Vertragingen en annuleringen van vluchten kunnen tien jaar aanhouden te midden van een tekort aan personeel van de luchtvaartmaatschappij (2024)

Vluchtvertragingen en annuleringen die hebbengeplaagde reizigershebben de afgelopen maanden aanleiding gegeven tot een federaal onderzoek naar de oorzaak van de chaos. En de problemen zullen waarschijnlijk wel tien jaar blijven bestaan, zo bleek uit een onderzoek van CBS News.

Transport secretarisPiet Buttigiegzei dat zijn kantoor nu actief onderzoek doet naar verschillende luchtvaartmaatschappijen voor wat een woordvoerder omschreef als "onrealistische planning" - praktijken die het vermogen van een luchtvaartmaatschappij om de tickets die ze verkopen te onderhouden, overdrijven, wat kan bijdragen aan vluchtverstoringen, waaronder vertragingen en annuleringen.

De luchtvaartindustrie heeft een tekort aan ongeveer 32.000 commerciële piloten, monteurs en luchtverkeersleiders - en de kloof wordt elk jaar groter, blijkt uit een CBS News-analyse van gegevens van de FAA, het Amerikaanse ministerie van Transport en het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

"Er zijn zeker hiaten in plaatsen," zei Buttigieg. "Het systeem is op dit moment gewoon ongelijk."

Buttigieg erkende dat het personeelstekort bijdraagt ​​aan een sterke stijgingannuleringen en vertragingen van vluchtendie de afgelopen maanden miljoenen Amerikaanse reizigers hebben getroffen.

Toen CBS News Buttigieg vroeg of zijn kantoor luchtvaartmaatschappijen ter verantwoording moest roepen en hen moest vertellen geen vluchten te plannen wanneer erniet genoeg personeel om ze te vliegen, was de secretaris ondubbelzinnig.

"Als een luchtvaartmaatschappij willens en wetens een onrealistisch schema vliegt, zullen daar consequenties aan verbonden zijn", zei Buttigieg.

"We hebben momenteel een actief onderzoek naar dat onderwerp", zei Buttigieg. "We nemen dat heel serieus, want als je een kaartje verkoopt aan een betalende klant en daar winst op maakt, kun je maar beter klaarstaan ​​om alles in het werk te stellen om dat kaartje te onderhouden. En we gaan je ook verantwoordelijk houden voor wat er gebeurt als je dat niet kunt."

"Als je bijvoorbeeld kijkt naar de vertragingen die Amerika vorig jaar in de zomer van 2022 doormaakte, werd veel daarvan veroorzaakt doordat deze bedrijven niet over het personeel beschikten dat ze nodig hadden, zei Buttigieg. "Dit is niet iets dat zal gebeuren 's nachts worden uitgewerkt. Het heeft jaren geduurd om op deze manier te komen."

CBS News-analyse van de gegevens van FlightAware laat zien dat het aantal vertragingen veroorzaakt door problemen binnen de controle van luchtvaartmaatschappijen is gestegen van 5,2% in 2018 naar 7,6% in 2023, een stijging met duizenden vertraagde vluchten.

"Onrealistische planningspraktijken"

Luchtvaartmaatschappijen geven vertragingen vaak de schuld van het weer. Maar personeelstekorten kunnen die erger maken.

En dat blijkt uit de data.

De druk op het systeem werd duidelijk tijdens een recente vierdaagse periode deze zomer: 24-27 juni, toen 31.850 vluchten - een derde van alle landelijke vluchten - vertraging opliepen. In die tijd hebben luchtvaartmaatschappijen 6.346 lijnvluchten geannuleerd.

Dat is een op de 17 geannuleerde vluchten.

Het aantal vertragingen tijdens die vier dagen lag 25% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. En in vergelijking met dezelfde periode in 2019, vóór de pandemie, was het aantal annuleringen met 374% gestegen.

Het kantoor van secretaris Buttigieg bevestigde aan CBS News dat Southwest Airlines een van de onderzochte luchtvaartmaatschappijen is, maar weigerde andere luchtvaartmaatschappijen te noemen die betrokken zijn bij het afdelingsonderzoek of een tijdlijn voor dat proces te geven.

Op het moment van publicatie had Southwest Airlines niet gereageerd op een verzoek van CBS News om commentaar.

