Beste (en slechtste en goedkoopste) tijden om Thailand 2023 en regenseizoen te bezoeken (2024)

De beste tijd om Thailand te bezoeken is tussen november en maart wanneer het weer koel en droog is. Het is echter ook het belangrijkste toeristenseizoen en de hotel- en vluchtprijzen weerspiegelen de sterke stijging.

Thailand ervaart erg warm weer tussen april en juni.Het regenseizoen in Thailand valt tussen juni en oktober. Een uitzondering is de oostkust van het zuiden (inclusief Koh Samui), waar van oktober tot december hevige regen valt.

Het is mogelijk om in deze maanden naar Thailand te reizen, maar bereid je voor op hoge temperaturen en het moessonseizoen, variërend van middagbuien tot grote overstromingen. Lagere prijzen en kleinere drukte zijn de beloningen.

Vietnam en Cambodja hebben een vergelijkbaar klimaat als Thailand. U kunt deze drie bestemmingen in één reis bezoeken.

Zoals hierboven vermeld, zijn de beste tijden om Thailand te bezoeken van november tot maart. Dit kan echter afhangen van uw vakantiedoelen, budget en weervoorkeuren in Thailand.

Of tvertel ons uw interesses, en we delen graag de perfecte timing en activiteiten.

98,8% positieve klantbeoordelingen onder 10.000+

Beste (en slechtste en goedkoopste) tijden om Thailand 2023 en regenseizoen te bezoeken (1) Beste (en slechtste en goedkoopste) tijden om Thailand 2023 en regenseizoen te bezoeken (2)Beste (en slechtste en goedkoopste) tijden om Thailand 2023 en regenseizoen te bezoeken (3) Beste (en slechtste en goedkoopste) tijden om Thailand 2023 en regenseizoen te bezoeken (4)

Ik heb nog nooit in mijn leven een reisbureau gebruikt

Ik heb in mijn leven nog nooit een reisbureau gebruikt, maar Sharon for Asia Highlights heeft fantastisch werk geleverd bij het plannen en coördineren van een gezinsvakantie. Het beste deel van het werken met Sharon was dat ze een open communicatielijn onderhield en ruim binnen 12-24 uur antwoord gaf op mijn vraag. Bovendien was Sharon flexibel en paste hij onze vakantie aan de behoeften van mijn gezin aan. Over het algemeen geweldige ervaring.

Meer

Antione Barry, Kerstmis 2023

Leuk gezelschap om een ​​reis naar Zuidoost-Azië te plannen!

Sharon Haung was geweldig om mee samen te werken! Erg geduldig en meegaand. Reageert onmiddellijk als de tijd verandert en is voorbereid, snel en professioneel.

Meer

Debi Hinerfeld, juli 2023

We hebben een reis van 15 dagen gemaakt (10 dagen Vietnam en 5 dagen Thailand …

Het was een geweldige ervaring dat de gidsen en chauffeurs ons op elk vliegveld opwachtten voor een transfer naar de hotels, ook op tijd voor alle tours. Alle gidsen waren zo aardig, zeer ervaren en spraken zeer goed Engels. Een van de dagen op tournee in Thailand verloor ik mijn telefoon in een tempel in Bangkok. Mr Chai deed zijn uiterste best tussen duizenden bezoekers en slaagde erin hem terug te vinden. ter plekke geholpen Ik raad asiahilights aan 150% De kwaliteit van de service hotels de gidsen de chauffeurs uitstekend Van start tot finish ABSOLUUT BRILJANT ????

Meer

SIMO el Ghobar, juni 2023

Geweldige gidsen en ervaring

Onze grote groep arriveerde in Bangkok met Tanni als onze gids. Ze was geweldig! Een absoluut genot om tijd mee door te brengen. Ze is deskundig, vriendelijk en buitengewoon grappig. Ik weet niet wat we zonder haar hadden moeten doen! Na Bangkok reisden we door naar Chang Mai, waar Indy onze gids was. Ze was een genot! Ze is vriendelijk, deskundig en zo geduldig. Onze reis naar Thailand was een avontuur van je leven en deze twee vrouwen hielpen om het onvergetelijk te maken. Ik zou Asia Highlights zeker gebruiken voor toekomstige reizen in Azië.

