Wanneer is het regenseizoen in Thailand? (2024)

Je hebt misschien de beste stranden en mooiste bezienswaardigheden al opgezocht en je weet welke geweldige activiteiten je wilt ondernemen. Maar wanneer is het regenseizoen inThailand? Timing is essentieel bij het plannen van je vakantie. Gelukkig is het antwoord op je vraag heel eenvoudig: het regenseizoen loopt grofweg van mei tot oktober.

Wanneer is het regenseizoen in Thailand? (1)

Wanneer is het regenseizoen in Thailand?

Het regenseizoen in Thailand loopt grofweg van ongeveer mei tot oktober. De meeste regen valt in de maanden juni, juli en augustus. Tijdens de moessonperiode valt er in een korte tijd heel veel regen. Meestal duurt zo’n (stort)bui ongeveer 1 à 2 uur. De moessonperiode verschilt per regio. In het zuidwesten van Thailand duurt het regenseizoen van ongeveer april tot november. Terwijl er in het noordoosten juist in de maanden oktober tot februari veel regen valt.

Wanneer is het regenseizoen in Thailand? (2)

Reizen tijdens het regenseizoen of juist niet?

Is het regenseizoen juist gunstig of ongunstig voor een reis naar Thailand? Dat ligt erg aan jezelf! Tijdens het regenseizoen in Thailand moet je iedere dag rekening houden met een flinke bui. Deze regenbui valt meestal aan het eind van de middag, daarna klaart het direct weer op. Tegenover een bui per dag staat dat tijdens het regenseizoen, Thailand op zijn mooist is. De natuur staat door het vele water in bloei, deze tijd van het jaar is Thailand op zijn groenst! Een ander voordeel van reizen naar Thailand tijdens het regenseizoen is dat vliegtickets goedkoper zijn en het minder druk is. De meeste toeristen mijden het regenseizoen. Kortom; ben je niet bang voor een flinke bui per dag en wil je een groen Thailand zien? Overweeg dan zeker op reis te gaan tijdens het regenseizoen.

Wil je heldere blauwe luchten en aangename temperaturen, boek je vakantie dan voor de ‘koelere maanden’ van november tot februari: het kan alsnog 30 °C worden. Het is wel de drukste tijd om Thailand te bezoeken, dus hotels en vluchten kosten waarschijnlijk meer.

Als je de drukte wilt vermijden en niet zo’n zonaanbidder bent, ga dan in de zomer (mei tot oktober) naar Thailand. De luchtvochtigheid is behoorlijk hoog en het regent regelmatig, maar je hoeft écht niet alleen maar voor de regen te schuilen. Kies je voor een vakantie in de periode van maart tot mei, houd dan rekening met echt heet weer.

Wanneer is het regenseizoen in Thailand? (3)

Beste tijd om Chiang Mai te bezoeken

De beste tijd om een leuk hotelletje in Chiang Maite boeken – zoals Pension Guesthouse Liam’s Suan Dok Maiof Hotel Rimping Village– is tussen oktober en februari. Het is dan relatief koel en er waait een verfrissend briesje. De luchtvochtigheid is laag en de zon schijnt tot wel negen uur per dag. Yes! Hoewel temperaturen van 30 °C regelmatig voorkomen, kan het ook best frisjes (15 °C) worden. Het regenseizoen in Chiang Mai loopt van juni tot november.

Beste tijd om Bangkok te bezoeken

De temperaturen variëren niet veel in Bangkok. In de winter is het er ongeveer 20 °C en tijdens de zomermaanden stijgt dit naar 30 °C. Het grote verschil zit ‘m in vochtigheid en regen. Van november tot maart is Bangkok op zijn best, omdat de moessonregen (en vochtigheid) verdwenen zijn, maar de ietwat verstikkende temperaturen van de zomer nog niet hun intreden hebben gedaan. Het regenseizoen in de Thaise hoofdstad uit zich tussen juni en oktober.

Wanneer is het regenseizoen in Thailand? (4)

Beste tijd om phu*ket en Koh Phi Phi te bezoeken

December en januari zijn de beste maanden om de Andaman kust te bezoeken. Dit zijn de droogste en zonnigste maanden van het jaar en de zee is lekker kalm – perfect voor duiken en paddleboarden.Het regenseizoen op de eilanden phu*ket en Koh Phi Phi begint in mei en eindigt in oktober. Vooral september en oktober zijn erg nat, dus in dat geval kun je er beter voor kiezen om je heil elders te zoeken.

Beste tijd om Koh Samui te bezoeken

Februari en maart zijn de beste maanden om de zuidoostkust te bezoeken, omdat het weer dan het zonnigste en droogste is. April is de warmste maand, vooral rond het traditionele Thaise nieuwjaar (Songkran), waarbij de localswater over elkaar gooien om af te koelen. De maanden september, oktober, november en december worden daarom beschouwd als het regenseizoen op Koh Samui. Deze maanden tellen tussen de 14 en 20 regendagen. De piek met de meeste neerslag is november.

Wanneer is het regenseizoen in Thailand? (5)

Wanneer Thailand niet bezoeken?

In de noordelijke gebieden kun je tijdens het regenseizoen in Thailand te maken krijgen met overstromingen, overstroomde wegen en modderstromen. Het zuiden is niet écht heel top in oktober en november en de Similan-eilanden zijn (grotendeels) gesloten tussen november en maart. Vermijd Koh Chang en de Andaman kust in juni en juli. Zware regenval en storm in combinatie met een ruige zee kunnen ervoor zorgen dat je niet de beste herinneringen mee naar huis neemt.