Eind december,Southwest annuleerde duizenden vluchtentijdens een enorme winterstorm. De luchtvaartmaatschappij verontschuldigde zich destijds in het openbaar voor de verstoringen en zei: "We hebben onze klanten en medewerkers in de steek gelaten".

De actie van de secretaris volgt op herhaalde oproepen aan het ministerie van Transport om krachtiger te reageren op toenemende vertragingen en annuleringen van vluchten nu het land uit de pandemie komt.

Volgens de DOT dwongen software- en personeelsproblemen van 24 december tot 31 december 2022 Southwest Airlines om 14.042 vluchten te annuleren, of 72,3% van alle geannuleerde vluchten in het hele land, waardoor passagiers in het hele land strandden.

En op 16 december 2022, gefrustreerd geraakt door de toenemende klachten van consumenten over aanhoudende vluchtverstoringen, schreef een tweeledige groep van 34 procureurs-generaal een brief aan secretaris Buttigieg, waarin ze zeiden: "de USDOT moet nog het vermogen ontwikkelen om snel genoeg te reageren op of effectief coördineren met onze kantoren."

Onder verschillende aanbevelingen schreef de procureur-generaal dat "USDOT van luchtvaartmaatschappijen zou moeten eisen dat ze alleen vluchten adverteren en verkopen waarvoor ze voldoende personeel hebben om te vliegen en te ondersteunen, en regelmatig audits van luchtvaartmaatschappijen uitvoeren om naleving te waarborgen en boetes opleggen aan luchtvaartmaatschappijen die niet voldoen."

Maanden daarvoor, in juni 2022, schreven de Amerikaanse senatoren Edward Markey uit Massachusetts en Richard Blumenthal uit Connecticut, beide democraten, brieven aan de CEO's van 10 verschillende luchtvaartmaatschappijen om corrigerende maatregelen te eisen.

"Hoewel de industrie deze verstoringen de schuld geeft van onverwachte weersomstandigheden en problemen met de luchtverkeersleiding, suggereren de gegevens dat de luchtvaartmaatschappijen zelf de schuld hebben van veel vertragingen en annuleringen van vluchten", schreven de senatoren.

"Luchtvaartmaatschappijen moeten er duidelijk van op de hoogte zijn dat ze niet over de bemanning beschikken om een ​​bepaald vluchtschema te halen en daarom mogen eventuele tekorten niet leiden tot last-minute annuleringen van vluchten", vervolgden de senatoren.

Kathleen Bangs, woordvoerster van FlightAware, de website voor het volgen van vluchten en voormalig commercieel piloot, zegt dat wanneer het weer een factor is, het voor luchtvaartmaatschappijen moeilijk kan zijn om te voorspellen hoeveel ze vluchtschema's moeten verkorten om passagiers reishoofdpijn te besparen.

"Hoe erg moet het zijn?" zei Bangs. "Hoe wijdverbreid, hoeveel impact denken we dat het zal hebben op deze luchthaven, op die luchthaven, om te weten hoeveel we nodig hebben om die schema's in te korten? En ik denk natuurlijk dat ze mensen wilden huisvesten."

Airlines-4-America, de vereniging die zeven van de grootste luchtvaartmaatschappijen van het land vertegenwoordigt, weigerde met CBS News te praten over vluchtverstoringen en de gevolgen van personeelstekorten. In een e-mail zei een woordvoerder dat de luchtvaartmaatschappijen "hun schema's hebben ingekort om de huidige operationele realiteit weer te geven", eraan toevoegend dat ze "agressief mensen aannemen om ervoor te zorgen dat ze de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats hebben".

"Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen erkennen het belang van het veiligstellen van een pijplijn van nieuwe werknemers - piloten, stewardessen, monteurs en anderen - en hebben nieuwe trainingsprogramma's voor piloten opgezet, de wervingsinspanningen verbeterd en programma's geïmplementeerd om financiële hindernissen aan te pakken", schreef de woordvoerder.

"We kunnen niet bijbenen"

Het lijdt geen twijfel dat het personeelstekort "ons nu treft", zei emeritus universitair hoofddocent Dean Headley van de Wichita State University. "Ze laten vliegtuigen aan de grond omdat ze niet genoeg mensen hebben om ermee te vliegen voor grondpersoneel of iets dergelijks."