Meer

Jessica Bennett, juni 2023

Gids-Chai

We reisden van Vietnam naar Bangkok en waren gezegend met een gids genaamd Chai. Hij was een uitstekende gids en het is jammer dat we hem niet konden bottelen en mee naar huis nemen. Hij was zeer deskundig en een absolute heer. Hij had niet genoeg kunnen doen om ons te helpen en zoveel kennis over de tempels, het boeddhisme en de geschiedenis van Thailand in het algemeen bij te brengen. Hij gaf ons niet alleen een goed overzicht van de vroegere en huidige manier van leven in Thailand, maar ik heb ook het gevoel dat ik een veel beter persoon ben geworden door met hem om te gaan. Ik zal de rest van mijn leven veel van zijn leringen met me meedragen en weet dat de ontmoeting met hem een ​​heel bijzondere zegen in mijn leven was.

Meer

Klant, juni 2023

Onze gids Tanni was aardig

Onze gids Tanni was vriendelijk, deskundig, grappig en meer dan behulpzaam voor onze groep. We voelden ons alsof we een vriend hadden gemaakt en het verbeterde onze reis op de meest positieve manier. Alles was perfect op elkaar afgestemd, wat niet gemakkelijk is in een grote reisgroep. Uitstekende ervaring!

Meer

Marissa Manson, juni 2023

We zijn pas op dag 5 van onze 15-daagse reis…

Onze eerste stop tot nu toe was in Hanoi, waar onze gids Trong gewoon zo geweldig was! Hij deelde over zijn cultuur en gezinsleven, die ons sites liet zien tijdens een rondleiding door de stad. Hij was zo grappig en maakte veel grappen en zorgde er altijd voor dat we plezier hadden terwijl we alles leerden! Hij controleerde ons regelmatig, zelfs toen we niet meer bij hem waren sinds we toen op een cruise in Halong Bay gingen!Halong Bay en de cruise op Paradise Elegance gingen veel verder dan ik had verwacht. Het landschap was adembenemend, het schip was zo mooi en schoon met zo'n vers, goed eten! En ik kan niet genoeg lof zingen voor het personeel dat voor ons zorgde - vooral Anna en Belle! Ze deden hun uiterste best om ervoor te zorgen dat we van elk aspect genoten, van het eten van maaltijden met Anna tot elk ander detail met Belle! Ik raad Asian Highlights ten zeerste aan om deze buitengewone reizen te helpen plannen! Dit is al een reis van je leven geweest en we hebben nog zoveel meer te zien allemaal dankzij Cathy!!

Meer

Diane Creitz, juni 2023

Tanni voor de overwinning!

14 van mijn beste vrienden en familie daalden af ​​naar Bangkok, klaar om de stad te zien. Hoogtepunten van Azië en Tanni namen ons mee op een tour die ons leven veranderde. We hebben elke dag zoveel meegemaakt. Tani was geweldig! Ze deed al het denkwerk voor ons, zodat we allemaal gewoon aanwezig konden zijn en van het moment konden genieten. Ik kan dit bedrijf, en vooral Tanni, niet genoeg aanbevelen.

Meer

Megan McGlynn, juni 2023

Dit is niet mijn eerste reis met Azië…

Dit is niet mijn eerste reis met Asia Highlights. Ze helpen me geweldig bij het plannen, verwerken van mijn verzoeken in het reisschema en het boeken van alles. We reizen met vrienden en zijn net terug van een reis naar Thailand en Vietnam. Albee heeft geweldig werk geleverd met alle details en we hadden een geweldige tijd. We zullen ze gebruiken voor ons volgende avontuur!

Meer

Katie Power, juni 2023

Sharon heeft ons geweldig geholpen...

