Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (2024)

Table of Contents
Markeer dankbaarheid: Aan iedereen die u heeft geholpen in uw carrière en vorige bedrijf Geef details over waarom je zo enthousiast bent om bij het nieuwe bedrijf te komen werken Verspreid het woord met dankbaarheid en enthousiasme na een tijd van bezinning Maak de aankondiging binnen de eerste paar weken na het starten van uw nieuwe baan Houd het positief; vind iets goeds te zeggen Blijf in contact met je oude collega's en neem contact op met nieuwe collega's Zorg voor een evenwicht: wees respectvol tegenover uw vorige werkgever terwijl u enthousiast bent over de nieuwe baan Promoot uw nieuwe bedrijf en verspreid het woord over uw nieuwe functie Zorg ervoor dat u professioneel overkomt en breng hulde aan hen U kunt een "Dankjewel" zeggen tegen uw vorige bedrijf Overweeg ook de afbeeldingen die u wilt plaatsen Breng hulde aan uw collega's en het nu voormalige bedrijf Praat over wat je nieuwe functie inhoudt en waar je naar uitkijkt Neem individueel contact op met uw connecties Geef een kort overzicht van uw nieuwe rol Zorg ervoor dat je alle aspecten van het verlaten van je huidige baan hebt behandeld voordat je de nieuwe baan plaatst Voeg een foto of afbeelding toe om uw bericht te laten opvallen Uw aankondiging moet kort en krachtig zijn De beste manier zou zijn om twee aankondigingen te doen Meer informatie geven over uw nieuwe baan en bedrijf kan u veel voordeel opleveren Neem de tijd om het goede nieuws te delen Het is een goed idee om van tevoren te publiceren over hoe u uw huidige baan gaat verlaten Veel Gestelde Vragen Wat moet ik vermijden bij het aankondigen van mijn nieuwe baan op LinkedIn? Moet ik mijn oude werkgever taggen in mijn bericht? FAQs

Dus je hebt net een nieuwe baan gevonden en je bent enthousiast om je gegevens op LinkedIn bij te werken. Het kan echter zijn dat u twijfels en vragen heeft over specifieke zaken.

"Wanneer moet ik het aankondigen?"
"Moet ik mijn vorige bedrijf, werkgever en collega's noemen?"
"Is het goed om foto's van mijn nieuwe bedrijf toe te voegen?"

Volgens experts kun je als volgt je nieuwe baan op LinkedIn aankondigen:

Cindy Deuser

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (1)

Directeur personeelszaken,Gedijen Agentschap

Markeer dankbaarheid: Aan iedereen die u heeft geholpen in uw carrière en vorige bedrijf

Allereerst,bedank je ex-werkgever.Dankbaarheidaan je vorige werkgever voor het benadrukken van de dingen die je tijdens je tijd daar hebt bereikt, laat zien dat je vertrektgoede voorwaarden.

Daarnaast wilt u misschien specifieke managers of andere personen binnen de organisatie benadrukken die u hebben geholpen in uw carrière en in uw vorige bedrijf.

Geef details over waarom je zo enthousiast bent om bij het nieuwe bedrijf te komen werken

De volgende stap is om een ​​paar spannende details te geven over je plannen, waar je naar uitkijkt en waarom je enthousiast bent om bij het nieuwe bedrijf te komen werken. Het aankondigen van uw baanverandering op LinkedIn is essentieel, omdat het uw netwerk laat weten wat er gaande is in uw carrière.

Voorbeeld:

“Ik wil graag wat opwindend nieuws met je delen! ABC Company heeft mij ingehuurd als hunMarketingmanager. Heel erg bedankt aan iedereen bij ABC Company voor deze kans. Ik had dit allemaal niet kunnen bereiken zonder de steun van mijn collega's bij het bedrijf XYZ.

Het was een eer om van jullie allemaal te leren, en ik zal die kennis meenemen naar de volgende fase van mijn carrière. Ik kan niet wachten om aan deze nieuwe reis te beginnen!”

