Politiek laatste: premier lastiggevallen op bierfestival; De tussentijdse verkiezing van Rutherglen en Hamilton West nadat Margaret Ferrier haar zetel heeft verloren, is een 'perfecte kans' voor Labour (2024)

Belangrijkste punten
 • Tussentijdse verkiezing geactiveerd nadat parlementslid dat met COVID in de trein reisde, zijn stoel verliest|Labour heeft nu een 'perfecte kans' om zijn electorale geloofsbrieven te herstellen
 • Hoorde PM terwijl hij pinten inschenkt op bierfestival
 • Exclusief: Home Office heeft geen openbare gegevens over het aantal mensen dat het visum overschrijdt
 • Minister: studentenvisa mogen niet worden gebruikt als 'achterdeur om het immigratiesysteem te omzeilen'
 • Aankomst asielzoekers op schip Bibby Stockholm vertraagd
 • Ali Fortescue: Vertraging na vertraging bij het aanpakken van een van de vijf prioriteiten van Sunak
 • Live verslaggeving door Faith Ridler en (eerder) Ben Bloch

22:55:01

Dat is alles voor de Politics Hub vanavond

Bedankt voor het volgen op een verrassend drukke dag in de pauze met de Politics Hub.

We zijn terug vanaf 6 uur - maar hier zijn de belangrijkste verhalen van vandaag:

 • Het parlementslid dat de COVID-regels overtreedtMargaretha Ferrierverloor vandaag haar parlementszetel na een succesvolle terugroepactie;
 • Ze bevestigde later aan Sky News dat ze zich niet herkiesbaar zal stellen als onafhankelijk parlementslid;
 • Asielzoekers zullen niet worden verplaatst naar het controversiëleBibby Stockholmschip op woensdag, begrijpt Sky News;
 • Een regeringsbron zei dat de eerste aankomsten nu zouden kunnen komen"volgende week", aangezien de gemeente in Portland "niet wil dat nieuwe diensten op donderdag of vrijdag beginnen";
 • Premier Rishi Sunakwerd lastiggevallen toen hij een bierfestival in Londen bijwoonde. Een man zei: "Premier, oh de ironie dat u de accijns op alcohol verhoogt op de dag dat u een pint trekt";
 • Ondertussen toonde nieuwe data-analyse het gemiddelde aantalmigrantenhet oversteken van het Kanaal per boot vorige maand was de hoogste ooit geregistreerd.

22:49:59

Door gebrek aan gevangenisplaatsen zouden 1.500 criminelen de tijd kunnen ontlopen, waarschuwt Labour

Door Alexandra Rogers, politiek verslaggever

Meer dan 1.000 criminelen zouden dit jaar de gevangenis kunnen ontlopen door een gebrek aan plaatsen, waarschuwde de PvdA.

Volgens de eigen prognoses van de regering zal de gevangenispopulatie in november groeien tot 89.100, maar er zijn nog maar 87.573 operationele gevangenisplaatsen over, waardoor er een tekort ontstaat van 1.527 plaatsen.

Zoals het er nu uitziet, zijn er nog maar 971 gevangenisplaatsen over in het systeem - wat Labour ertoe aanzette de regering te beschuldigen van "twijfelen en uitstellen".

De partij zegt dat van de £ 4 miljard die is uitgetrokken voor de bouw van nieuwe gevangenissen, tot nu toe slechts £ 1,3 miljard is uitgegeven.

Het wees ook op nieuwe statistieken waaruit blijkt dat er sinds 2010 een toename van 153% is geweest in het aantal mishandelingen onder het gevangenispersoneel, evenals een toename van 325% in het aantal gevonden drugs in gevangenissen.

Steve Reed, de schaduwsecretaris van Labour, zei dat gevangenissen "criminelen wegsturen omdat de conservatieven er niet in slaagden de beloofde cellen te bouwen".

U kunt meer lezen van Sky News in de onderstaande link:

22:25:01

ICYMI: Banken beschuldigd van het sluiten van rekeningen van Britse moslims

Door Jennifer Scott, politiek verslaggever

Britse moslims laten hun bankrekeningen sluiten "zonder voldoende transparantie en verhaal", beweerden vertegenwoordigers.

De Muslim Council of Britain (MCB) zei dat mensen en organisaties in de gemeenschap "onevenredig zwaar worden getroffen door deze kwestie", waardoor de groep "diepe zorgen" achterlaat.

Het orgaan heeft senior politici - waaronder premier Rishi Sunak, kanselier Jeremy Hunt, Labour-leider Sir Keir Starmer en liberaal-democratische leider Sir Ed Davey - geschreven om op te roepen tot bescherming van bankrechten.

De MCB zei dat het de correspondentie gebruikte om de nadruk te leggen op "het steeds terugkerende probleem van banken die diensten aan Britse moslims intrekken in het afgelopen decennium zonder voldoende transparantie en verhaal voor de getroffenen".