Sharon heeft ons geweldig geholpen bij het plannen van deze reis voor de 18e verjaardag van mijn dochter. We hebben onze gedachten en plannen veranderd en ze is niets dan fantastisch geweest.

Meer

Stephen Hollis, mei 2023

Geweldige service

Hoewel we onze reis nog niet zijn geweest, wilde ik toch een recensie schrijven op basis van klantenservice en het gemak van boeken. Alisa is uiterst snel en responsief geweest bij het plannen van onze reis naar Thailand. Ze heeft geweldige aanbevelingen en begeleiding gehad om toe te voegen aan onze aangepaste reisroute. Beveel ten zeerste aan om Azië-hoogtepunten te gebruiken! -Alex

Meer

Alex, mei 2023

Ik heb nog nooit van dit bedrijf gehoord...

Ik heb nog nooit van dit bedrijf gehoord en na het lezen van al deze beoordelingen besloot ik het eens te proberen. De professionaliteit en communicatieve vaardigheden van een van de reisagenten, Sharon of Asia Highlights, overtuigen mij dat zij de juiste reisagent was voor mijn reis in Azië. Heel snel communiceerde ze met mij en kreeg alle details van mijn wensvakantie. Sharon heeft een geweldig reisschema voor me gemaakt met geweldige ervaringen waarvan ik droom om te ervaren en ik kijk er naar uit. Bedankt Sharon dat je zo geweldig bent geweest en een droomvakantie voor me hebt gemaakt met geweldige suggesties.

Meer

Orge Alvarez, mei 2023

Coco Yang werkte onvermoeibaar om...

Vanaf het moment dat ik in Bangkok landde, was mevrouw Noi Ying er om me te verwelkomen en me in mijn hotel te laten settelen. We hebben een aantal dagen samen genoten van een rondreis door Bangkok en Kanchanaburi. In Chiang Mai nam meneer Ekachai mijn zoon en ik mee op een geweldige reis naar het Elephant Jungle Sanctuary en om een ​​Lanna-huis, tuinen en een praktische kookles te bezoeken om een ​​authentieke Thaise maaltijd te bereiden. Lisa regelde een last-minute speedboottocht langs 5 ​​adembenemende eilanden in phu*ket. Van start tot finish overtroffen de gidsen mijn verwachtingen! Bedankt, Azië hoogtepunt !! Debby Boss

Meer

Debbie Woods, mei 2023

Hoogtepunten van Sharon uit Azië zijn…

De hoogtepunten van Sharon uit Azië waren geweldig. Ze bood haar geweldige ideeën aan voor andere tours die ik wilde. We hebben de perfecte 9-daagse reisroute naar Thailand gepland. Ze werkte binnen mijn budget en was erg flexibel toen ik mijn vluchten moest wijzigen. Dankjewel sharon. Kan niet wachten op de reis.

Meer

Heather Stern Wilensky, april 2023

Mevr. Ning eerste recensie 4-2023

Mevr. Albee Ning heeft uitstekend werk geleverd door tegemoet te komen aan mijn verzoeken en reiswijzigingen. Onthoud dat de eerste reisroute een ruwe schets is en dat u deze kunt aanpassen aan uw smaak. Onthoud dat je niet alles kunt doen en alles in 3 weken kunt zien. Als de vlucht niet zo lang was zou ik vaker naar Zuidoost-Azië gaan. Ik zal mijn beoordeling over een paar maanden bijwerken. We gaan pas over 9 maanden weg. Asia Highlights werkt tot nu toe goed voor mij!