Headley voerde tientallen jaren marketinganalyses uit op Amerikaanse commerciële luchtvaartmaatschappijen aan de W. Frank Barton School of Business in de staat Wichita voordat hij met pensioen ging en zijn huidige emeritaat daar op zich nam. Headley heeft deKwaliteitsbeoordeling luchtvaartmaatschappijsinds 1991.

"De luchtvaartmaatschappijen doen zoveel als ze kunnen [om het personeelsbestand te verbeteren]. Ze kunnen ongeveer 1.500 tot 1.800 piloten per jaar opleiden", zei Headley.

Maar aangezien de industrie zo'n 17.000 tekort komtpilotenop dit moment, "zo snel kunnen we niet inhalen", zei hij.

Vanwege het huidige personeelstekort hebben commerciële luchtvaartmaatschappijen "vluchten naar kleinere regionale luchthavens teruggeschroefd. zet in een vliegtuig om het ergens heen te vliegen, 'legde Headley uit.

Volgens eenbrieftegen de handelscommissie van de Amerikaanse Senaat van 21 juni 2023 zei de Regional Airline Association (RAA) dat luchtvaartmaatschappijen sinds 2019 al 73 verschillende markten hebben verlaten en dat 321 luchthavens wat luchtdiensten hebben verloren. Volgens de RAA hebben 61 luchthavens meer dan de helft van hun vluchten verloren en hebben 16 luchthavens al hun grote commerciële vluchten verloren.

Dean Headley zegt dat kleinere luchthavens en steden kunnen verwachten dat luchtvaartmaatschappijen hun routes daar inkorten omdat ze moeite hebben om aan de vraag te voldoen.

Wat erger is, de data- en branche-experts, waaronder Headley, zeggen dat de trend in personeelsproblemen wijst op een probleem dat nog veel erger kan worden voordat het beter wordt en dat uw reisplannen voor nog een decennium kan beïnvloeden.

"Sommige voorspellingen die ik hoor, zijn dat depiloot tekortzal pas in 2032 of iets dergelijks worden opgelost", zei Headley.

Dit probleem met een tekort aan werknemers is al jaren aan de gang, maar werd erger nadat de COVID-pandemie luchtvaartmaatschappijen dwong hun routes drastisch te verminderen en duizenden werknemers te ontslaan. Dit was voor veel piloten, stewardessen en onderhoudspersoneel aanleiding om met vervroegd pensioen te gaan of de branche helemaal te verlaten. Toen het vliegende publiek in 2022 en 2023 terugkeerde naar de luchthavens, hadden de luchtvaartmaatschappijen simpelweg niet genoeg mensen om aan de nieuwe vraag te voldoen.

Een piloot trainenkan twee jaar of langer duren en meer dan $ 100.000 kosten. En volgens de wet moeten commerciële piloten op 65-jarige leeftijd met pensioen gaan.

Luchtvaartadviseur Oliver Wyman voorspelt dat als gevolg van die verplichte pensionering de industrie tegen 2026 24.000 piloten tekort zal komen voordat de kloof tussen getrainde piloten en de commerciële vraag van het land langzaam begint te dichten.

Niet alleen piloten

Het is hetzelfde verhaal met luchtvaartmonteurs of onderhoudstechnici, maar ook met luchtverkeersleiders.

De vraag van het vliegende publiek naar vluchten stijgt, terwijl het aantal van deze kritieke werknemers afneemt.

Hoewel het aantal mensen dat aan boord van een vliegtuig stapt, is gestegen tot een recordniveau net voor de COVID-19-pandemie, houdt het aantal piloten, monteurs en luchtverkeersleiders dat aan het werk is om al die passagiers en vliegtuigen te vervoeren, die vraag niet bij.

Uit analyse van CBS News van personeelsgegevens blijkt dat de luchtvaartindustrie zo'n 12.800 gecertificeerde, opgeleide monteurs te kort komt.

"Dat is het grote onbezongen tekort waar niemand over praat", zei Bangs van FlightAware. "De meeste mensen begrijpen niet dat ongeveer de helft van al het onderhoud van luchtvaartmaatschappijen in het buitenland wordt gedaan. Dus we besteden veel van dat onderhoud uit en ik denk dat het een uitdaging zal worden. We moeten een manier bedenken - hoe trekken we jonge mensen aan om mecaniciens te worden, die cruciaal zijn, maar tegelijkertijd ook steeds meer werk uitbesteden?"

