris Christie - zei dat hij de voormalige regering van New Jersey steunt omdat hij zegt wat hij bedoelt en meent wat hij zegt.

“We moeten naar een ander spelplan kijken om Trump in zijn eigen spel te kunnen verslaan en aangezien hij vuil speelt, zeg ik tegen de Democraten dat ze wakker moeten worden, van partij moeten veranderen en in de Republikeinse voorverkiezingen voor Christie moeten stemmen en Trump uit de Republikeinse voorverkiezingen moeten halen. daar, 'zei Santana.

-Sudiksha Kochi

Wanneer wordt Trump aangeklaagd?

De oud-president wordt om 16.00 uur in de rechtbank verwacht. Donderdag.

In afwachting van zijn komst bleven vrachtwagens en camera's voor televisieproductie donderdagochtend langs de straat staan ​​buiten het E. Barrett Prettyman U.S. Courthouse. De beveiliging werd 's nachts buiten het gerechtsgebouw verhoogd en er verschenen hekken rond de omtrek van het gebouw, aangezien voormalig president Donald Trump naar verwachting voor het eerst zal verschijnen in de zaak die verband houdt met zijn vermeende pogingen om de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Journalisten worden momenteel het gerechtsgebouw binnengelaten terwijl ze proberen toegang te krijgen tot een zitplaats in de rechtszaal of in de overloopkamer voor leden van de media.— Miles J. Herszenhorn

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (9)

'We zijn gekomen op de beste dag'

Coleby Adkin, 18, een toerist uit Nottingham, Engeland, zei dat haar familie besloot langs het gerechtsgebouw te lopen op weg naar een rondleiding door het Capitool omdat ze de televisiecamera's zagen. "Het is best raar, om eerlijk te zijn, want zoiets hebben we in Engeland niet gehad", zei Adkin terwijl hij naar een demonstrant keek die met een "Trump of Death"-vlag zwaaide. "We zijn op de beste dag gekomen om naar DC te komen", voegde ze eraan toe. Na het zien van de theatervoorstellingen buiten het gerechtsgebouw, zei Adkin dat haar verlangen om naar de universiteit in de VS te gaan alleen maar is toegenomen. "Het is gek," voegde ze eraan toe. "Ik hoop hier terug te komen."

— Miles J. Herszenhorn

Bill Barr over de aanklacht tegen Trump

Bill Barr vertelde gisteravond aan CNN dat de voormalige president 'goed wist dat hij had verloren'.

"We zien hier slechts het topje van de ijsberg", zei Barr. "Ik denk dat er nog veel meer gaat komen, en ik denk dat ze veel meer bewijs hebben voor de gemoedstoestand van president Trump."

Barr was procureur-generaal tijdens de Trump-regering, jaren nadat hij in de functie onder president George HW Bush had gediend. Hij verwierp de verdediging van Trump dat hij gewoon zijn recht op vrije meningsuiting uitoefende door over de verkiezingen van 2020 te praten.

"Hij heeft dit zelf veroorzaakt", zei Barr. "Dit is een van de redenen waarom ik tegen hem ben voor de Republikeinse nominatie, omdat hij een voorliefde heeft voor deze roekeloze daden die rampzalige situaties creëren en vervolgens de zaak ondermijnen die hij verondersteld wordt te leiden."

-Savannah Kuchar

Trump: Het zou 'erg gevaarlijk' zijn om mij in de gevangenis te stoppen

Zorgen over geweld doordringen de sfeer in het federale gerechtsgebouw in Washington.

Terwijl de ex-president zich voorbereidt om onschuldig te pleiten aan beschuldigingen van poging tot verkiezingsdiefstal, herinneren sommigen zich een opmerking van Trump vorige maand dat het "zeer gevaarlijk" zou zijn om hem in de gevangenis te zetten omdat zijn aanhangers er misschien niet voor zouden staan.

"Ik denk dat het heel gevaarlijk is om er zelfs maar over te praten, omdat we een enorm gepassioneerde groep kiezers hebben", zei Trump op 18 juli in een radioshow in Iowa.

Hij voegde eraan toe: "Ik denk dat het heel gevaarlijk zou zijn."

Trump is in ieder geval ver verwijderd van de gevangenis.

Zelfs als hij wordt veroordeeld in een van de zaken tegen hem, zou hij ongetwijfeld in beroep gaan en dat proces kan jaren duren.