Het voegde eraan toe: "Deze praktijk is blijven bestaan ​​zonder enige zinvolle actie van opeenvolgende regeringen."

De groep riep op tot een alomvattende herziening van de bankpraktijken, waarbij "interne beslissingen die leiden tot het sluiten van rekeningen en het weigeren van diensten onder de loep worden genomen".

Zara Mohammed, secretaris-generaal van de MCB, zei: "We dringen aan op een onpartijdige beoordeling die niet alleen de mechanismen achter het sluiten van bankrekeningen aanpakt, maar ook onderzoekt waarom Britse moslims onevenredig zwaar worden getroffen door deze kwestie."

Lees hier het volledige verhaal:

21:55:01

Hoe zijn alcohol en andere plichten in de loop van de tijd veranderd?

Nu alle alcohol wordt belast op sterkte in plaats van op soort en toeneemt met inflatie, zouden veel drankjes nu meer kunnen kosten.

De alcoholtarieven zijn sinds augustus 2020 bevroren, maar vanaf vandaag zullen de accijnzen op niet-getapte alcohol worden verhoogd door de inflatie en zullen deze accijnzen het alcoholgehalte in de dranken weerspiegelen.

De accijns op stille wijn is sinds 2015 met ongeveer 30% gestegen en sinds 2010 met bijna 58%.

Mensen die de voorkeur geven aan bier of sterke drank zullen ook een stijging van 14% zien ten opzichte van 2015.

Sinds 2010 is dat een stijging van respectievelijk 21% en 33%.

U kunt meer lezen van onzedatajournalist Saywah Mahmoodonderstaand:

21:25:01

Tussentijdse verkiezingen in Rutherglen: een kans voor Labour om haar Schotse geloofsbrieven te herstellen

Een tussentijdse verkiezing in Rutherglen en Hamilton West biedt de Labour Party van Sir Keir Starmer de perfecte gelegenheid om haar electorale geloofsbrieven in Schotland te herstellen.

Het omverwerpen van de 5.000 stemmen tellende meerderheid van de SNP is essentieel als Labour enige realistische hoop heeft op een regelrechte overwinning bij de volgende algemene verkiezingen.

Het evenement belicht de grote breuklijnen die de hedendaagse Schotse politiek doorkruisen, verdeeldheid die ook binnen politieke partijen voorkomt.

Labour, opgericht in 2005, verloor voor het eerst het kiesdistrict in 2015 toen de SNP, geleid door haar nieuwe leider Nicola Sturgeon, op drie na alle 59 Westminster-zetels van het land won. De ineenstorting van Labour was spectaculair en verloor 40 van de 41 zetels.

Labour heroverde in 2017 de zetel in Rutherglen, zij het met een kleine meerderheid van 265 stemmen, en dacht misschien dat de Schotse ellende erachter zat, maar het nationale beeld was somber.

De partij, twee jaar eerder vernederd door de SNP, liep nu voor het eerst sinds 1955 achter op de conservatieven in zowel stemmen als zetels.

U kunt onze lezenverkiezingsanalist Michael Thrasher's volledige analyse hieronder:

20:57:01

Sky News Daily podcast: Zal ​​Labour toelaten dat 'wigkwesties' de volgende verkiezingen bepalen?

Een algemene verkiezing is nog ver weg, maar premier Rishi Sunak lijkt de aanvalslijnen van de conservatieven al uit te stippelen, met de nadruk op zogenaamde "wigkwesties" die lastig kunnen zijn voor de Labour-partij.

Labour staat ongeveer 17 punten voor in de peilingen, maar krijgt kritiek omdat het lijkt terug te draaien op een aantal groene beleidsmaatregelen.

Op de Sky News Daily wordt Niall Paterson vergezeld door Andrew Fisher, voormalig beleidsdirecteur van Labour onder Jeremy Corbyn en John McTernan, voormalig politiek secretaris van Tony Blair, om de strategieën te bespreken die Labour zou kunnen nemen.

Bovendien blikt Jon Craig, de belangrijkste politieke correspondent van Sky, terug op de laatste keer dat Labour op de rand van een verpletterende overwinning leek te staan.

20:30:01

Gemiddeld aantal migranten per boot voor juli bereikt recordhoogte

Het gemiddelde aantal migranten dat vorige maand per boot het Kanaal overstak, was het hoogst ooit gemeten, blijkt uit cijfers.

Ongeveer 3.299 mensen maakten de reis in juli in 63 boten - een gemiddelde van ongeveer 52 migranten per schip.

Dit is het hoogste gemiddelde sinds het begin van de metingen in 2018, volgens de laatste analyse van overheidsgegevens.

Het op twee na hoogste gemiddelde werd in oktober vorig jaar bereikt, toen 147 boten in een maand tijd 6.900 mensen vervoerden.

