Hvordan Oliver Anthony's ‘Rich Men North of Richmond’ ble en konservativ hymn med kart-topping |CNN (2024)

How Oliver Anthony’s ‘Rich Men North of Richmond’ became a chart-topping conservative anthem | CNN (1)

Oliver Anthony fremfører "Rich Men North of Richmond."

CNN

I løpet av noen dager har Oliver Anthony sin arbeiderklasse-hymne, "Rich Men North of Richmond," gått fra viral sensasjon til legitimt lands treff.

Sangen, som kanaliserer den tidligere ukjente sangerens sinne over å jobbe hardt og betale skatt bare for å «kaste bort livet sitt», har samlet millioner av visninger på sosiale medier på mindre enn en uke og nådd toppen avApple Musics topp 100 USA-listeog iTunes Top 40 US Country Chart, DethroningLuke Combs 'omslag av "Fast Car"og den kontroversielle Jason Aldean-singelen"Prøv det i en liten by."

Anthonys singel harkurtiserte Kontroversogså for sine tekster som refererer til politikere, «overvektige» velferdsmottakere som «melker» systemet, og «mindreårige på en øy». Bemerkelsesverdige konservative, fra den amerikanske representanten Marjorie Taylor Greene til kommentatorer som Matt Walsh, har adoptert sangen.

CNN har kontaktet Anthony via e-postadressene han har delt offentlig, men har ennå ikke hørt tilbake. Anthony har på sin side ikke gitt et intervju med et stort utsalgssted om sangen. Han har heller ikke kommentert sangens adopsjon hovedsakelig av konservative.

I stedet har han takket sine millioner av nye fans som ser seg reflektert i sangens tekster.

"Jeg setter pris på komplimentene, men ... jeg er ikke en god musiker,"sa Anthonyi en YouTube-video lagt ut mandag. «Jeg kjenner nesten ikke meg rundt gitaren. Min sang er OK. Det er ikke det som gjorde dette (suksess). Det er deg, og kampene i livet ditt. Det er det som har gjort dette til det det er."

Dette er hva vi vet om hvordan Oliver Anthony gikk fra en selvbeskrevet Virginia-fabrikkarbeider til en Bonafide-stjerne på litt mer enn en uke-og hvordan “rike menn nord for Richmond” ble en sak Célèbre blant mange lyttere på høyre side.

Oliver Anthonys stjerne steg raskt

Frem til forrige uke brukte den Virginia-baserte musikeren, hvis virkelige navn er Christopher Anthony Lunsford, telefonen sin til å spille inn videoer av seg selv og sang sine egne sanger, som "Aint Gotta Dollar" og "Ive fikk bli edru."

Anthonysai et nylig YouTube-klipp begynte han å skrive sine egne sanger i 2021, på et tidspunkt da han slet med rusbruk.

"Ting var tydeligvis ikke bra for mange mennesker, og på noen måter var jeg en av disse menneskene ... Selv ting som jeg brydde meg om, betydde ikke noe for meg lenger," sa han."Jeg fant et utsalgssted i denne musikken."

I slu*tten av januar hadde Anthonys YouTube-kanal litt over 350 abonnenter, per InternettArkiv, et digitalt bibliotek som arkiverer nettsider på ulike tidspunkt. Anthonys mest sette video på den tiden var «Aint Gotta Dollar», en ting om å skape sin egen glede og komfort i stedet for å bruke penger, med 1500 visninger, ifølge arkivet.

Og så, 8. august, la YouTube-kanalen RadioWV, som filmer og deler utendørsopptredener av musikere i Appalachia, et klipp av Anthony som synger «Rich Men North of Richmond», som han senere sa var første gang han spilte med en «ekte mikrofon." (CNN har nådd ut til RadioWV og venter på å høre tilbake.)

Dagen før sangen ble lagt ut på nettet, AnthonydeltEn 9-og-et halvt minutts video som ble filmet i bilen sin som introduserte seg for potensielle fans som han håpet ville oppdage sangen.(Det er siden blitt sett over 877 000 ganger fra torsdag morgen).

“Rich Men North of Richmond” berører Anthony's tid som fabrikkarbeider i Vest -Nord -Carolina, sa han i videoen som ble delt før sangen ble lagt ut på nettet.Tittelen ser ut til å referere til politikere i Washington, DC, som Anthony sa "gjør livet litt vanskeligere enn det burde være."

Dens refreng lyder:

“Livin 'i den nye verden/

Med en gammel sjel/

Disse rike mennene nord for Richmond/

Herren vet at de alle bare vil ha total kontroll/

Vil vite hva du tenker, vil vite hva du gjør/

Og de tror ikke du vet det, men jeg vet at du gjør/

Fordi dollaren din ikke er s**t og den er skattet uendelig/

‘Årsak til rike menn nord for Richmond.”

Sangen inneholder også en tilsynelatende referanse til Jeffrey Epstein, hvisEiendom ble saksøktEtter hans død over Epstein som angivelig menneskehandel jenter og unge kvinner til sitt hjem på de amerikanske jomfruøyene.En linje går: "Jeg skulle ønske at politikere ville se opp for gruvearbeidere/og ikke bare mindreårige på en øy et sted."

Anthony sa at han følte seg tvunget til å snakke om menneskehandel fordi han følte at den «ble normalisert».

Siden Radiowv delte videoen på sinYouTubeogTiktokkontoer, har den mottatt til sammen 20 millioner visninger fra og med torsdag. Anthony la utKlipppå X, tidligere kjent som Twitter, 10. august, og takket de som allerede hadde funnet det og nådde ut med deres støtte. Og derfra økte populariteten enda mer, med mer enn 25 millioner visninger.