Meer

Chiefray, april 2023

Perfecte reis naar Thailand…

We hadden zoveel plezier in Bangkok met Tanni en Tom terwijl ze bleven lachen om al onze flauwe grappen. Paul, onze gids en Chiang Mai waren erg attent, leuk en vol goede informatie over de tempels en bezienswaardigheden. Hartelijk bedankt! Brian en Michelle

Meer

Scott Orchard, maart 2023

Ik raad Asia Highlights ten zeerste aan

Ik raad Asia Highlights ten zeerste aan. Ik heb met Alisa gewerkt en ze is fantastisch! Ik was mijn huwelijksreis aan het plannen en ik heb de bestemming meerdere keren gewijzigd. Elke keer gaf Alisa me een bijgewerkt reisschema met activiteiten die bij mijn interesses pasten. Of ik nu een kleine wijziging had in een activiteit, een vraag had over een van de arrangementen, of een wijziging of bestemming, Alisa was behulpzaam, attent en deskundig, en voorzag me van bijgewerkte opties op een zeer tijdige manier. Ondanks het feit dat ik meerdere keren van gedachten ben veranderd op locatie, boekte ik uiteindelijk een 17-daagse reis naar Thailand voor aankomende november. Ik ben enorm opgewonden om alles te ervaren wat Alisa voor ons heeft gepland. Ik raad iedereen Asia Highlights aan en kijk ernaar uit om ze in de toekomst weer te gebruiken op andere reizen naar Azië. Bedankt Alisa en Azië Hoogtepunten!

Meer

Britt Rosen, maart 2023

Drie weken rond Vietnam

Een speciale shoutout naar onze laatste gids in Bangkok - mevrouw Ka-Noon die ons verwende met haar vriendelijkheid en ons vervolgens in recordtijd door de check-in en beveiliging loodste voor onze vlucht naar huis op die enorme luchthaven van Bangkok.

Meer

Deby, februari 2023

In de afgelopen 5 jaar hebben we Azië gebruikt…

In de afgelopen 5 jaar hebben we Azië-hoogtepunten twee keer gebruikt. En beide keren hebben we fantastische vakanties gehad. Zou het niet anders willen als we voortaan naar Azië reizen. Sharon was fantastisch. Ze was een geweldige agent die ons hielp onze reis vast te leggen en alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Meer

Todd Atwell, februari 2023

Gezinsreis naar Thailand

Onze reis naar Thailand bestond uit drie generaties van het gezin, tien mensen en een leeftijdscategorie van 4 tot 70, dus een potentieel moeilijke opdracht. Onze reisroute gedurende twee weken omvatte vier locaties en een aantal verschillende reizen en rondleidingen. Vanaf onze aankomst op een extreem drukke luchthaven in Bangkok waren de hoogtepunten van Azië geweldig. Op elke locatie werden we opgewacht door een glimlachende, deskundige en professionele gids die alles eenvoudig en stressvrij voor iedereen maakte. Ons transport was schoon en comfortabel. Het vervoer stond altijd op de afgesproken tijd voor ons klaar en de chauffeurs waren uitstekend. Er waren zoveel hoogtepunten waar alle leeftijdsgroepen van genoten. Vooral de drijvende huizen, de spoorwegmarkt en het olifantenreservaat waren favoriet. We hadden een klein probleempje met de accommodatie in phu*ket, dat onmiddellijk door Tip werd opgelost. Ik denk dat we moeite hadden gehad om het probleem zelf op te lossen. Dus bedankt Asia Highlights, Cathy, Tip en gidsen Tanny, Sam en Lisa. Het was een onvergetelijke vakantie en we zullen terugkomen.

Meer

Roger Pyle, februari 2023

Deze slechtste tijden brengen echter voordelen met zich mee. U kunt genieten van zeer redelijke prijzen en minder drukke stranden en tempels.

U kunt deze "slechtste tijden" beter maken. U kunt bijvoorbeeld noordelijke steden kiezen, zoals Chiang Rai, waar het koeler is, of u kunt in een strandresort verblijven, waar de lucht wordt gekoeld door een zeebriesje.

Tijdens de natte seizoenen regent het niet de hele dag. Meestal zijn er korte middagbuien, maar de rest van de dag is verder zonnig en kunt u het grootste deel van de dag genieten zonder veel overlast. Maar het is belangrijk op te merken dat de kans groot is dat u niet mag duiken of eilandhoppen vanwege de sterke golven.