Verwant:Hoe een marketingmanager te worden, volgens degenen die het hebben gemaakt

Brian Dameman

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (2)

Directeur bij Slalom Consulting | Adjunct-hoogleraar, Albers School of Business and Economics

Verspreid het woord met dankbaarheid en enthousiasme na een tijd van bezinning

De overgang van een oude naar een nieuwe baan is typischeen tijd van bezinning. Gebruik die bedenktijd om na te denken over wie je het meest waardeert in de baan die je verlaat. Bedenk waarom je ze dankbaar bent.

Reflecteer ook opWaaromje bent enthousiast over je nieuwe functie en werkgever. Hoe hoop je te groeien? Met wie ben je enthousiast om mee samen te werken op basis van je sollicitatieproces?

Neem nu al die reflectie envoerhet in uw LinkedIn-bericht om uw nieuwe baan aan te kondigen.Schrijf een zin of tweeop wat jijwaarderenvan uw vorige werkgever. Tag mensen met specifieke dankbetuigingen. Begin een nieuwe paragraaf waarin je je enthousiasme over je nieuwe rol en werkgever uitdrukt.

Opnieuw,tag een paar specifieke mensen die je hebben geholpenin het sollicitatieproces en/of je werkt samen.

Eindig je bericht met 3 tot 5enthousiastofindustrierelevante hashtags:

 • #teamwerk
 • #groei
 • #nieuweavonturen

Deze aanpakversterktuw persoonlijke band met degenen die u tagt. Het brengt ook aan de wereld over dat je eenwaarderend,enthousiast, Engedreven medewerker.

Sharon Terera

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (3)

HR- en Organisatiepsychologie Professional | Oprichter en directeur,AfroLovely

Maak de aankondiging binnen de eerste paar weken na het starten van uw nieuwe baan

Pas op dat u niet met het pistool springt.Doe geen mededelingen totdat je nieuwe functie isbevestigden je hebt het huidige management en HR van het bedrijf waar je werkt verteld dat je vertrekt.

De beste tijd om een ​​aankondiging te doen is nadat je de ene baan hebt verlaten en voordat je aan de volgende begint. Als je meteen met je volgende baan begint, maak de aankondiging dan binnen de eerste paar weken nadat je met je nieuwe baan bent begonnen.

Houd het positief; vind iets goeds te zeggen

Ongeacht of je je oude baan leuk vond of niet, als je een opmerking op sociale media over je werkgevers publiceert,hou het positief. Als je niet veel goeds kunt vinden om te zeggen,Bedank hunom jou de kans te geven om bij hun bedrijf te werken.

Als het een geweldige plek is geweest om te werken, vermeld dat dan - ga verderwat ben je gegroeidin je beroep,waar je het meest van genoten hebtover werken voor het bedrijf, enals specifieke managers een aanzienlijke invloed hebben gehad op uw tijd daar, kunt u ze persoonlijk bedanken.

Blijf in contact met je oude collega's en neem contact op met nieuwe collega's

Verbindingen in het bedrijfsleven zijnbelangrijk.Herken je collega's uit je vorige baan.Je collega's erkennenstellenAgoede impressiein de publieke opinie.

Neem contact op met teamsof mensen met wie je gaat werken bij het nieuwe bedrijf. Stel jezelf voor en voeg toe dat je ernaar uitkijktdeelvan het team.

Verwant:Sterke werkrelaties opbouwen

Een handige tip: bewaar je berichtenbeknopt. De meeste mensen scannen tegenwoordig berichten en het is onwaarschijnlijk dat een lange aankondiging volledig wordt gelezen.

Hier is een voorbeeld van eenkorte aankondiging:

“Vandaag komt er een einde aan het hoofdstuk van mijn carrière bij [bedrijfsnaam]. Na [jaren in dienst] jaren bij een bedrijf dat kan dienen als leider voor de ontwikkeling van medewerkers, heb ik besloten de vaardigheden die ik heb geleerd te gebruiken om nieuwe kansen te verkennen.

“Het was een genoegen om te werken met uitstekend leiderschap en collega's die een grote rol hebben gespeeld bij het vergroten van mijn kennis en vaardigheden. In het bijzonder wil ik bedanken…”

Anna Berkolec

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (4)

HR Manager,CVLab

Zorg voor een evenwicht: wees respectvol tegenover uw vorige werkgever terwijl u enthousiast bent over de nieuwe baan

Er is niet veel wetenschap over hoe je je spiksplinternieuwe baan op LinkedIn moet aankondigen, maar er zijn een paar opmerkingen overetiquetteje moet kijken om te volgen.