-David Jackson

Loopt Trump weer voor het presidentschap?

Trump kan nog steeds president worden in deVerkiezingen 2024.

Barbara McQuade, een strafrechtexpert aan de Universiteit van Michigan,vertelde USA VANDAAGdat zelfs als Trump zou worden aangeklaagd, veroordeeld en veroordeeld tot gevangenisstraf, hij nog steeds president zou kunnen worden.

De drie exclusieve vereisten om president te worden, zijn volgens de Amerikaanse grondwet een geboren burger zijn, ten minste 35 jaar oud zijn en gedurende ten minste 14 jaar inwoner van de VS zijn geweest.

Trump vertelde verslaggevers in maart dat hij ondanks zijn juridische problemen "er niet eens aan zal denken om de race van 2024 te verlaten".

Sudiksha Kochi

Donald Trump wil het proces verplaatsen - naar West Virginia

Uren voor zijn voorgeleiding zegt Trump dat hij wil dat zijn proces van 6 januari wordt verplaatst van het door de Democraten gedomineerde Washington D.C. naar meer Republikeins-vriendelijk gebied, misschien West Virginia.

"ONMOGELIJK om een ​​eerlijk proces te krijgen in Washington D.C., dat voor meer dan 95% anti-Trump is", zei Trump op zijn Truth Social-account nadat hij West Virginia als alternatief had voorgesteld.

Het voelt als een juridisch longshot, maar de locatie zal waarschijnlijk een van de vele onderwerpen zijn die worden besproken in moties en hoorzittingen voorafgaand aan het proces.

In zijn post zei Trump ook dat hij "opgeroepen heeft tot een federale OVERNAME om onze hoofdstad terug te brengen naar Grootheid", maar hij legde niet uit wat hij bedoelde.

Misschien was het een verwijzing naar zijn presidentiële campagne in 2024.

-David Jackson

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (10)

Trump heeft nog geen toespraak na de aanklacht gepland

Eén ding dat tot nu toe anders is aan deze derde aanklacht: Trump heeft geen evenement na het pleidooi gepland, althans nog niet.

Na eerdere aanklachten in verschillende zaken in april en juni, organiseerde Trump bijeenkomsten bij hem thuis. De eerste was in Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida, de tweede in zijn zomerhuis op de golfbaan in Bedminster, N.J.

Na zijn voorgeleiding in juni in Miami, maakte Trump ook een ongeplande stop bij een plaatselijk Cubaans restaurant om de steun van enkele van zijn kiezers op te snuiven.

Vanaf nu vereist het schema dat Trump gewoon terugkeert naar Bedminster na zijn verschijning voor de rechtbank in Washington, D.C. – hoewel het waarschijnlijk lijkt dat hij zijn boodschap op een of andere manier naar buiten zal brengen.

-David Jackson

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (11)

Mike Pence: Trump vertrouwde op 'gekke advocaten'

Voormalig vice-president Mike Pence bootst de verdediging van Trump na dat hij vertrouwde op juridisch advies bij het nastreven van protesten tegen de verkiezingen van 2020 - maar hij heeft een heel andere beoordeling van de advocaten van de voormalige president zelf.

"President Trump en zijn bende idiote advocaten vroegen me verkiezingsstemmen af ​​te wijzen en er zou chaos zijn ontstaan", zei Pence op de sociale media-website X.

Pence heeft zijn "gekke" grap herhaald in interviews en openbare commentaren. Trump reageerde door op Truth Social te zeggen dat "ik me slecht voel voor Mike Pence" en dat "de VP macht had die Mike niet begreep."

Een van zijn ex-advocaten, John Eastman, reageerde met een eigen belediging en vertelde een interviewer dat Pence ervoor koos zich te gedragen als 'een potplant'.

-David Jackson

Voorstanders: Derde aanklacht zal 'meer weerklank vinden' bij Amerikanen

Svante Myrick, president van People for the American Way, een progressieve belangenbehartigingsgroep, zei dat de derde aanklacht tegen Trump de belangrijkste is van de drie waarmee hij wordt geconfronteerd.

“Deze probeerde hij de stemmen van 80 miljoen mensen ongeldig te maken”, vertelde hij USA TODAY, eraan toevoegend dat de misdaden waarvan de voormalige president wordt beschuldigd in de aanklacht “de ernstigste zijn die ik me kan voorstellen”.

