7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (2024)

Wil je je dynamische vaardigheden aanscherpen? Blijf dan dit artikel lezen!

Er zijn geweldige BPM-calculator-apps voor Android en iOS waarmee je het tempo van elk nummer of iets dat in BPM kan worden gemeten, kunt tellen. Eerlijk gezegd kunnen deze apps nuttig zijn voor verschillende mensen - van degenen die hun hartslag moeten tellen totDJ'sen drummers die hun dynamische vaardigheden willen aanscherpen.

We hebben de 7 beste apps in die categorie verzameld die u kunt proberen. Kijk eens!

Lijst met beoordeelde apps:

1. liveBPM

2. BPM tik

3. EDM BPM-teller

4. BPM-teller

5. Tik op Tempo

7. Eenvoudige BPM-detector

liveBPM

Laten we beginnen met liveBPM - een app die je gevoel voor ritme zal aanscherpen.

Dit is een tempobewakingsmodus om drummers en andere muzikanten te helpen bij het tellen van beats. De werking van deze app is vrij eenvoudig: hij detecteert muziek via de microfoon van je apparaat, telt beats en geeft de resultaten in realtime weer op het scherm. Het moet gezegd worden, de app is getest door professionals, dus u kunt er zeker van zijn dat deze u nauwkeurige resultaten oplevert.

Wat de reikwijdte betreft, identificeert en verwerkt de app de meeste muziekgenres. Er zijn echter verschillende voorwaarden om met deze app de best mogelijke resultaten te behalen. Allereerst moet het tempo constant en regelmatig zijn (voor zover mogelijk). Bovendien is het vrij voorspelbaar dat het gemakkelijker is om BPM te definiëren in drums, basgitaar, enzovoort.

Over de functies gesproken, met de app kun je de ontwikkeling van het tempo volgen en je kunt het opnemen om de geschiedenis te bekijken. Om preciezer te zijn, je krijgt 2 tot 30 laatste speelminuten te zien. Bovendien kun je op elk moment de recs opslaan en de vangst wissen.

7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (1)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (2)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (3)

Dit vind je misschien ook leuk:

BPM tik

Dit is een tempoberekenend instrument met een breed bereik.

Eerlijk gezegd kun je met deze app elk tempo meten dat je nodig hebt. Wil je weten wat je hartslag is? Makkelijk - klaar! Op zoek naar een hulpmiddel om muziekritmes te identificeren? Deze app heeft ook jou gedekt! Met andere woorden, alles wat kan worden gemeten in slagen per minuut kan door deze app worden gemeten.

De werking van deze app is vrij eenvoudig - u hoeft alleen maar ergens op het scherm te tikken om te beginnen met tellen. Vervolgens moet u blijven opnemen zodat de app de gemiddelde BPM berekent en zodra deze stabiel is, kunt u stoppen. Er is ook een ingebouwde metronoom die je liever in- of uitschakelt in de instellingen.

Als u opnieuw wilt beginnen, tikt u liever één keer om te resetten of herhaalt u continu opnemen om onmiddellijk te tellen. De app heeft een eenvoudige en vrij stijlvolle gebruikersinterface die u naar wens kunt aanpassen. U kunt bijvoorbeeld de achtergrondkleur wijzigen en intercity markeren indien nodig.

7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (4)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (5)

Controleer ook:

EDM BPM-teller

Vervolgens is er een iOS-app gemaakt om dj's en muzikanten te helpen dynamischer te worden.

Dit is een ultieme BPM- en EDM-teller die meer dan 100 muziekgenres omvat. De app omvat bijvoorbeeld genres als drum & bass, techno, trance, house en nog veel meer subgenres. Bovendien wordt deze lijst regelmatig bijgewerkt. De app werkt eenvoudig: hij gebruikt de microfoon van je telefoon om de muziek te detecteren en het tempo in realtime te berekenen.

Het enige dat u hier hoeft te doen, is het juiste genre kiezen en op de startknop tikken. Je kunt de genres ook mixen als er nog geen juiste op de lijst staat. En wanneer u de teller moet resetten, hoeft u alleen maar te vegen en een nieuwe track te starten. De app houdt echter geen gegevens bij in uw persoonlijke geschiedenis, dus houd daar rekening mee.

Trouwens, je mag je tikken delen met vrienden. De app heeft een leuke, heldere interface die van kleur verandert met de temperatuur. Je kunt indien nodig ook tempoflitsen toevoegen aan de instellingen of in plaats daarvan een statisch bg kiezen. Bovendien zijn er tal van thema's die je kunt ontgrendelen, maar sommige zijn alleen beschikbaar voor pro-subs.

7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (6)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (7)

BPM-teller

Als je een fan bent van de minimalistische interface - deze app is jouw kopje thee.