Als algemene vuistregel geldt dat u uw LinkedIn-profiel moet updaten (met betrekking tot de nieuwe functie) en een aankondiging moet plaatsenongeveer een week na de startje nieuwe baan.

Idealiter wil je die balans vinden tussen zijnrespectvolnaar je vorige werkgever (door het niet snel te doen) terwijl je nog wel werktblijk geven van opwindingvoor het nieuwe optreden (nu het nog vers is).

Uw netwerk van contacten en eventuele potentiële recruiters zullen de update zeer op prijs stellen.

Als laatste wil jehoud de toon direct,professioneel, Enter zake.

Je zou iets kunnen schrijven in de trant van het onderstaande voorbeeld:

“Ik ben erg verheugd om aan te kondigen dat ik bij [naam van het bedrijf] ben gekomen als [titel van de rol]. Ik ga werken met de [naam van het team/de afdeling], en ik ben erg leergierig, wil groeien en bijdragen aan mijn nieuwe rol.

Nu ik aan het volgende hoofdstuk van mijn carrière begin, wil ik [persoon #1] en [persoon #2] bedanken voor hun mentorschap en steun tijdens het wervingsproces. Ik zou het niet zonder jullie kunnen doen, dus heel erg bedankt aan jullie beiden. Nu verder en omhoog.”

Leeuwerik Allen

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (5)

Contentmarketingspecialist,Onderzoek stimuleren

Promoot uw nieuwe bedrijf en verspreid het woord over uw nieuwe functie

Het aankondigen van je nieuwe baan is een leuke en meestal noodzakelijke stap op LinkedIn. Het is een manier om uw nieuwe bedrijf te promoten en uw nieuwe functie bekend te maken.

Hieronder staan ​​er enkeletips:

 1. Het hoeft niet lang te zijn. Het is prima om uw aankondiging tot een korte alinea te houden.
  • Schrijf zeker meer dan één zin, maar je hoeft er geen enorme post van te maken.
 2. Post gerust een foto.Of het nu gaat om een ​​nieuwe portretfoto, een foto van het kantoor of iets dat te maken heeft met je nieuwe werkplek, het geeft een visueel tintje aan je postpersonaliseertHet.
 3. Bedank je bedrijf. De meest cruciale stap – laten ziendankbaarheidnaar uw nieuwe bedrijf om u in dienst te nemen.

Hier is de kopie van mijnrecente vacature op LinkedIn:

“Enorm bedankt aan het team van Drive Research voor het verwelkomen van mij gisteren als hun nieuweContentmarketing specialist(en voor de royale swag bag)! Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken om de missie van Drive in Syracuse en daarbuiten te promoten en vooruit te helpen.”

Verwant:Hoe u een contentmarketeer wordt - de complete gids

Joanna Zambas

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (6)

Contentmanager en loopbaanexpert,Carrièreverslaafde

Er zijn een paar dingen die je zou moeten doenhouden in verstandbij het aankondigen van je nieuwe baan op LinkedIn. Ik zal ze hieronder schetsen.

Zorg ervoor dat u professioneel overkomt en breng hulde aan hen

Het belangrijkste om te onthouden is dat u nu bent aangenomen en uw nieuwe bedrijf vertegenwoordigt. Daar moet je voor zorgenje komt professioneel overEnhulde brengenaan hen terwijl ze vasthouden aan hun bedrijfsbeleid en richtlijnen.

Probeer engebruiken hun branding,vermarkt zeeen beetje, en zorg ervoor dat jepositief vertegenwoordigen.

U kunt een "Dankjewel" zeggen tegen uw vorige bedrijf

Het is altijd leuk ombedank degenen die eerder zijn gekomen en je de kans hebben gegeven om ervaring op te doenen verbeter je cv. Het ziet er leuk uit om je vorige bedrijf of baas te bedanken, en het helpt jehoud die bruggenintact omdat je nooit weet wanneer die verbinding nuttig voor je kan zijn.

Het hoeft niet veel te zijn, maar ik raad je aan om je eerdere rollen in je LinkedIn-post te vermelden.