Sangen hans har blitt rost av fremtredende konservative

De siste dagene har sangen blitt mye hyllet av høyreekstreme politikere inkludert tidligere guvernørkandidat i ArizonaKari Lakeog reps.Marjorie Taylor Greeneog Lauren Boebert, hvemkaltDet er en "hymne for vår tid."Det har også mottatt ros fra countrystjerner somTravis TrittogJohn Richav Big & Rich.

Den konservative mediepersonligheten Jason HowertonsaHan har tilbudt seg å betale for å produsere Anthonys rekord, og at Rich hadde sagt ja til å produsere den.(En representant for Rich fortalte CNN onsdag at det ikke er mye å rapportere om "om Anthony og Rich som jobber sammen. CNN har nådd ut til Howerton og venter på å høre tilbake.)

Anthony sa i mellomtiden i videoen som ble lagt ut dagen før RadioWV-forestillingen ble lastet opp at han sitter "ganske død midt i midtgangen på politikk" og finner feil med ledere på både venstre og høyre side.

How Oliver Anthony’s ‘Rich Men North of Richmond’ became a chart-topping conservative anthem | CNN (2)

Et skjermbilde fra Jason Aldeans musikkvideo for "Prøv det i en liten by."Anthonys sang har blitt sammenlignet med Aldean for deres landlige perspektiver og omfavnelse av konservative.

Sangeren parlayed sin online suksess til enlive forestillingsøndag i Currituck, North Carolina, hvor hundrevis av mennesker deltok, og noen ventet i timevis på å møte ham etter showet.

sa AnthonyI et Facebook -innleggTorsdag at han "aldri ønsket å være en heltidsmusiker" og sitter "på et så rart sted i (hans) liv akkurat nå."

Selv om han ikke tok opp sangens blomstrende popularitet blant konservative, avslu*ttet han sitt Facebook -innlegg, som inkluderte kommentarer til hans tidligere arbeid og følelsene hans om hans nyvunne berømmelse, ved å fordømme måten "internett har delt oss alle."

"Ytringsfrihet er en så verdifull gave," skrev han. "Ikke la dem ta det fra deg."

Anthony takket hans millioner av nye lyttere i envideodelte mandag og spurte dem hva de kunne gjøre for å «opprettholde denne energien» selv etter «Oliver Anthony er lenge borte og glemt».

"Det pleide å være en så sterk følelse av fellesskap i dette landet, og du ser det fortsatt mye i America, men selv der er det døende," sa han i den siste videoen."Jeg er ingen Dr. Phil, men jeg føler bare ... det ville være fantastisk å utnytte det for å hjelpe andre mennesker i livet ditt - kanskje mennesker som er forskjellige fra deg."

Countrymusikk har lenge vært dominert av sanger om arbeiderklassen – inkludert velferdsmottakere

Anthony's Song er den siste i en lang rekke hymner som tar for seg utfordringene med amerikanere i arbeiderklassen.Countrymusikere har dedikerte sanger til arbeiderklasse -lyttere, spesielt de som bor i Bibelbeltet og Appalachia, siden sjangeren ble grunnlagt.

Mange elskede landskunstnere, som Dolly Parton, Johnny Cash ogLoretta Lynn, ble født i fattigdom og innlemmet deres tidlige erfaringer i noen av de mest minneverdige sangene.Men mange av disse sangene la også vekt på solidaritet med mennesker overalt som er underbetalte og overarbeidede, men som fortsatt holder ut (tror Partons pop-country-hymne "9 til 5", Lynns "Coal Miner's Daughter" og Cash's "Oney").

Anthony's hit minner mer om sanger som Tritts "Lord Have Marmy On the Working Man", en mer åpenlyst politisk hymne som tilsynelatende reduserer skatter - "Onkel Sam's har hendene i lommene mine/og han hjelper seg selv hver gang han trenger en krone"- og Merle Haggards "Working Man's Blues", der sangeren stolt sier "Aldri vært på velferd, og det er ett sted jeg ikke vil være."

Hovedpersonene i mange landstandarder er stolte av å aldri ha vært på velferd, og noen går så langt som å anklage velferdsmottakere for å bruke sin økonomiske bistand på luksus; Guy Drakes "Welfare Cadillac" ble skrevet fra perspektivet til en hypotetisk velferdsmottaker med ti barn som kjøpte en splitter ny Cadillac med velferdsstipendet hans.

Anthonys sang har blitt kritisert av noen lyttere for dens skildring av velferdsmottakere som usunn og uærlig: «Herre, vi har folk på gaten/har ikke noe å spise/og den overvektige melken har velferd. Vel, herregud, hvis du er 5 fot-3 og du er 300 pund/skatt, burde du ikke betale for posene dine med fudge-runder.» (Tritts sang «Lord Have Mercy on the Working Man» fremstiller «rike» menn som «feite» og «fattige» menn som «tyne» i det siste refrenget.)

Så langt har Anthony ikke sagt mye til medier om sangens raske oppstigning og hans plutselige berømmelse, selv om han gjorde detsiI torsdagens Facebook -innlegg om at "Folk i musikkbransjen gir meg tomme stirrer når jeg puss*r av 8 millioner dollar tilbud."

"Jeg vil ikke spille stadionshow, jeg vil ikke være i søkelyset," sa han på Facebook. "Disse sangene har knyttet seg til millioner av mennesker på et så dypt nivå fordi de blir sunget av noen som føler ordene i samme øyeblikk som de ble sunget."

Hvordan Oliver Anthony's ‘Rich Men North of Richmond’ ble en konservativ hymn med kart-topping |CNN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5504

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.