Als u regen wilt vermijden en een heerlijke strandvakantie wilt hebben, kunt u Bali overwegen. Wanneer Thailand in het regenseizoen is,Baliis helder en zonnig.

Klik op het teken van elke maand om de reisgidsinformatie te bekijken.

Thailand in januari: mooi weer

  • Gemiddeld temperatuurbereik: 20°C tot 30°C (68°F tot 86°F)
  • Belangrijkste festival: Chinees Nieuwjaar (januari of februari)

Beste (en slechtste en goedkoopste) tijden om Thailand 2023 en regenseizoen te bezoeken (5) Similan-eilanden

Januari biedt geweldige weersomstandigheden, of het nu gaat om stadsbezichtigingen of strandvakanties.

Het is prettig om door heel Thailand te reizen: Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, phu*ket, Koh Samui... Duiken en snorkelen zijn in deze periode op hun mooist.

Aanbevolen lees:Thailand in januari: de top 5 plaatsen om te bezoeken, kosten en drukte.

Aanbevolen route

12-daagse Thailand Familievakantie Bangkok- Kanchanaburi - Ayutthaya - Chiang Mai - Koh Samui

Ontdek Thailand via onze unieke tours met bekroonde gidsen en met 1:1 hulp van een toegewijde Thailand-expert, bij elke stap.

Vertel ons uw interesses en behoeften, en we zullen een prachtige reis voor je samenstellen. Wij laten u graag het authentieke en kleurrijke Thailand zien.

Beste (en slechtste en goedkoopste) tijden om Thailand 2023 en regenseizoen te bezoeken (2024)

FAQs

Welke maand niet naar Thailand? ›

Maart tot en met juni is de heetste periode in Thailand. Het is vrij droog en de temperaturen komen op veel plekken boven de 35 graden uit, wat deze maanden minder geschikt maakt voor wandeltochten en activiteiten.

Welke maand meeste regen Thailand? ›

Normaal gesproken start het regenseizoen in Thailand begin juni en eindigt het regenseizoen rond eind oktober. September en oktober zijn de maanden waarin de meeste kans op regen is. Lees hier meer over op onze Thailand klimaat-pagina.

Hoe ziet het regenseizoen eruit in Thailand? ›

Het regenseizoen in Thailand begint in juni en eindigt in oktober. De meeste regen valt in de maanden augustus, september en oktober. Je ontkomt er dus ook niet aan als je Thailand in de zomervakantie gaat bezoeken. Goed om te weten is dat er wel aardige verschillen zitten per regio in het verloop van het regenseizoen.

Hoe is het regenseizoen in Thailand? ›

Het regenseizoen duurt van juli tot en met oktober. Hoewel het regenseizoen wordt genoemd, regent het echt niet de hele tijd. Het regenseizoen wordt vooral gekenmerkt door korte buien, vaak in de avond.

Hoeveel geld heb je nodig voor 3 weken Thailand? ›

Hoeveel geld heb je nodig voor 3 weken Thailand

Ben je een middenklasse reiziger? Dan kun je rekenen op ongeveer €700,- voor 3 weken Thailand. Luxere reizigers kunnen al gauw meer dan €1000,- uit aan 3 weken Thailand. Voor 3 weken reizen door Thailand ben je tussen de € 500 en € 1000 kwijt.

Is Thailand duur? ›

Hoewel veel mensen zeggen dat Thailand duurder wordt en dat buurlanden Laos en Cambodja goedkoper zijn, is Thailand nog steeds belachelijk goedkoop. Vooral eten en drinken en overnachtingen kosten zeer weinig. Ook transport is goed te betalen. Kleding en souvenirs voor toeristen worden wel duurder.

Waar valt de minste regen in Thailand? ›

De eilanden in Thailand hebben eigenlijk een eigen regenseizoen. Zo is de regenperiode voor de oostelijke eilanden anders dan voor de westelijke eilanden. Tussen mei en oktober, wat dus officieel het regenseizoen in Thailand is, heb je bij de oostelijke eilanden zoals Koh Phangan juist de minste kans op regen.