Myrick zei dat de derde aanklacht meer weerklank vindt bij het Amerikaanse volk, omdat ze het hoogtepunt van de misdaden op hun tv-schermen zagen tijdens de aanval op het Capitool op 6 januari.

"Dit hebben we allemaal gezien", zei hij.

Hij denkt dat Trump een groter juridisch risico loopt voor aanklachten die in de derde aanklacht zijn opgenomen dan in andere zaken

"Ik dacht voor het eerst oh Donald Trump zou de rest van zijn leven in de gevangenis kunnen doorbrengen vanwege wat er beweerd wordt", zei hij.

Christian Nunes, president van de National Organization for Women, vertelde USA VANDAAG dat de derde aanklacht van Trump de ernst achter zijn acties aan de kiezers onthult.

“Deze aanklacht toont de ernst van alles met de verkiezingen. Ik denk dat het krachtiger is en het zet meer hitte (op Trump) als mensen alles zien terwijl het zich begint te ontvouwen, 'zei Nunes, eraan toevoegend dat ze dacht dat de aanklacht 'al lang had moeten wachten'.

-Rachel Looker en Ken Tran

Wat biedt de toekomst voor Trump? Een aanklacht tegen Georgië?

De federale aanklacht van dinsdag tegen voormalig president Donald Trump wegens pogingen om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken, vestigt de aandacht op een onderzoek in Georgië dat het juridische gevaar van Trump binnenkort kan vergroten.

De officier van justitie van Fulton County, Fani Willis, zal naar verwachting in de komende weken een aanklacht indienen bij de grand jury voor pogingen om de staatsverkiezingen in 2020 ongedaan te maken.

In Atlanta stonden deze week recentelijk opgetrokken oranje barrières rond het gerechtsgebouw van Fulton County, met een straat omzoomd met politieauto's als onderdeel van veiligheidsvoorbereidingen. In het weekend deelde Willis een racistische dreiging met districtscommissarissen en drong er bij hen op aan "veilig te blijven", zoals voor het eerst gemeld door deAJC.

Maandag verwierp een rechter van het Superior Court in Fulton County een verzoek van Trump om de bevindingen van een speciale grand jury terzijde te schuiven en Willis te diskwalificeren.

Details van het Georgia-onderzoek die openbaar zijn geworden, hebben geleid tot speculaties dat Willis, een democraat, een zaak opbouwt onder de Georgia Racketeer Influenced and Corrupt Organisations Act, die haar in staat zou stellen talloze mensen aan te klagen in een potentieel veelomvattend plan, volgens de AP.

Het onderzoek van Willis begon meer dan twee jaar geleden, na een opname van dat van Trump2021 oproepaan de staatssecretaris van Georgië met het verzoek om 11.780 stemmen te "vinden".

Dat incident maakte deel uit van de federale aanklacht van dinsdag, waarin werd beweerd dat Trump de staatssecretaris van Georgië, Brad Raffensperger, ertoe had gebracht de telling van de populaire stemmen door de staat te wijzigen en de geldigheid van de stemmen van Biden in twijfel trok.

Raffensperger weigerde woensdag commentaar te geven op de federale aanklacht.

Sommige Republikeinse wetgevers in Georgië verwierpen het, terwijl het Republikeinse congreslid Mike Collins zei dat het een "schijnvervolging" wasverklaring op sociale media geplaatsten oproepen tot bezuinigingen op de DOJ.

Georgia Republikeinse Rep. Marjorie Taylor Greene noemde het een “communistische aanval”op X, voorheen Twitter, en zei dat ze "nog steeds op Trump zou stemmen, zelfs als hij in de gevangenis zit".

-Chris Kenning

Trump plant campagnestops na de aanklacht in South Carolina en New Hampshire

De derde aanklacht van Trump zal hem op geen enkele manier van het Republikeinse campagnespoor afhouden - er komen gebeurtenissen aan in twee vroege primaire staten.

Zaterdag zal Trump de headliner zijn van het jaarlijkse Silver Elephant Dinner van de South Carolina Republikeinse Partij in Columbia.

De Trump-campagne heeft ook aangekondigd dat Trump dinsdag naar New Hampshire zal reizen om een ​​toespraak te houden op een middelbare school in Windham.

-David Jackson

'Een heel trieste dag': Trump pleit niet schuldig aan beschuldigingen in verkiezingsaanklacht van 2020, volgende hoorzitting: samenvatting (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6426

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.