Een goede training en certificering kan 18 maanden tot twee jaar duren. Vanwege die vertraging voorspelt adviseur Oliver Wyman de komende jaren een tekort van 18.000 monteurs.

Het personeelstekort omvat misschien wel de belangrijkste taak om de veiligheid van het vliegende publiek te waarborgen, luchtverkeersleiders.

Luchtverkeersleiders moeten twee tot vijf maanden naar een gespecialiseerde academie gaan en vervolgens twee tot vijf jaar on-the-job training volgen voordat ze volledig gecertificeerd kunnen worden. Dat proces kan een potentiële werknemer $ 35.000 of meer kosten. Volgens de wet moeten luchtverkeersleiders op 56-jarige leeftijd met pensioen gaan.

Op dit moment blijkt uit analyse van CBS News dat er een tekort is van ongeveer 3.000 volledig gecertificeerde luchtverkeersleiders om aan de huidige vraag te voldoen.

Een 21 juni 2023,rapport van de inspecteur-generaal van het Amerikaanse ministerie van Transportuit andere ernstige zorgen over dat tekort en spreekt de FAA aan voor het leveren van "beperkte inspanningen om te zorgen voor voldoende personeel van de controleurs" in het hele land. De OIG ontdekte dat in 20 van de 26 kritieke verkeerstorens in de Verenigde Staten het personeelsbestand ver onder de eigen minimumdrempel van 85% van de FAA viel. En in New York TRACON (54%), Miami Tower (66%) en New York Center (68%) is het personeelsbestand kritiek laag.

Dit alles betreft de 30-jarige ervaren piloot Captain Dennis Tajer, een woordvoerder van de pilotenvakbond van American Airlines.

"Wat ik zie is dat het systeem onder superdruk staat", zei Tajer. Op dit moment "houden we die veiligheidsmarge in stand ... maar uiteindelijk is het alsof alles en nog wat zal geven."

Een mogelijke oplossing voor dit tekort die is omarmd door regeringsleiders en de luchtvaartindustrie: uitbreiding van het luchtvaartpersoneel met vrouwen en minderheden die ooit van deze banen waren uitgesloten. Statistieken van het Amerikaanse ministerie van Arbeid tonen aan dat historisch gezien banen in de luchtvaart voor 95% uit blanke mannen bestonden.

"Veel Amerikanen zijn in het verleden ondervertegenwoordigd geweest in de luchtvaart", zei minister Buttigieg. "We moeten ervoor zorgen dat elke soort Amerikaan die bereid zou kunnen zijn om te gedijen in een luchtvaartcarrière, ziet dat ze een toekomst kunnen hebben, of het nu gaat om een ​​piloot, een luchtverkeersleider of een monteur." Meerdere programma's proberen een divers personeelsbestand te werven om de beschikbare banen te vullen.

Een daarvan is het Aviation Institute of Maintenance (AIM), dat 15 campuss*n in de Verenigde Staten exploiteert. Momenteel leidt AIM zo'n 4.200 studenten op tot luchtvaartonderhoudstechnicus.

Boeing schatte dat de VS alleen al 178.000 vliegtuigmonteurs nodig zullen hebben, en meer dan 600.000 wereldwijd.

"Het tekort is reëel, het heeft gevolgen voor iedereen die zich bezighoudt met vliegreizen, en het is een probleem dat we moeten aanpakken, anders zullen de ticketprijzen blijven stijgen en zullen de vertragingen ons blijven plagen", aldus AIM's vice-president, Joel English .

"Wat we in onze lessen doen, is ervoor zorgen dat we aantrekkelijk zijn voor elk type individu dat op zoek is naar een geweldig carrièrepad", zei English. "Als je om je heen kijkt [naar] onze studenten, zie je bijna een gelijkmatige mix tussen blanken, Afro-Amerikanen en rassen zoals Latijns-Amerikaans en Aziatisch. Onze studentenpopulatie, ongeveer 15% vrouw."

Hoewel 15% vrouwelijke studenten nog steeds laag is, is het volgens Engels veel hoger dan de huidige 2% vrouwelijke monteurs in de luchtvaart.