Overweeg ook de afbeeldingen die u wilt plaatsen

In je LinkedIn-bericht raad ik aan om wat tijd te besteden aan het bepalen welke afbeeldingen het beste zullen verschijnen. Het kan een combinatie zijn van uw nieuwe rol en vorige functie, eenindustrie fotovan jou, ofeen mooie grafiekdat doet een paar dingen voor je.

Als je hoopt dat je bericht het goed doet en een grote verscheidenheid aan mensen bereikt, wil je het optimaliseren om meer te zijnverhandelbaar.

Er worden voortdurend nieuwe vacatures op LinkedIn gedeeld, dus kijk ook eens wat anderen aan het doen zijn. Wat valt je op? Welk bericht vind je leuk? Zijnnietstelen als je wordt gemotiveerd door andere berichten, dus kijk eens rond en leer van wat anderen doen.

Ashley Regan-Scherf

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (7)

Uitvoerend inhoudschrijver,RGC-advertenties

Breng hulde aan uw collega's en het nu voormalige bedrijf

Maak een aankondiging op uw LinkedIn, website en andere sociale profielen over uw verlof,een eerbetoon aan uw collega's en het nu voormalige bedrijf. Onthoud omshowdankbaarheid en blijf positief door te delen wat je het meest zult missen en wat je het leukst vond aan de functie die je verlaat.

Bijvoorbeeld:

“Na een ongelooflijke [aantal] jaren vertrek ik vandaag voorgoed. Ik wil [persoon] bedanken voor [hoe ze hebben geholpen in je carrière]. Ik zal mijn team heel erg missen, maar ik kan niet wachten om jullie te vertellen wat de toekomst biedt!”

 • Kondig de positie aan waarnaar u verhuist

Er zijn geen vaste regels voorhoe langu moet wachten tussen het aankondigen van uw vertrek en wat u vervolgens gaat doen, maarprobeer wat ademruimte te laten.Dat zou je moeten zijnvrolijkEnenthousiastover de toekomst, en voor context, zou je terug moeten linken naar het bericht "vertrek".

Bijvoorbeeld:

Ik ben verheugd om te delen dat ik op [datum of dag] bij [naam van het nieuwe bedrijf] ga werken, waar ik zal werken aan [korte beschrijving van hun doel of waar je aan gaat werken]. Ik kijk erg uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven!”

 • Uw nieuwe rol toevoegen aan uw profiel en LinkedIn-kop

Nadat alle aankondigingen live zijn, is het nu tijd om uw profielen bij te werken, inclusief het wijzigen van de titel van uw cv, het toevoegen van uwnieuwfunctie toevoegen aan uw profiel, LinkedIn-kop, persoonlijke gegevens op uw website en overal waar uw arbeidsinformatie nodig is.

Verwant:

Dat is precies watID kaartDoen.

Maar uiteindelijk is dit een persoonlijke beslissing! Jij bentnietverplicht om uw nieuws op sociale media te plaatsen. En nee, je bent niet verplicht om een ​​foto van jezelf te hebben met debedrijfslogo.

Aan de andere kant zijn baanwisselingen een groot probleem en dat wil je vieren. Dus, veel plezier ermee en verheug je! Zorg er gewoon voor dat jeerkennende mensen die je hebben geholpen om te komen waar je nu bent.

Brian Meiggs

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (8)

Ondernemer|Oprichter,Optredens goed gedaan

Praat over wat je nieuwe functie inhoudt en waar je naar uitkijkt

Zorg er eerst voor dat je je profiel hebt bijgewerkt met je nieuwe werkgever en functie. Je zou iets willen zeggen als“Nieuwe baan – Senior Accountant bij Acme Corporation”of"Trots om deel uit te maken van het team van ABC Company."

In uw samenvattingsgedeelte kunt u wat meer details geven over uw nieuwe baan.Bespreek wat je nieuwe functie inhoudtEnwaar je naar uitkijktin deze nieuwe rol.

Schrijf vervolgens een bericht op LinkedIn waarin je je nieuwe baan aankondigt.Voeg zeker een link toenaar uw bijgewerkte profiel, ennoemenhet bedrijf en de functie waar je bij bent gekomen.