Voorlopige cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken tonen aan dat er dit jaar tot nu toe 14.732 migranten in het VK zijn aangekomen nadat ze het Kanaal waren overgestoken.

Maar er zijn al bijna een week geen aankomsten geregistreerd vanwege de slechte weersomstandigheden op zee.

Het totaal voor 2023 tot nu toe is 10% lager dan de 16.434 geregistreerd van januari tot juli vorig jaar.

De cijfers komen omdat plannen om asielzoekers over te brengen naar een gigantisch schip aan de kust van Dorset door vertragingen zijn geteisterd.

19:56:58

'Ik respecteer de uitkomst van de petitie': Ferrier bevestigt dat ze niet zal deelnemen aan tussentijdse verkiezingen

Zoals we eerder meldden, verloor het COVID-regelovertredende parlementslid Margaret Ferrier vandaag haar parlementaire zetel na een succesvolle terugroepactie.

Er zullen nu tussentijdse verkiezingen worden uitgeschreven voor de kiesdistricten Rutherglen en Hamilton West in Schotland.

Mevrouw Ferrier heeft nu bevestigd dat ze niet zal deelnemen aan deze tussentijdse verkiezing, wat ze als onafhankelijk parlementslid wel had kunnen doen.

Ze vertelde Sky News: "Ik respecteer de uitkomst van de petitie.

"Het is het voorrecht van mijn leven geweest om als parlementslid voor Rutherglen & Hamilton West te dienen. Ik heb altijd mijn werk en mijn kiezers op de eerste plaats gezet en ik ben teleurgesteld dat hier nu een einde aan komt.

"Ik heb enige tijd geleden besloten dat ik niet zou deelnemen aan de komende tussentijdse verkiezingen. Dit is een moeilijk en belastend proces geweest dat nu tot een einde is gekomen en ik wil het niet verder verlengen.

"Ik wil mijn team bedanken voor hun loyaliteit en voortdurende toewijding om mij te ondersteunen bij het leveren van resultaten voor mijn kiezers."

19:40:01

Huizenprijzen 'zullen waarschijnlijk verder dalen' na grootste daling in 14 jaar

De huizenprijzen zullen de komende maanden waarschijnlijk verder dalen nadat een nauwlettend gevolgde index de grootste daling in 14 jaar meldde, voorspellen experts.

Het komt nadat Nationwide meldde dat de jaarlijkse waarde van onroerend goed in juli met 3,8% daalde - de scherpe daling sinds juli 2009.

Het gemiddelde huis is nu £ 260.828 waard - een daling van 0,2% in vergelijking met de vorige maand, maar een daling van 4,5% ten opzichte van de piek in augustus 2022, zei de hypotheekbank dinsdag.

Nationwide's hoofdeconoom Robert Gardner gaf de schuld aan de hoge kosten van hypotheken.

"Als gevolg hiervan blijft de betaalbaarheid van woningen onder druk staan ​​voor mensen die een huis met een hypotheek willen kopen", zei hij.

Het volgt op het besluit van de Bank of England om de rente 13 keer op rij te verhogen in een poging de inflatie omlaag te brengen. Donderdag wordt naar verwachting het huidige tarief van 5% weer verhoogd.

Om de druk op potentiële starters te illustreren, zei Nationwide dat een persoon die een gemiddeld loon verdient - die een typische eerste storting van 20% heeft en een hypotheek met een tarief van 6% - 43% van zijn nettoloon zou zien. opgeslokt door hypotheekbetalingen.

U kunt meer lezen van Sky News in de onderstaande link:

19:10:01

Sky News Daily podcast: Zal ​​Labour toelaten dat 'wigkwesties' de volgende verkiezingen bepalen?

Een algemene verkiezing is nog ver weg, maar premier Rishi Sunak lijkt de aanvalslijnen van de conservatieven al uit te stippelen, met de nadruk op zogenaamde "wigkwesties" die lastig kunnen zijn voor de Labour-partij.

Labour staat ongeveer 17 punten voor in de peilingen, maar krijgt kritiek omdat het lijkt terug te draaien op een aantal groene beleidsmaatregelen.

Op de Sky News Daily wordt Niall Paterson vergezeld door Andrew Fisher, voormalig beleidsdirecteur van Labour onder Jeremy Corbyn en John McTernan, voormalig politiek secretaris van Tony Blair, om de strategieën te bespreken die Labour zou kunnen nemen.

Bovendien blikt Jon Craig, de belangrijkste politieke correspondent van Sky, terug op de laatste keer dat Labour op de rand van een verpletterende overwinning leek te staan.

Politiek laatste: premier lastiggevallen op bierfestival; De tussentijdse verkiezing van Rutherglen en Hamilton West nadat Margaret Ferrier haar zetel heeft verloren, is een 'perfecte kans' voor Labour (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6038

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.