Afgezien van de vorige app heeft deze geen knipperende thema's - het is gewoon een effen witte achtergrond met een enorme groene knop. Met andere woorden: de enige focus van de app is de functionaliteit en krijgt de klus redelijk goed geklaard.

De app heeft op zichzelf geen bereik, dus je kunt hem voor alles gebruiken - van het tellen van je hartslag tot DJ-en.

De kettingen zijn standaard - je moet toegang tot je microfoon toestaan, zodat de app het tempo kan tellen. Tik vervolgens op de knop om te beginnen met tellen en wacht tot het aantal stabiel is. In de meeste gevallen zijn de resultaten van deze app zo nauwkeurig mogelijk, maar als je het zeker wilt weten, houd dan het tempo constant en duidelijk.

En als je een nieuwe track wilt meten, tik je gewoon op een reset. Het moet gezegd worden, de app toont eerdere waarden vlak voor de reset, maar slaat ze niet op in je geschiedenis. Indien nodig is er ook een ingebouwde persteller. De app is volledig gratis zonder advertenties of subpakketten.

7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (8)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (9)

Tik op Tempo

En tot slot hebben we een BPM-teller die je nauwkeurige metingen geeft.

De functionaliteit van deze app is vrij standaard - hij meet het tempo van elk nummer - je hoeft er alleen maar mee te tikken. Onnodig te zeggen dat de app het beste werkt voor instrumenten als drums, basgitaar en zo. Bovendien moet u ervoor zorgen dat het tempo stabiel en regelmatig is om alle mogelijke fouten te voorkomen.

Verder dekt de app een ingebouwde metronoom voor alle gemeten BPM's. Deze tool maakt een herhaald geluid om je te laten zien hoe snel de muziek moet worden afgespeeld. Hierbij is de metronoom optioneel, dus je kunt hem aan- en uitzetten in de instellingen. U kunt ook het aantal te tellen tikken aanpassen als u niet wilt dat dit onbeperkt is.

Wat de interface betreft, deze is vrij minimalistisch en intuïtief, dus maak je daar geen zorgen over. Daarnaast kunt u nu de volledige lijst met getelde BPM's opslaan en ze een naam geven voor betere navigatie. U kunt de lijst ook sorteren op naam of score. De app bevat advertenties, maar u kunt deze verwijderen door te betalen.

7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (10)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (11)

BPM Detect - Tempo & Metronoom

Dit is een eenvoudige app voor BPM-detectie met een eenvoudige interface. Hiermee kunnen gebruikers snel het ritme van elke melodie of beat analyseren.

De app is relatief effectief in het detecteren van het tempo van een nummer, maar de nauwkeurigheid is niet vergelijkbaar met professionele audiosoftware. Het kan de BPM van een nummer in realtime detecteren terwijl het wordt afgespeeld en stelt gebruikers ook in staat om handmatig op het tempo te tikken voor een nauwkeurigere meting.

Zoals we eerder vermeldden, is er niets ongewoons aan het ontwerp van de app. Gebruikers kunnen eenvoudig de app openen, de BPM selecteren om de modus te detecteren en vervolgens op het tempo tikken of een nummer afspelen om de app de BPM automatisch te laten detecteren.

De metronoomfunctie kan vervolgens worden ingesteld op het tempo, zodat gebruikers hun muziek kunnen oefenen of tracks met precisie kunnen mixen.

Eerlijk gezegd kan deze app nauwelijks voor professionele doeleinden worden gebruikt. De nauwkeurigheid en eenvoud maken het een waardevol hulpmiddel voor regelmatige gebruikers die gewoon plezier willen hebben.

7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (12)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (13)

U kunt ook controleren:

Eenvoudige BPM-detector

De naam is deze app spreekt voor zich. Het is een optimale keuze voor diegenen die geen superieure software nodig hebben en die gewoon snel de BPM willen detecteren.

De nauwkeurigheid is goed genoeg voor de meeste toepassingen. Het kan de BPM van een nummer detecteren terwijl het wordt afgespeeld, en stelt je ook in staat om handmatig op het tempo te tikken voor een nauwkeurigere meting.

De functionaliteit van de app is niet heel divers. U hoeft alleen de app te openen, de BPM-detectiemodus te selecteren en vervolgens op het tempo te tikken of een nummer af te spelen om de app de BPM automatisch te laten detecteren.

De app geeft de gedetecteerde BPM in realtime weer en stelt gebruikers in staat de gevoeligheid van het detectie-algoritme aan te passen voor nauwkeurigere resultaten.

We kunnen niet met zekerheid zeggen of deze app geschikt is voor professionele muzikanten, omdat deze beperkte functionaliteit heeft. Maar het is een mooie keuze voor het brede publiek.

7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (14)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (15)
7 beste BPM-calculator-apps voor Android en iOS | Freeappsforme - Gratis apps voor Android en iOS (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6028

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.