Waar in Thailand minste regen? ›

De westkust van Zuid-Thailand is gunstiger tijdens de wintermaanden, wanneer de beste periode is om te duiken en snorkelen. Het weer aan de oostkust van Zuid-Thailand is het grootste deel van het jaar goed, maar met de minste regen in januari en februari en de meeste regen in november.

Waar regent het het meest in Thailand? ›

De zuidwest moesson komt meestal uit India aan het einde van mei en duurt tot november. De neerslag is over het algemeen het zwaarst in de maand september met een gemiddelde neerslag van 250 mm. Het regenseizoen hoeft echter niet te betekenen dat het dagenlang regent.

Welke eilanden bezoeken tijdens regenseizoen Thailand? ›

Tijdens het regenseizoen kun je dan het beste naar de Zuidoostelijke Golf van Thailand gaan. Dan hebben we het over Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Op deze eilanden schijnt vooral de zon en valt in de periode (juni t/m oktober) weinig regen.

Wat kost een vrouw in Thailand? ›

Totaal: 1500 a 5000 euro. Globaal al snel ruim 2000 tot 3000 euro. Niet meegenomen kosten zijn bijvoorbeeld de garderobe (warme kleren etc.) en andere levensonderhoud.

Hoe vaak regent het in Thailand? ›

Het regenseizoen in Thailand loopt grofweg van ongeveer mei tot oktober. De meeste regen valt in de maanden juni, juli en augustus. Tijdens de moessonperiode valt er in een korte tijd heel veel regen. Meestal duurt zo'n (stort)bui ongeveer 1 à 2 uur.

Hoeveel regen is er in het regenseizoen in Thailand? ›

Gemiddelde neerslag Thailand per maand
Januari10 milimeter
Juli100 milimeter
Augustus90 milimeter
September100 milimeter
Oktober200 milimeter
7 more rows
Jan 10, 2020

Hoe is het regenseizoen in phu*ket? ›

Het regenseizoen eindigt in november en begint weer in april het jaar erna. Van april tot november is de kans op regen en de luchtvochtigheid een stuk hoger dan in de rest van het jaar. Toch is ook dit een goede periode voor een vakantie op phu*ket, omdat het weer gemiddeld gezien nog steeds goed is.

Wat te doen als het regent in Thailand? ›

Niet getreurd, hier zijn enkele leuke activiteiten om te doen in Bangkok tijdens een korte tropische bui of een zelfzame regenachtige dag.
  • Neem een traditionale Thaise massage. ...
  • Bezoek een bioscoop. ...
  • Ga shoppen in één van de vele shopping malls. ...
  • Leer Thais koken: Cooking class. ...
  • Bezoek een museum.

Kan je in oktober naar Thailand? ›

Oktober in Thailand: Dit kun je verwachten van het weer. Oktober is een goede maand voor Centraal- en Noord-Thailand. De temperaturen zijn aangenaam, de zon schijnt zeer regelmatig en het regent al een stuk minder dan de voorbije maanden. Dat was het goede nieuws.

Kun je in september naar Thailand? ›

Zoals altijd tijdens de regentijd moet je jezelf afvragen hoe erg je het vind dat het tijdens je strandvakantie ook af en toe naar beneden dendert. Voor perfect strandweer moet je toch echt in het droge seizoen naar Thailand komen maar voor een gevarieerde vakantie is september een uitstekende maand.

Kan ik in november naar Thailand? ›

De beste reistijd Thailand zijn de koelere maanden van het droge seizoen, november tot en met februari. De temperaturen zijn aangenaam, de luchtvochtigheid is lager en de kans op regen in gering. In de overige maanden kun je echter ook prima een rondreis Thailand maken.

Kun je naar Thailand in augustus? ›

Augustus is de piek van het regenseizoen in Thailand maar dat maakt het niet een slechte periode voor een reis. De natuur is groen en veel toeristen blijven weg wat het zeker op de stranden uitzonderlijk rustig maakt. Ideaal voor wie niet zo van drukte houdt.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5655

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.