Hier zijn een paar voorbeelden van hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn kunt aankondigen:

“Na een geweldig sollicitatieproces ben ik blij te kunnen zeggen dat ik een nieuwe functie bij XYZ Company heb aanvaard. Ik kan niet wachten om met dit team aan de slag te gaan en te zien wat we samen kunnen bereiken. Dank aan iedereen die hun steun heeft aangeboden tijdens deze overgang.”

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat ik een nieuwe functie heb aanvaard als Director of Marketing bij ABC Company. Dit is een opwindende kans en ik kijk ernaar uit om mijn vaardigheden in deze rol te gebruiken. Ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen om op dit punt in mijn carrière te komen. Ik ben zo dankbaar voor je steun.”

Neem individueel contact op met uw connecties

Eindelijk,uitreikenpersoonlijk aan uw connecties en informeer hen over uw nieuwe baan. Laat zewetenwaar je enthousiast over bent in de nieuwe rol, en vraag ze om advies of aanbevelingen.

Harriët Chan

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (9)

Mede-oprichter en marketingdirecteur,CocoFinder

Geef een kort overzicht van uw nieuwe rol

Wanneer je een nieuwe baan binnenhaalt, is het belangrijk om je LinkedIn-netwerk hiervan op de hoogte te stellen. Hier leest u hoe u dit doet op een manier die maximale exposure krijgt.

Zorg er eerst voor dat je je profiel bij je nieuwe werkgever hebt bijgewerkt. U kunt deze informatie toevoegen in het gedeelte "Ervaring" van uw profiel. Schrijf vervolgens een bericht op LinkedIn waarin je je nieuwe baan aankondigt. Begin met jezelf te feliciteren en je netwerk te bedanken voor al hun steun.

Dan,geef een kort overzicht van uw nieuwe rolen waar je naar uitkijkt in de nieuwe functie.

Hier zijn een paar voorbeelden van berichten die een nieuwe baan aankondigen:

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat ik een nieuwe functie als Director of Marketing bij ABC Company heb aanvaard. Dank aan al mijn vrienden en familie die me hebben gesteund tijdens mijn zoektocht naar een baan. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen!”

“Ik vind het geweldig om aan een nieuwe baan te beginnen als Vice President of Sales bij XYZ Corporation. Dit is een geweldige kans en ik kijk er echt naar uit om aan de slag te gaan. Bedankt aan iedereen die me op weg heeft geholpen!”

“Ik heb besloten om iets te veranderen en werk nu als Business Development Manager bij DEF Corporation. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft. Bedankt voor al je steun!”

Tim Davidson

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (10)

President,Leningverstrekkers van autotitels

Zorg ervoor dat je alle aspecten van het verlaten van je huidige baan hebt behandeld voordat je de nieuwe baan plaatst

Naar mijn mening is het aankondigen van je nieuwe baan op LinkedIn net zoeenvoudigals vermelden wat je hebt geleerd en hoewaarderendje bent in de gelegenheid.

Ten eerste,bedank uw management en collega's voor hun bijdragen aan uw professionele ontwikkelingen voor alle mogelijkheden die ze je hebben gegeven.

De volgende stap is omde nodige wijzigingen aan te brengen in uw LinkedIn-profiel.Uw vorige functie bij het bedrijf wordt automatisch gekoppeld wanneer u een nieuwe functie toevoegt onder "Ervaring" en de naam van uw bedrijf opneemt in het gedeelte "Ervaring".

Het is goed voor andere professionals om een ​​consistent uiterlijk in je profiel te zien.Dat je profielpagina opvalt, maakt hetmakkelijk te herkennendat je bent geweestgepromoot.

Van baan wisselennoodzakelijk makenhet bijwerken van uw internetprofiel zodat recruiters u gemakkelijk kunnen vinden. Afgezien daarvan, wees er zeker vanje hebt alle aspecten van het verlaten van je huidige baan behandeld voordat je iets op je LinkedIn-pagina hebt geplaatst over een nieuwe baan.

De aankondiging is van joulaatstestap. Ik denk dat het een goed idee is om je vertrek uit je huidige functie aan te kondigenvoorje schrijft over je zoektocht naar een nieuwe.