In 2022 studeerden 1.546 studenten af ​​aan AIM; 1.231 van hen werden gecertificeerd vliegtuigtechnici. English zegt dat de school met succes meer dan 70% van haar afgestudeerden heeft geplaatst in banen in de luchtvaartindustrie.

Nancy Tovar, een 33-jarige moeder van twee kinderen, is teruggegaan naar school om te leren luchtvaartmonteur te worden in de buurt van Dallas.

"Ik was een thuisblijfmoeder voordat ik naar school ging," zei Tovar. "Tot voor kort wist ik niet wat ik in het leven wilde doen, en ik werd net een alleenstaande moeder. Dus dat motiveerde me zeker en duwde me om erachter te komen wat hier is. En, weet je, meestal vrouwen... zie niet veel vrouwen in dit soort beroepen."

"Ze zagen me alleen als moeder die thuis aan het schoonmaken en koken was. En nu zien ze me als moeder die gaat werken aan dit vliegtuig dat vliegt en misschien het volgende. En dus, telkens als ze een vliegtuig in de lucht zien, zullen ze ' We zullen zeggen: 'Mam, daar werk jij aan.'"

Er zijn ook pilootscholen die zich richten op alleen vrouwelijke piloten.

Sommige programma's werken eraan om toekomstige luchtvaartmedewerkers aan te trekken terwijl ze nog in hun vroege tienerjaren zijn. Een particuliere middelbare school in de omgeving van Dallas is ontworpen om studenten niet alleen elementaire lees-, schrijf- en rekenvaardigheden bij te brengen, maar ook de vaardigheden van aerodynamica en vliegen.

Opkomende Luchtvaartschoolbiedt een traditioneel curriculum met de nadruk op STEM en luchtvaartgerelateerde studies. De school bereidt zelfs studenten voor op het behalen van hun privé vliegbrevet.

Jocelyn Bruce, een junior, wil de Air Force Academy bijwonen en daarna voor de Air Force vliegen voordat hij overstapt op het besturen van privécharter- of vrachtvliegtuigen.

"Je zou merken dat veel jonge meisjes, vooral veel zwarte vrouwen, echt van luchtvaart houden," zei Bruce. "Ze hebben alleen nooit te horen gekregen dat het iets is dat ze kunnen doen. Dus veel van hen doen het niet. Ze streven er niet naar. Ze streven het niet na."

Bruce gaf toe dat het begin van haar studie aan de school haar uit haar comfortzone haalde.

"Het maakte me in het begin een beetje nerveus, maar ik raakte gewend en voelde me op mijn gemak", zei Bruce. "Nu is het een tweede natuur."

Zowel Bruce als Tovar zeiden dat de regering zou kunnen helpen door meer beurzen en studiebeurzen te verstrekken aan aspirant-professionals zoals zij.

Dat is iets waar transportsecretaris Pete Buttigieg het over eens was dat het een idee is dat het overwegen waard is.

"Ik geloof niet dat belastingbetalers moeten betalen voor iets dat bedrijven alleen zouden moeten doen", zei Buttigieg. "Maar ik denk dat het een terechte vraag is waarom je meer subsidie ​​of ondersteuning zou krijgen als je tandarts gaat worden dan als je piloot (of luchtvaartprofessional) gaat worden. En we zien er goed uit nu wat we zouden kunnen doen om dat waar te maken en ervoor te zorgen dat meer mensen worden ondersteund die een geweldige, goedbetaalde carrière zullen hebben.

Buttigieg erkende dat er momenteel "enkele hiaten zijn in wat we als land doen als het gaat om hoe we de financiering van het onderwijs voor mensen ondersteunen om in sommige van deze gebieden te komen."

"Studentenleningen zijn iets dat wordt gesubsidieerd als je naar een vierjarige universiteit gaat," zei Buttigieg. "Maar als je naar een van deze monteursprogramma's gaat, is het niet helemaal hetzelfde. Ik denk dat we dat op beleidsniveau moeten bekijken."

    In:
  • Luchtvaartmaatschappijen
Vertragingen en annuleringen van vluchten kunnen tien jaar aanhouden te midden van een tekort aan personeel van de luchtvaartmaatschappij (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 5968

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.