Het weer in Thailand in september – temperatuur en neerslag (2024)

Het weer in Thailand in september is aan de beterende hand. In veel delen van het land nemen de buien sterk af terwijl de natuur nog steeds prachtig groen is. Bijkomend voordeel is dat het nog steeds rustiger is dan in andere maanden en de prijzen liggen ook een stuk lager dan in het hoogseizoen.

September is ook een goede maand om Thailand te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan Noord Vietnam wat tijdens deze maand werkelijk op haar allermooist is.

Hoe is het weer in Thailand in september?

Het weer in Thailand in september is nog steeds wisselvallig. Het regenseizoen is nog niet voorbij maar we hebben de piek gehad.

Bangkok en Centraal-Thailand

In Bangkok en Centraal Thailand valt nog steeds veel regen. Gelukkig is er genoeg te doen in deze regio wat ook met slecht weer leuk is. Bovendien zijn de watervallen in Kanchanaburi en Khao Yai National Park erg spectaculair in september.

Noord-Thailand

In Noord Thailand valt steeds minder regen maar de condities voor trekkingen zijn nog niet optimaal. De bodem is namelijk nog steeds kletsnat wat lange wandelingen een modderige aangelegenheid kan maken. Het is in het noorden ook nog steeds warm. Voor koeler weer moet je zeker nog een maand langer wachten.

Zuid-Thailand en de eilanden

Voor de eilanden is september misschien wel de slechtste maand. Verwacht wisselvallig weer op vrijwel elk eiland.

De beste keuze is nog steeds de eilanden in zuidoostelijke Golf als Koh Samui en Koh Phangan en plaatsen op het vasteland als Chumphon en Suratthani.

Gemiddelde temperatuur

De gemiddelde maximumtemperatuur in augustus is 31 graden. De luchtvochtigheid is gemiddeld 79%.

Gemiddelde neerslag

Er valt gemiddeld zo’n 130mm regen in september en er zijn gemiddeld 6 zonuren per dag.

Waar naartoe of vermijden

Ondanks dat het nog steeds het regenseizoen is lijkt het soms niet zo. Dit komt omdat de meeste buien van korte duur zijn en het de rest van de dag vaak heet en zonnig is. Echt een plek afraden kunnen we niet. Zoals altijd tijdens de regentijd moet je jezelf afvragen hoe erg je het vind dat het tijdens je strandvakantie ook af en toe naar beneden dendert. Voor perfect strandweer moet je toch echt in het droge seizoen naar Thailand komen maar voor een gevarieerde vakantie is september een uitstekende maand.

Meer handige tips

Ga verder naar een andere maand of lees hier verder voor een uitgebreid artikel over de beste reisperiode, het klimaat en de seizoenen.

Het weer in Thailand in september – temperatuur en neerslag (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5751

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.