Denk na over uw ervaring in die functie en waardeer de mensen die u hebben geholpen te groeien.Maak een nieuw bericht over je nieuwe baanen hoe enthousiast je bent om aan dit nieuwe hoofdstuk in je leven te beginnen nadat je de organisatie hebt verlaten. Het is een goede zaak voor recruiters en andere professionals om te merken dat je van baan bent veranderd omdat het je laat zienveelzijdigheid.

Kyle MacDonald

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (11)

Uitvoerend Directeur,Kracht door Mojio

Voeg een foto of afbeelding toe om uw bericht te laten opvallen

Om je post te makenuitblinkenop de feeds van anderen een foto of afbeelding opnemen. Dit kan een afbeelding zijn van het bedrijfslogo, de naam of zelfs het kantoor zelf. Mensen letten op berichten als deze enzullen onmiddellijk hun aandacht trekken als ze een afbeelding zien van een bedrijf dat ze herkennen.

In je bericht,wees beknopt met een opgewonden toon, iets zeggend als:

“Ik ben blij aan te kondigen dat ik een functie heb ingenomen bij [bedrijf], waar ik een/de [functie] zal zijn. Het is mijn droom geweest om voor een bedrijf als dit te werken, en ik ben erg dankbaar voor degenen die me hebben geholpen om hier te komen. Ik kan niet wachten om te beginnen!”

Voeg je eigen toeaanrakenEnpersoonlijkheidop wat u zegt en probeer te reageren op de felicitaties die u ontvangt.

Deni Ivanov

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (12)

Directeur digitale marketing,Koninklijke schoonmaak

Uw aankondiging moet kort en krachtig zijn

 • Let op je timing

Hoewel je misschien opgewonden bent om het goede nieuws van je nieuwe baan te delen, overweeg dan om de aankondiging uit te stellen tot na een week in je nieuwe baan.

Het uitstellen van uw kennisgeving van loopbaanverandering is niet alleenrespectvolaan uw voormalige werkgever; het geeft je ook wat tijdgraadmeteruw huidige werkkans.

 • Kies ervoor om een ​​post te schrijven die zowel dankbaarheid als opwinding uitdrukt

Je kunt er altijd voor kiezen om je nieuwe baan aan te kondigen door een simpele bewerking aan dewerkervaring gedeeltevan uw LinkedIn-profiel. Maar ik raad aan om een ​​geschreven post te plaatsen over je nieuwe rol. Op deze manier kan datnadrukkelijkje opwinding voor je nieuwe collega's en connecties om te zien, terwijl je ook degenen bedankt die je helpen bij het binnenhalen van je nieuwe baan.

 • Uw aankondiging moet kort en krachtig zijn

Begin met een uiting van uw enthousiasme om het nieuwe hoofdstuk in uw werkleven te delen, gevolgd door het bedanken van sleutelfiguren die u hebben geholpen bij het zoeken naar een baan, en eindig met een beknopte uitleg van uw nieuwe rol en uw redenen waarom u de baan leuk vindt. Als u een afbeelding wilt toevoegen, raad ik u aan het bedrijfslogo of een duidelijke foto van uw nieuwe kantoorpand te gebruiken.

Hier is een voorbeeld van een LinkedIn-aankondiging:

“Ik ben meer dan woorden enthousiast om mijn beslissing om de rol van Marketing Director bij XYZ Company te accepteren met jullie te delen!

Ik had deze kans niet kunnen krijgen zonder de hulp van mijn vriend, [naam], die deze vacature met mij deelde, en mijn voormalige baas, [naam baas], voor haar uitstekende aanbeveling en begeleiding.

Ik kijk er met veel plezier naar uit om aan deze nieuwe reis te beginnen en professioneel te groeien met mijn nieuwe familie, de marketingrocksterren van XYZ Company.”

Samantha Odo

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (13)

Gediplomeerd vastgoedexpert en Chief Operating Officer,ik raad aan

De beste manier zou zijn om twee aankondigingen te doen

Als u een baan opzegt en een andere aanneemt, is de beste manier om twee aankondigingen te doen.

U kunt uw ex-werkgever latenwetendat uw vorige baan eenleerpuntvoor jou. Tag gerust enkele van je ex-collega's die jou ook positief hebben beïnvloed.