Wanneer is het regenseizoen in Thailand? (2024)

FAQs

Wanneer is het regenseizoen in Thailand? ›

Van Noord- tot Zuid-Thailand zijn er een aantal verschillen in het klimaat en daardoor ook in de beste reistijd. Het regenseizoen duurt van juli tot en met oktober.

Wat is de beste tijd om naar Thailand te gaan? ›

Drukte. Het hoogseizoen in Thailand is gelijk aan de meest ideale weersomstandigheden in het land, van november t/m februari. Qua weer is dat de beste reistijd Thailand. In de overige maanden is het rustiger in Thailand, al kan het op sommige plekken in juli en augustus ook druk zijn.

Welke maand meeste regen Thailand? ›

De zuidwest moesson komt meestal uit India aan het einde van mei en duurt tot november. De neerslag is over het algemeen het zwaarst in de maand september met een gemiddelde neerslag van 250 mm. Het regenseizoen hoeft echter niet te betekenen dat het dagenlang regent.

Hoe is het regenseizoen in phu*ket? ›

Het regenseizoen in phu*ket begint in mei en loopt t/m oktober. Wat betekent het regenseizoen voor je vakantie? Hou er rekening mee dat er vooral 's avonds hevige buien kunnen vallen. Maar dan zit jij gewoon lekker ergens beschut te eten of drinken, en die buien duren meestal niet langer dan een paar uur.

Waar minste regen in Thailand? ›

Midden en Zuid Thailand bijvoorbeeld, zijn qua temperatuur het hele jaar door min of meer gelijk, terwijl het in het noorden waar ook meer bergen te vinden zijn soms koeler en soms warmer is. In het regenseizoen is bijvoorbeeld het zuidoosten, waaronder Koh Tao en Koh Phanga vallen, minder gevoelig voor regen.

Wat is de goedkoopste maand om naar Thailand te gaan? ›

De goedkoopste maand om naar Thailand te reizen is mei. De duurste maanden zijn december en juli. De voordeligste tickets boek je 2 tot 3 maanden voor vertrek. Tickets met een overstap zijn vaak goedkoper.

Is Thailand duur? ›

Hoewel veel mensen zeggen dat Thailand duurder wordt en dat buurlanden Laos en Cambodja goedkoper zijn, is Thailand nog steeds belachelijk goedkoop. Vooral eten en drinken en overnachtingen kosten zeer weinig. Ook transport is goed te betalen. Kleding en souvenirs voor toeristen worden wel duurder.

Wat is de warmste periode in Thailand? ›

Het grootste deel van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat, te verdelen in drie seizoenen met een gemiddelde dagelijkse temperatuur van 30°C. Het hete seizoen valt tussen maart en half juni, met april en mei als heetste maanden; het is dan warm en droog met een temperatuur die incidenteel tot 40° C kan oplopen.

Is 2 weken Thailand genoeg? ›

Nee! Thailand is een groot en zeer divers land en het is onmogelijk om te zeggen dat je Thailand in twee weken kunt bereizen. Daarvoor zijn er simpelweg te veel mooie plekken, steden, eilanden, natuurgebieden en bezienswaardigheden om te ontdekken.

Hoe groot is de kans op een tsunami in Thailand? ›

Een andere bedreiging waar de wereld sinds 26 december 2004 zich van bewust is, is een tsunami. Deze vloedgolf kan in het ergste geval tientallen meters hoog worden en voor een enorme ravage zorgen. Hoe groot de kans is dat Thailand nogmaals door een tsunami van deze omvang getroffen wordt is niet te voorspellen.

Wat te doen in Thailand als het regent? ›

Niet getreurd, hier zijn enkele leuke activiteiten om te doen in Bangkok tijdens een korte tropische bui of een zelfzame regenachtige dag.
  • Neem een traditionale Thaise massage. ...
  • Bezoek een bioscoop. ...
  • Ga shoppen in één van de vele shopping malls. ...
  • Leer Thais koken: Cooking class. ...
  • Bezoek een museum.

Wat is een goede tijd voor Thailand? ›

Het weer in Thailand is onder te verdelen in 3 seizoenen; het regenseizoen (juni-oktober), het koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). De beste reistijd Thailand zijn de maanden november tot en met maart.

Wat is beste periode voor Thailand? ›

De beste tijd voor rondreizen Thailand is tijdens het koele en droge seizoen tussen november en begin april, wanneer de temperatuur varieert van 29°C tot 34°C. Het klimaat varieert echter door het hele land en u kunt er prima het hele jaar door terecht.

Hoe lang duurt het regenseizoen in Thailand? ›

Normaal gesproken start het regenseizoen in Thailand begin juni en eindigt het regenseizoen rond eind oktober. September en oktober zijn de maanden waarin de meeste kans op regen is. Lees hier meer over op onze Thailand klimaat-pagina.

Hoeveel uur scheelt Thailand met Nederland? ›

Het is in Thailand tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben 6 uur.

Welke maanden Beste Thailand? ›

De beste tijd voor rondreizen Thailand is tijdens het koele en droge seizoen tussen november en begin april, wanneer de temperatuur varieert van 29°C tot 34°C. Het klimaat varieert echter door het hele land en u kunt er prima het hele jaar door terecht.

Hoeveel dagen heb je nodig voor Thailand? ›

Als je alleen geïnteresseerd bent in de belangrijkste toeristische attracties, kun je deze in 2-3 dagen bezoeken. Maar als je meer wilt zien en doen, zoals het bezoeken van musea, het ervaren van het nachtleven en het proeven van het heerlijke eten, dan is het aan te raden om minstens 4-5 dagen in Bangkok te blijven.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5869

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.