Beste reistijd Thailand | Bekijk het advies van onze lokale expert (2024)

Thailand Klimaat

Beste reistijd Thailand | Bekijk het advies van onze lokale expert (1)

Het midden en noorden van Thailand hebben een tropisch savanne-klimaat met daarbij invloeden van de moesson. Er zijn hier drie seizoenen te onderscheiden: een droge, warme periode (maart – april), de regentijd met korte, hevige regen- en onweersbuien die voor een aangename verkoeling zorgen (mei – oktober), en tenslotte een droge, minder warme periode van november tot februari. In elke periode kan goed gereisd worden. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 25° en 35° C, met uitschieters naar boven in maart en april. In de minder warme periode kan in Chiang Mai de temperatuur ‘s nachts dalen tot 13° C en in de bergen kan het dan nog frisser worden.

Voor wat betreft de Thaise eilanden, is er een verschil in beste reistijd Thailand voor de eilanden in de Golf van Thailand voor de oostkust (zoals Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao) en de stranden en eilanden voor de westkust van Thailand (zoals phu*ket, Krabi, Ko Phi Phi en Ko Lanta). Op de eilanden in de golf van Thailand kan het in november en december nog goed regenen. Deze eilanden zijn in het regenseizoen daarentegen wel weer droger dan de rest van Thailand (slechts 15 regendagen ten opzichte van 20 regendagen in de rest van Thailand). Daarom kun je voor wat betreft het weer in onze winter het beste kiezen voor de eilanden voor de westkust van Thailand en in onze zomer voor de eilanden voor de oostkust. Hoe dan ook blijft de temperatuur in alle seizoenen aangenaam en een regenbui zorgt dat het stof wegspoelt en het heerlijk fris ruikt.

De beste reistijd Thailand zijn de koelere maanden van het droge seizoen, november tot en met februari. De temperaturen zijn aangenaam, de luchtvochtigheid is lager en de kans op regen in gering. In de overige maanden kun je echter ook prima een rondreis Thailand maken.

Beste reistijd Thailand | Bekijk het advies van onze lokale expert (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5764

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.