En dan kun je makeneen anderebericht over uw nieuwe baan, waarin u het volgende specificeert:

 1. Waar je bent aangeworven,
 2. Wat je werk inhoudt, en
 3. Hoe je je voelt over dit nieuwe hoofdstuk van je leven.

Bijvoorbeeld:

“Het was een opwindende ervaring om als (je vorige titel) bij (je vorige bedrijf) te werken, maar de ervaring is helaas ten einde gekomen. Ik ben (uw ex-werkgever) zeer dankbaar voor de enorme steun, en ook aan mijn collega's. Je aanwezigheid heeft een enorme impact op me gehad.”

“Opgewonden om aan te kondigen dat ik de rol van (uw nieuwe titel) bij (uw nieuwe bedrijf) op me zal nemen! Ik zal de taak van (uw functieomschrijving in het kort) op me nemen. Ik kan niet wachten om het nieuwe hoofdstuk van mijn leven te openen.”

Sean Nguyen

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (14)

Regisseur,Internet adviseur

Meer informatie geven over uw nieuwe baan en bedrijf kan u veel voordeel opleveren

Ik heb mensen hun nieuwe baan op verschillende manieren op LinkedIn zien aankondigen.

Sommige mensen kondigen het gewoon aan zonder andere informatie, terwijl anderenga in detail in op wat het bedrijf doet en waarom het een goede kans is. Dit laatste is natuurlijk de betere manier om de aankondiging te doen.

Als je gewoon zegt dat je een nieuwe baan hebt, is dat eigenlijk een zinloze post. Niemand kan er baat bij hebben, zelfs niet het bedrijf waar je lid van wordt.

Meer informatie geven over uw nieuwe baan en het bedrijf kan er echter een aantal hebbenvoordelenvoor jou, het bedrijf en de mensen die de post lezen.

Voor jou kan het verstrekken van dit detail de werkgever laten zien dat je benttoegewijdnaar het bedrijf en krijg wat browniepunten voor je. Het kan ook toekomstige werkgevers iets over u laten zienverledenEnWaaromje hebt bepaalde beslissingen genomen om naar specifieke bedrijven te gaan.

Voor de zaken,het kan hen een geweldige, positieve uitstraling gevenen klanten en mogelijk andere werknemers binnenhalen. En voor mensen kan het hen de mogelijkheid bieden om het een en ander te leren over een specifieke branche en dat bedrijf en hen te laten zien dat er misschienpotentieelzodat ze daar in de toekomst een baan kunnen vinden.

Mark McShane

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (15)

Eigenaar & Directeur,Vaardigheidstrainingsgroep

Neem de tijd om het goede nieuws te delen

Sommigen kiezen ervoor om hun nieuwe baan op LinkedIn aan te kondigen in de eerste 1 tot 3 weken van hun dienstverband.

Er is altijd een kans dat de baan dat wel doetniettoch uitwerken. Hoewel ik een eeuwige optimist ben, is het dat welbelangrijkdit te overwegen. Met dit in gedachten,haasten om je nieuwe baan aan te kondigen op sociale media zou kunnenwerkt averechts.

De nieuwe baan is pas officieel als je door die deuren bent gelopen en hebt plaatsgenomen.

Ook hebben veel functies een proeftijd. Dit betekent dat uw werkgever uw prestaties nauwlettend zal volgen en controleren voordat u eenpermanentcontract.

Voordat u uw nieuwe rol deelt met uw professionele netwerk,het is zinvol om te wachten tot de proeftijd voorbij is.

Terwijl je misschien gretig en opgewonden bentdeelje nieuwe rol met je netwerk op LinkedIn, de tijd nemen om het goede nieuws te delen magvoorkomenverlegenheid verderop in de lijn als dingen niet lukken. Ik juig voor je!

Hilda Wang

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (16)

Oprichter,Inhoud hond

Het is een goed idee om van tevoren te publiceren over hoe u uw huidige baan gaat verlaten

Zorg ervoor dat u dekking geeft wanneer u een bericht voor uw LinkedIn-profiel maakt over een nieuwe baanallevan uw bases met betrekking tot uw eerdere werk. Het is een goed idee ompubliceer van tevoren over hoe u uw huidige baan gaat verlatenwanneer u uw nieuwe baan aankondigt.

Maak vervolgens, wanneer u het bedrijf heeft verlaten, eennieuwgesprek over je nieuwe baan en hoe enthousiast je bent over de volgende fase van je carrière.

Overweeg deze regels:

 1. Zodra je je manager hebt geïnformeerd dat je van baan verandert, post je op LinkedIn naarervoor zorgeneen vlotte overgang.
 2. Bespreek hoe enthousiast je bent over je nieuwe functie en wat je hoopt te leren.
 3. Bij het schrijven van een vacaturebericht is het cruciaal omoverwegendetoekomst, deverleden, en deop dit momentallemaal tegelijk.

Veel Gestelde Vragen

Wat moet ik vermijden bij het aankondigen van mijn nieuwe baan op LinkedIn?

– Te veel persoonlijke of vertrouwelijke informatie over uw nieuwe baan of werkgever bekendmaken
– Het gebruik van overdreven promotionele of opschepperige taal
– Negatieve opmerkingen maken over uw vorige werkgever of baan
– Vergeten je post te proeflezen op fouten of typefouten

Moet ik mijn oude werkgever taggen in mijn bericht?

Of je je oude werkgever al dan niet tagt in je bericht waarin je je nieuwe baan op LinkedIn aankondigt, is een persoonlijke beslissing. Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

Voordelen van het taggen van je oude werkgever:
– Het toont respect en waardering voor uw voormalige werkgever.
– Het kan u helpen een positieve relatie met uw voormalige werkgever te behouden.
– Hiermee kunnen je oude collega's en netwerk je feliciteren met je nieuwe baan.

Nadelen van het taggen van je oude werkgever:
– Het kan als onprofessioneel worden beschouwd om uw oude baan op slechte voorwaarden te verlaten.
– Dit kan spanningen opleveren met uw oude werkgever of collega's.
– Het kan zijn dat het niet nodig is als u geen relatie meer heeft met uw oude werkgever of als het niet relevant is voor uw nieuwe baan.

De beslissing om je oude werkgever in je bericht te taggen, is aan jou. Als je een positieve ervaring had bij je oude baan en je daar prettig bij voelde, dan kan het een aardig gebaar zijn om je oude werkgever te taggen.

Als je je oude baan echter onder slechte omstandigheden hebt verlaten of gewoon niet de behoefte voelde om ze te taggen, dan is het prima om dit niet in je bericht te vermelden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Deel het op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Hoe u uw nieuwe baan op LinkedIn aankondigt (20+ geweldige tips) (2024)

FAQs

Hoe geef je aan op LinkedIn dat je een nieuwe baan hebt? ›

Tik op uw profielfoto. Tik op Profiel weergeven. Tik op het pictogram Bewerken in uw introductiegedeelte. Tik op de pagina Introductie bewerken onder het veld Huidige functie op Nieuwe functie toevoegen en voer uw gegevens in op de pagina Ervaring toevoegen.

Hoe maak je een aantrekkelijk LinkedIn profiel? ›

 1. Vul je volledige naam in en voeg eventuele titels toe. ...
 2. Plaats een professionele foto op je LinkedIn profiel. ...
 3. Voeg een relevante achtergrondafbeelding toe aan je LinkedIn profiel. ...
 4. Maak een duidelijke headline (kopregel) voor je LinkedIn profiel. ...
 5. Schrijf een aantrekkelijke LinkedIn samenvatting.

Hoe zorg je voor een goed LinkedIn profiel? ›

tips voor een goed linkedin-profiel
 1. regel een goede, representatieve foto.
 2. tik een duidelijke 'kopregel'
 3. maak een duidelijke samenvatting.
 4. wees duidelijk over je vorige banen.
 5. wat plaats je bij 'huidige functie' als nu geen werk hebt?
 6. zo vermeld je jouw 'vaardigheden en deskundigheid'

Hoe zet ik mijn LinkedIn open voor recruiters? ›

Tik op uw profielfoto > Profiel bekijken. Tik op de knop Beschikbaar voor in uw introductiekaart (bovenaan uw profiel). Voer de gevraagde informatie in het venster dat verschijnt in. U kunt kiezen of alle LinkedIn-leden of alleen recruiters kunnen zien dat u openstaat voor nieuwe carrièrekansen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5951

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.